RVDExpo Tampere

Näyttää sille että syksy pitää meikäläisen edelleen kiireisenä. Tänä viikonloppuna Tampereella päivänvalon näki ihan uusi vintage-tapahtuma: Retro & Vintage + Design Expo. Kuukausi sitten Helsingissä pidettiin jo toinen Helsingin vastaava tapahtuma. Koolla oli taas vintage-liikkeitä ja muita vintagetyyliin sopivia yrittäjiä sekä tietysti myös Fintage ry. Tapahtuma oli kaksipäiväinen mutta en itse päässyt paikalle kuin tänään. En tiedä johtuiko kurjasta kelistä, lyhyellä varoitusajalla järjestetystä tapahtumasta vai yleisestä huonosta taloustilanteesta, mutta päivä vaikutti aika hiljaiselta. Enemmänkin väkeä on vintagetapahtumissa nähty. Mukavaa kuitenkin oli sillä tapahtumassa näkee aina tuttuja ja vintagetavaroiden ihastelu on mukavaa vaikka ei mitään ostaisikaan. Itse en tällä kertaa ostanut mitään, mutta tilasin Golden Vintage-lehden, ensimmäisen suomalaisen vintage-kulttuuriin keskittyvän harrastelehden.

Ja sitten pari kuvaa sekä päivän asu. Jälleen kerran sorruin hankkimaan sinisen vintage-mekon. Tästä alkaa muodostua jonkinlainen huono, päättymätön vitsi. Mutta katsokaa nyt itse, olisitteko te jättäneet tuon ostamatta? Tummansininen vaaleanpunaisilla ja ruskeilla tehosteraidoilla. Aika herkku! Hihansuissakin on samanväriset koristeraidat. Ostin puvun jo aiemmin kesällä, mutta se on odotellut korjattavien pinossa fiksausta tähäna sti.

inenglish

It seems that the Autumn keeps me still busy. This weekend there was brand new vintage event in Tampere, called Retro & Vintage + Design Expo. Month ago there was identical event in Helsinki. Vintage shops and other vintage themed companies was gathered together again, and of course also our  very own vintage association, Fintage ry. It was two-day event, but I was only able to join in today. I don’t know if it was the bad weather, the short notice or general bad economical situation, but it was very quiet whole day. There has been much more people in vintage events before. However it was nice way to spend the day and meet friends. And I do always enjoy browsing vintage items, even though I don’t necessarily buy anything. This time I didn’t buy anything, but I subscribed Golden Vintage mag, first Finnish vintage magazine.

And then couple photos, and OOTD. Once again I could not help myself on buying a blue vintage dress. This is become some sort of bad, continuous joke. But look at it, would you have left it bahind? Navy blue with light pink and brown stripes. Quite yummy! Even cuffs have similar decorations. I bought this earlier this summer, but it’s been waiting some repairs until now.

30snavyandpink

 Taas yksi sininen mekko mun “ei-niin-siniseen” vaatevalikoimaan.
30-luvun vintagemekko – ystävältä
Salkku – Restaurantapäivät
Rintakoru ja siniset mokkakengät – Englannin tuliaisia
Säärystimet – en edes muista mistä

One more blue dress to my “not-so-blue” wardrobe.
30’s vintage dress – from a friend
Satchel – Swat meet
Brooch and blue suede shoes – England souvenirs
Legwarmers – can’t even remember from where

rvde1

rvde2

rvde3

rvde4

rvde5

rvde6

5 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Minulta meni kyllä jotenkin ihan ohi tuollainen tapahtuma. :/ Sää ei tosiaan ehkä kauheasti houkutellut ulkoiluun, olisin ehkä pysytellyt sisällä ellei minulla olisi kissanhoitopestiä jonka vuoksi lähdin urheasti tuuleen, tuiskuun ja sateeseen. Tosin ei kai sää samalla tavalla sisätapahtumaa rokota kuin Tallipihan kaltaisia ulkotapahtumia…?

 2. Tinde says:

  Synttärionnea!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Tapahtumaa ei kai ihan hirveästi mainostettu kun sen järjestäminen ilmeisesti tapahtui tosi lyhyellä varoitusajalla. Se ilmeisesti myöskin sitten verotti osallistujia. Me yritetään ainakin Fintage ry:n FB-sivulla aina vinkata näistä vintagetapahtumista, ainakin kaikista mistä olemme tietoisia. Sitä seurailemalla kyllä pysyy jonkin verran ainakin Etelä-Suomen tapahtumista perillä.
   En tiedä miten sää todellisuudessa vaikuttaa, mutta ite on pakko tunnustaa että mun menemisiin se kyllä hiukan vaikuttaa. Kun on kurja sää niin ei tee mieli lähteä kotoa minnekään, ei edes vaikkapa kauppaan tai harrastuksiin.

   Tinde – Kiitos!

 3. Tuo mekko sopii sulle hyvin! Ja sitten tuo salkku. Tuollainen tuo muistoja mieleen, sillä isällä oli aikanaan tuommoinen. Vaan eipä ole tallella enää.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos! Muistoja tästä mullekin tulee, omalla isälläni oli samantapainen, hän kuljetti siinä eväitä mennessään metsähommiin :D En tiedä onko se salkku tallessa, saattaa olla, äitini tietänee. Laukku on kyllä tosi kätevä, sinne mahtuu paljon tavaraa, paljon enemmän kuin käsilaukkuun. Tosin tässä nimenomaisessa mallissa nuo salvat ovat hiukan hankalat käyttää, niiden sulkeminen vaatii aina vähän näpräämistä.

Comments are closed.