Neulehuivien vaikeudesta / About the difficultness of knit scarfs

Siitä on nyt kutakuinkin nelisen vuotta kun olen ensimmäisen kerran ruvennut puhumaan huppuhuiveista (tai tuubihuiveista if you please). Että semmoinen pitäisi saada talven viimoja vastaan. No, arvatkaa. Ei ole näkynyt. Ostaa en haluaisi ihan periaatteen vuoksi kun kerran osaan itsekin tehdä ja lankoja löytyy varastosta. Semmoisen putken neulominen on vähän tylsää kun ei ole kavennuksia eikä mitään niin sitten mietin että jos tekisin neulekoneella. Mutta pitäisi ensin pistää neulekone kuntoon. Olen etsinyt inspiraatiokuvia Pinterestistä, tosin vähän huonolla menestyksellä. Kaikissa on muka jotain vikaa. Ne on liian simppeleitä tai liian monimutkaisia, liian värikkäitä tai liian yksivärisiä, liian tylsiä tai liian _lisää tähän haluamasi adjektiivi_. Vaikiata on tämä ihmisen elämä joskus.

Nyt näyttää kuitenkin siltä että ongelmaan on tulossa jonkinlaista ratkaisua. Päätin jokatapauksessa yrittää neuloa käsin (koska se neulekoneen huolto, eikä se mahtuisi meille kotiin kuitenkaan joten neulominen pitäisi suorittaa työhuoneella). Ajattelin uhrata tähän jo muutaman vuoden hilloamani alpakkalangan. Lanka on sarjassamme “erittäin jännä” sillä siitä ei oikein erotu mikään pintarakenne kuten nuo minipalmikot joihin viehätyin, mutta ihan turha nähdä kamala vaiva niiden neulomisessa jos ne eivät erotu. Aina-oikein-neuletta inhoan sydämeni pohjasta ja sileän neule nyt vaan on ehkä maailman tylsintä . Olen tehnyt langasta kaksi pientä mallitilkkua ja näyttäisi sille että helmineule on viemässä tämän erän. Alareunaan harkitsin ohutta joustinneuleraitaa.

inenglish

It’s been about four years since I first started talking about hood scarf/infinity scarf. I gotta have one for Winter. Well, guess what. Not a thing happened. I don’t really want to buy one (principles, you know) and I got yarns stashed. Knitting a tube is quite boring, nothing to got your attention there, so I was wondering what if I knit with the knitting machine, which I have. But first the machine needs some maintenance. I have been searching inspiration from Pinterest, with very little help. They all have a flaw. They are either too simple or too complicated, too colourful or too solid coloured, too boring or too _add the adjective of your liking here_. It is very tricky to be me sometimes.

Now, however, it looks like there is going to be some sort of progress on this. I decided to do it by hand (because the knit machine maintenance, and it would never fit in our home anyway, so I would have to do it at work place). I thought I’d use the locally produced alpaca yarn for this. I have been stashing it couple years. The yarn is a bit oddball-type. Complicated patterns don’t really show properly. I sort of liked minicables, but no point in wasting massive effort and time on something that can’t really be seen at all. I hate the garter stitch from the bottom of my heart and stockinette is just plain boring. I have now made couple samplers and looks like moss stitch (seed stitch in US) is winning this round. I was also considering 2-by-2 rib for the bottom edge.

scarfsamples

Ylemmässä mallitilkussa pidennettyä ja tavallista helmineuletta. Pidennetty
ei juuri 
erotu. Alemmassa resoria ja minipalmikoita.  /
Top sampler with double and ordinary moss stitch. Double doesn’t  look
much nothing. Lower sampler with rib and mini cables. 

9 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Helmineule on nerokasta. Se on riittävän jämäkkää, kiinnostavaa ja näyttävää mutta silti yksinkertaista.

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Totta, aika monet kivat ja näyttävätkin neuleet ovat aika yksinkertaisia neuloa. En toki monimutkaisiakaan karsasta, mutta ei ne sovi ihan kaikkeen. Ja ite neulon yleensä tv:tä katsoessa, silloin on helpointa jos ei tarvitse miettiä kamalan paljon kerroksia, silmukkamääriä ja sen sellaisia asioita.

