Kimaltava viittajakku / Shiny capejacket

Himppasen pistää harmittamaan että juuri kun sain tämän pitkään suunnitellun viittajakun valmiiksi, kelit muuttuivat niin kalseiksi että tämäkään ei riitä pitämään lämpöisenä. Useampi vuosi sitten bongasin jostakin lehdestä tms. samantyylisen viittajakun ja haudoin ideaa pitkään ennenkuin sain sen muuttumaan oikeaksi vaatteeksi. Alkuperäinen vaate oli kukonaskelkuvioista kangasta. Omaani päätin käyttää jotain jo varastosta löytyvää kangasta, joten siitä tuli nyt sitten tuommoinen hopealle kimaltava. Sopii hauskasti moneen tyyliin: 1800-luvun loppuun, 1900-luvun alkuun, steampunkiin, pinupiin jne. Eli todellinen monikäyttövaate siis. Nyt täytyy sitten vaan tehdä vielä tästä lämpimämpi versio. Alunperin suunnittelin että neuloisin jakun kanssa käytettäväksi pitkät rannekkeet, sellaiset ranteesta kyynärpään yli uloittuvat, mutta nekään eivät taida riittää enää kylmemmillä keleillä.

inenglish

I’m a bit annoyed that just when I was able to finish this cape jacket I’ve been planning for long time, the weather turned rather chilly, so this doesn’t really keep me warm anymore.  Several years ago I saw similar cape jacket on a magazine or somewhere. I have been planning it this long before it was able to materialize. Original garment was made with houndstooth fabric. I decided to do some stash busting for mine, so this turned out a bit shiny. Fun thing is that it actually suits many styles: late 1800’s, early 1900’s, steampunk, pinup etc. So true multiuse garment then. Now I just have to make another warmer version. Originally I planned to knit long wrist warmers (from wrist to over elbow) to be worn with this jacket, but I don’t think even those are making this warm enough jacket for colder weather.

capejacket1

 Sifonkipusero – Englannista v. 2010
Ruskea neule – H&M vanhaa mallistoa
Röyhelökaulus, käsilaukku, kengät, rintakoru, hame – Kirppis
Viittajakku – itse tehty

Chiffon blouse – from England in 2010
Brown knit – old collection from H&M
Neck ruffle, handbag, shoes, brooch, skirt – Thrifted
Cape Jacket – selfmade

capejacket2

capejacket3

autumnflowers

12 Comments

 1. it may not be warm enough, but it sure is pretty

 2. piitu says:

  Voi miten kaunis!

 3. Desiree says:

  Rhia your cape jacket is a work of art and it will get plenty of wear once spring arrives when you’ll greet it with an excited squeal! xox

 4. Hehkuvainen says:

  Todella kaunis jakku! Ja niin kuin Desiree sanoi, tulee sille varmasti vielä käyttöä :). Nyt voi toki yrittää irtohihahärpättimien avulla, joskin eleganssi saattaa kärsiä lämpöä tavoitellessa. Olkavarsiin ulottuva muhvi ei myöskään ole maailman kätevin laitos :D.

 5. Harmi kun nää säät meni tämmöseks. Tuolla ei nyt tosiaan ulkona tarkene. Vielä muutama päivä sitten se olis käynytkin. Mistä tuo hihansuu lähtee, lähteekö se ihan takin helmasta vai vyötärön kohdalta. Hauska vaate, kivasti jää kauniit puseron hihat näkyviin. Tulee mieleen tuosta asustasi ihan vanhat elokuvat :)

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Thanks!

   piitu – Kiitos!

   Desiree – I sure hope so my dear friend!

   Hehkuvainen – Voi olla että en ehdi neuloa niitä rannekkeita ennenkuin ilmat kylmenee niin paljon että paksumpi takki todella on tarpeen. Mutta keväällä sitten. Muhvi ei tosiaan ole maailman kätevin, esim autoa ajaessa :D mulla on tuolla kaapissa muhvi, mutta ei sitä kyllä moderni nainen oikein voi käyttää muuta kuin koristeena.

