Koristeet kaappiin / Packing away the Christmas

Joulu on sitten korjattu viimein pois. Tykkään joulukoristeista ja jouluvaloista niin paljon että en millään haluaisi pakata niitä pois, mutta kyllä se viimeistään Nuutinpäivän tietämillä täytyy tehdä. Ja vaikka miten huolellisesti tarkistaisi että kaikki on pakattu niin silti aina jotain jää.

Tänä vuonna sain pakattua pois viimejoululta jääneen enkeli-lumisadepallon, hopeiset lasisydämet ja jostain syystä makkarin lattialle pyörimään jääneet joulupallot. Sen sijaan huomasin nyt kun koristelaatikot on jo kannettu kellariin että kirjahyllyn päälle jäi paperitähti jonka jouduin ottamaan ikkunasta heti tammikuun alussa kun huoltomies kävi korjaamassa ikkunan salvan.

Meillä on mielestäni tosi paljon joulukoristeita. Lapsuudesta muistan että joulukoristeita oli yksi pahvilaatikollinen (pitäneeköhän muistikuva paikkaansa?). No meillä on niitä nyt kolme laatikollista. Liioittelun makua? Koska kotimme on kuitenkin vain pieni, niin vain osa koristeista pääsee kerralla esille. Tänä vuonna väriteemana oli musta ja kulta, muut värit jätettiin laatikkoon odottamaan tulevia vuosia. Tänä vuonna en myöskään ostanut tai tehnyt yhtään uusia koristeita, mikä on harvinaista. Haaveilen että joskus vielä löytäisin vanhan kuminaamaisen Weisteen piippurassitontun, mutta ei ole vielä tullut kirppiksillä vastaan.

inenglish

Christmas has finally packed away. I like so much of all the decorations I just can’t pack them away right after Christmas. However it must be done around Day of Nuutti atleast. Nuutti is a boys name, but also Nuuttipukki is a Finnish Christmas tradition (originally from Sweden though). Nuutti”goat” comes on 13th of January to take the Christmas away. Traditionally nuutis were loud masked young men (as scary as possible, often wearing horns and ugly masks) going from house to house, demanding beer. Then the people of the house were suppose to give them beer and if not, nuutti might have done some damage. Later kids took over the tradition by wearing fantasy- or other costumes and singing instead of making horrid noises. And they’re getting treats afterwards.

Even though how carefully you check, there is always some leftover decoration that didn’t make it in the wraps. This time I managed to pack away angel snow globe, silver glass hearts and a bag of baubles left from last year. However I noticed after the boxes were carried downstairs storage that one paper star was left ontop of the bookshelf. I had to take it off the window earlier this month when maintenance guy came to fix the broken lock on the window.

I think we have lots of decorations. From my childhood I remember having just one box of Christmas decorations (I wonder if that memory is true). Well, we got now three boxes. Too much? Our home is only a very small, so only part of the decorations go up for Christmas. This year the colour theme was black and gold. This year I didn’t buy or make any new decorations, which is rare. I dream of finding really old rubber faced, pipe cleaner Christmas elf made by Weiste (Finnish Christmas decoration manufacturer). I haven’t seen any on thrift shops nor flea market.

storage1

storage2

storage3

4 Comments

 1. Elina says:

  Pitäiskö mun lähettää sinulle yksi kuminaamatonttu, ehkä kun taas tulee aika kaivaa koristeet vintiltä. Tänäkään jouluna tonttuparaati ei päässyt meillä esille, kun on niin paljon kaikenlaisia vielä hienompia juttuja… Minulla on varmasti ainakin tuplamäärä jollei enemmänkin noita koristeita kuin sinulla, hulluutensa kullakin :)

  1. Rhia says:

   Elina – Mä arvelinkin että sulta saattaa ehkä löytyä vielä enemmän koristeita :D Meilläkin vain murto-osa koristeista pääsee esille joka vuosi, että ehkä mä jaksan odotella kunnes kuminaama osuu kohdalle, mutta jos ensijoulun aikaan sulle tulee vastustamaton tarve luopua yhdestä tontusta niin pistä viestiä ;)

 2. Meillä lähti koristeet tänä vuonna tavallista aikaisemmin. Siinä loppiaista edeltävänä sunnuntaina vietiin kuusi pois. Se varisti kamalasti. No ei ihme kun ei sitä muut muistaneet kastella kuin lapset. Ja meillä kuusi on yhden harvemmin käytettävän vaatekaapin edessä. Toissavuonna kuusi lähti vasta 15. päivä. Olen huomannut, että mitä pidempään se on, sitä vaikeampaa sen poislaitto on.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Itsekin olen sen kastelun tärkeyden oppinut kantapään kautta. Meillä vielä on kuusenjalka sellaista vanhaa mallia jossa vesisäiliö on tosi pieni, niin että kuusi vaatii useamman kastelukerran päivässä kun ei sinne kerrallaan mahdu kuin muutama desi vettä. Ja nyt tosiaan ei ole aitoa kuusta ollut vuosiin tuon isännän allergian vuoksi. Vaikka kyllä se samassa tilassa pystyisi olemaan, mutta ei koskemaan niin on se silti helpompi että on vain tuo muovinen. Halvemmaksikin se tulee :D

Comments are closed.