  2. Ei ole tosiaan aina helppo löytää sopivaa neulosta, saati sitten mallia. Kyllä tuo palmikkokin minusta olisi kiva, mutta totta on, että se sileämmästä langasta erottuisi paremmin. Mulla on meneillään tylsä huivi 2o, 2n neuletta. Pähkäilin mallia ja neuletta ja lopulta päädyin tekemään vaan pelkkkää pitkää huivia.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Mä olen aina jotenkin hirveän kriittinen näiden neuleiden kanssa. Ehkä siksi kun en ole kovin nopea neuloja niin haluan sitten sen toteutettavan työn olevan just täydellinen. Ei ole kiva nähdä kamalaa vaivaa jos valmis lopputulos ei miellytäkään. Joo, tää lanka ei ole kovin sileää, mutta ei myöskään ihan tasaväristä ja tässä on myös tikkuja ja eri värisiä irtokarvoja, kun on värjäämätöntä alpakankarvaa.

  3. Saa nähdä mitä siitä mun huivista tulee lopulta. Enää en kyllä pura siitä mitään, sillä niin monesti jo siitä langasta jotain aloittelin, mutta mikään ei tuntunut sopivalta jutulta lopulta. Kokeilin jopa Hopeapeilissä ollutta boleroa aloitella ennen tätä projektia. Lanka olisi ollut sopivannäköistä siihen, mutta oli kait hiukan liian paksua kuitenkin ja ei sitä ollut tarpeeksikaan. Olen mielitellyt siitä myös jonkinlaista huppua ja sellaisen hihattimenkin siitä saisi. Äsken kokeilin sitä päähäni kun se oli taitettuna kahtia ja hakaneuloilla kiinni. Ehkä siitä tuleekin joku Robin Hood tyyppinen huppu… Valmiit mallit on joskus vaikeita löytää ja toisaalta itse pähkäilty malli on kenties kivempi tehdä (siis jos onnistuu saamaan valmista kanssa). Pipoja ja myssyjä en oikein osaa käyttää vaikka niitä välillä on tullut tehtyä ja ostettuakin. Olis kiva saada vaihtelua ainaisiin huiveihin.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Niitä huppumallisia huiveja on nyt näkynyt paljon, esim tuolla Pinterestissä. Sehän on helppo tehdäkin. Ja jos neuloo vain riittävän pitkät päät niin saa vielä kiedottua ne kaulan ympäri. Harkitsin itekin semmosta, mutta päädyin tähän tuubiin sitten. Onko Ravelry sulle tuttu? Sieltä löytyy paljon hyviä neuleohjeita, sekä maksuttomia että kohtuuhinnalla ladattavia maksullisia.

  4. Jotenkin tämä sun juttusi innoittti minua tekemään omasta huiviprojektistani tosiaan sen hupun. Tein siitä jutunkin, vaikka siitä puuttuu napit vielä. Minä taas en nyt tuubia halunnut. Nuorena mulla oli joku semmoinen ja muutama vuosi sitten ostin yhden. Se oli ihan kiva kyllä muuten, mutta oli turhan ohut enkä voinut sitä juurikaan käyttää. Myin kirppiksellä lopulta. Ravelryä lienen joskus katsonut ja nytkin kävin vilkaisemassa. Jotenkin en vain saa siitä “otetta”. Pitäisi joskus oikein ottaa asiakseen paneutua sen mahdollisuuksiin ja toimintaan.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kävin katsomassa millainen hupusta tuli, ja kommentoinkin. Oikein hyvältä näytti. Itse olen kyllä tykännyt Ravelrystä kovasti, olen löytänyt sieltä hyviä maksuttomia ohjeita ja muutenkin kiva paikka erityisesti neuletöiden ideointiin. Tietysti senkin käytön opettelu vaatii vähän perehtymistä.

  5. Niinpä, se käytön opettelu siinä just on.

Comments are closed.