   Metsäntyttö – Lauantaina oli vielä sen verran lämmintä että sain tämän päälle. Tällä viikolla oli jo puettava pitkähihaista alle ja siltikin palelin. Hihat lähtevät muutama sentti vyötärön alapuolelta. Mitä alempaa lähtevät, sitä leveämmät niiden on oltava, jotta käsiä pystyy liikuttamaan. Näissä hihoissa hihansuu on n. 90cm leveä ja voisi olla vielä leveämpikin. Sama jakku on mun omassa mallistossa, mutta kesäisempänä versiona lyhyemmin hihoin ja ilman kaulusta.

 6. mary lou says:

  wow this cape jacket is pure perfection! i´m absolutely in love with it!!! jackets and coats are always the garments i hate most making but you inspired me to make one this fall season!
  many kisses,mary
  http://www.maryloucinnamon.com

  1. Rhia says:

   mary lou – Thank you so much! It’s fun to be able to inspire others. For warmer version you might want to use thick wool fabric and sturdy lining. My fabrics were rather flimsy so they won’t do on colder weather. But I’m planning some sort of longer cape style for cooler weather. And thanks for dropping by!

 7. Tinde says:

  Vähän myöhässä olen kommentteineni, mutta sanonpahan nyt kuitenkin (saman minkä moni muu jo ennen minua): upea on! Ja voisin tuollaisen tahtoa itsellenikin.

  Suosittelen lämpimästi, että alat toimenpiteisiin ranteenlämmittimien tai pitkävartisten hanskojen kanssa pikaisesti. Et ole ollenkaan myöhässä tai väärään aikaan asialla. Kun nyt aloitat, ovat “lisähihat” varmasti valmiina odottamassa keväällä kun on sopiva aika tällaiselle vaatekappaleelle.

  Muuten käy niin herkästi, että huomaat yht’äkkiä että on huhtikuu ja sinulla ei vielä ole valmista ja sitten tuleekin toukokuu, eikä ole tarvetta lämmikkeille ja ennenkuin huomaatkaan on uusi syksy…

  Kyllä, puhun kokemuksesta. Minulla on yksi varsin sievä villakangasjakku vajaamittaisilla hihoilla ja jälleen yksi syksy käsillä, jolloin sen käyttö on jäänyt turhan vähälle, kun ei ole niitä ranteenlämmittimiä. Vielä.

  1. Rhia says:

   Tinde – Sellaista käsitettä kuin myöhästynyt kommentti ei ole olemassa :D eli kaikki kommentit, mihin aikaan tahansa, vaikka vuosi sitten postattuun juttuun ovat kaikki lämpimästi tervetulleita ja arvostettuja! Joten kiitos että kommentoit.

   Ja joo, olet kyllä niin oikeassa tuon ajoissa aloittamisen kanssa! Olen ollut tekemässä talvitakkia jo useamman vuoden mutta aina siinä kohtaa kun sen takin pitäisi sään perusteella olla jo päällä, huomaan että kaava on edelleen piirtämättä. Kangas on ollut varastossa odottamassa jo 10 vuotta kohta ;) Mulla on tuolla jemmassa Malabrigon babyalpakka-silkki-lankaa (joo menin vähän sekaisin Kerässä) josta hiukan suunnittelin tekeväni pitkät ranteenlämmittimet kirjoneuleena. En tiedä miten nuo toimisivat siinä hommassa mutta mallitilkun voisin ainakin polkaista tässä lähiaikoina alulle. Mulla on muutenkin aika paljon mekkoja ja paitoja joissa on vajaamittaisia hihoja joten ranteenlämmittimet tulisivat jokatapauksessa tarpeeseen.

 8. Enne says:

  Onpa kyllä todella kaunis, kelpaisi omaankin vaatekaappiin :)

  1. Rhia says:

   Enne – Kiitos! Tilauksia otetaan vastaan ;)

Comments are closed.