Iloista Vappua / Happy Mayday

on

Harva tietää että minullakin pölyttyy kaapissani tupsulakki. Tosin vähän erilainen kuin useimmilla. Se nimittäin tunnustaa tyylikästä hopeanharmaata väriä mustan sijaan. Kauppaoppilaitoksessa tupsulakkiperinne ei ole niin vahva kuin teekkarien keskuudessa, siksi hopeiset ja vihreät tupsut ovat harvoin nähtyä herkkua. Siksipä ajattelin nyt tupsulakkeineni, siman ja rosetin kera (resepti täältä), toivottaa teille iloista työväen ja opiskelijoiden juhlaa. Hyvää Valpuria!

inenglish

Not many people know that I too, have a tassel hat collecting dust in my wardrobe. Allthough it is a bit different than most. It is stylish silvergray instead of the more common black. (In Finland we have this old tradition amongst Polytechnic students. During Mayday celebrations they wear white hats with black tassels. Freshmen are allowed to wear tassel hat after dunking them into the cold river or sea. There is also similar white hats without tassels, those are worn by graduates from something you might call sixth form college or upper secondary school) In commercial school this tradition is not that strong, however we do have either silvergray or green tassel hats, rarely seen though. That’s why I wanted to wish you very happy Mayday, wearing my tassel hat and consuming large quantities of mead and rosettes (traditional Mayday snacks, get recipe here).

tupsulakki

 

4 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Vielä ehdin vastata: hyvää vappua sinnekin :).

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos kiitos ! :D

 2. Samanlainen lakki on minullakin:) Eipä ole tullut senjälkeen käytettyä. Hankin silloin aikanaan sen kyseisen sormuksenkin ja sitä pidin kyllä menneinä vuosina paljonkin.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Sormusta en raaskinut aikoinani ostaa, mutta hatun kaivan esiin kerran vuodessa ja jos en nyt sentään kaupungilla se päässä liiku niin ainakin sovitan sitä ja pistän sitten takaisin pussiin ja säilöön :D

Comments are closed.