Kierrätyskeijut: Syyskuu / Recycle Fairies: September

Nyt kuulkaa se on semmoinen juttu että en tykkää yhtään! Tai siis tykkään. Mutta en! Yksi lempisuunnittelijoistani on tehnyt Lindexille malliston (vinkvink * Jean Paul Gaultier * vinkvink). Arvelin että Kierrätyskeiju-haastetta tullaan koettelemaan kovalla kädellä. Kävin vakoilemassa Lindexin sivuilla, että josko joudun Lokakuussa vetämään shoppailuöverit. No se on sillä tavalla että ei tarvitse. Ei tarvitse ostaa  yhtään mitään koska siellä on sitten joku viksu ihminen päättänyt että muodokkaammat ihmiset ei tarvi Jean Paulin disainia vaatekaappiinsa.

Tiedättehän JPG:n signature-alusvaatteet? Noh, Lindexille tulee myyntiin niiden tyylisiä bodyjä. Isoin koko on 80C. Ei taida ihan tämä 80F mahtua. No entäpä JPG:n signature raidat? Villasekoitetakki, suurin koko 42. No eipä tule mahtumaan meikäläiselle (koko 46). Sanonpahan vaan että haista paska Lindex. Kannan rahani tästä eteenkinpäin vaan kirppikselle.  Noin, piti vaan saada se ulos.

Osallistun tällä postauksella Share-in-Style- haasteeseen jonka teemana on tällä kertaa syksy. Kurkatkaa taas muut osallistujat Mis Papelicos-blogista. Syksy on parhaimmillaan juuri nyt. Mukavan rapsakkaa, muttei liian kylmää eikä liian sateista. Voi vielä käyttää nättejä kenkiä kumpparien sijaan. Ja ilmassa tuoksuu silti jo talvi. Jee, neuletakki-kausi!

Syyskuussa Kierrätyskeiju-haasteen saldona:

Kierrätyskeijut – Syyskuu

Ostettu uutena
4 paria alushousuja
2 paria sukkahousuja

Ostettu käytettynä
30-luvun nahkainen käsilaukku
kiilapohjaiset espadrillokset ensikesäksi

Itse tehty
viittajakku

inenglish

Let me tell you, I don’t like this at all! I mean I do like. But I don’t! One of my favourite designers has made a collection for Lindex (affordable clothing shop chain in Scandinavia) (hinthint * Jean Paul Gaultier * hinthint). I thought that maybe Recycle Fairy-challenge is now truly put to the test. I spyed on their webpage to find out if I have to do shopping OD in October. But the thing is I don’t have to. I don’t have to buy a single thing, because some clever person has decided that curvier people don’t need any Jean Paul design in their wardrobe.

You know those JPG signature underwear? Well, Lindex is having similar bodies. Largest size is 80C. Good luck on putting that on this 80F rack. What about JPG signature stripes? Woolmix coat, largest size 42. I don’t think it’s going to fit me either (size 46). I say, fuck you Lindex. I continue taking my money to the flea markets and thrift shops, like before. There, had to get it out of my system.

Now, I’m joining in the Share-in-Style challenge Autumn. Check other participants from Mis Papelicos blog. The Autumn is at it’s best right now. Nice and crisp, but not too cold nor wet. I can still wear pretty shoes instead of wellies. And Winter is already in the air. Yay, cardigan season!

September Recycle Fairies balance is:

Recycle Fairies –September

Bought new
4 pairs of underpants
2 pairs of tights

Bought second hand
30’s vintage purse
wedge espadrilles for next summer

Self made
cape jacket

 

cardigan_season1

cardigan_season2

Neule – tuunattu kirppislöytö
Punainen pallopaita – kirppikseltä
Liivihame – itse tehty
Kengät  – Ellos

Cardigan – revamped thrift find
Red polkadot shirt – thrifted
Pinafore – selfmade
Shoes – Ellos online shop

cardigan_season3

10 Comments

 1. You are too fabulous for words and I want everything you are wearing.
  Thank you so much for being part of the Share-in-Style family
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 2. Sanski says:

  Kävin itsekin aiemmin jo läpi nuo Jean Paulin suunnittelemat Lindex-rytkyt, eräs ihana printtimekko silmissäni jo kiiluen. Mutta hevon kellit, eihän tuossa ole kuin S-M-L -koot. Niinku WHAT?! Tai just hikiseen se 42. Ärh. Hitto mitä paskaa taas.

  Kiitos että sain tulla raivoomaan tästä :D

  1. Rhia says:

   Mis Papelicos – Thank you darling! Until next S-I-S.

   Sanski – Eikä muuten ole eka kerta kun näissä disainer-mallistoissa koot loppuu tuohon 42:een. Mä harvoin innostun näistä mallistoista, mutta sen kerran kun niin käy niin olisin ihan mielelläni ostanut jotakin. Mut ei väkisin, pitäköön tunkkinsa sitten niin. Musta toi koko homma on kyllä just paskaa niinkuin sanoit. Koska tokihan vaan hoikat pukeutuu muotivaatteisiin. Tekisi melkein mieleni pistää Lindexille postia aiheesta. Ylipäätään mua kyrsii kaikki muodokkaiden mallistot ja kokomitoituksilla perseily. Ja itehän oon toki just sitä väliinputoajakokoa jolle ei aina löydy kokoa niistä normimallistoista, mutta toisaalta en välttämättä halua pukeutua niihin kaapuihin joita isompien kokojen mallistoihin tehdään. Eipä sillä että nyt kamalasti olisin viimeaikoina edes halunnut uusia vaatteita ostaa, mutta periaatekysymys on tämä. Tästä mallistosta mulle saattaa ehkä just ja just sopia noi yhdet alushousut, tosin niistäkään ei ihan takeita ole kun ovat tuota tuplakokoa.

   Voisin jatkaa tästä loputtomiin, mut lopetan tällä kertaa tähän. Mutta ei kestä kiittää, jos tuo viesti helpotti mieltä niin tervetuloa uudestaankin raivoamaan :D

 3. sandra says:

  I find it a nightmare getting any fancy underwear, I don’t mind being restrained by nana pants but oh for something fancy, haha! I just love your outfit! your pinafore is divine with the gorgeous cosy cardigan and polka dot blouse , I can’t believe it’s October and it still really warm here! no cardigans for me yet! I’ll just admire yours x x x

 4. Kudos to you for the great blog name! I like your Frau Bruker look.

  Popped by from Share in Style

  http://thriftshopcommando.blogspot.com/2014/09/gloriously-happy-to-be-sharing-in-style.html

  1. Rhia says:

   sandra – Funny enough, I think here in Finland we have more options on those fancy underwear than (even in larger sizes) than on the nana-style. It just really gets to me when affordable designer collections don’t even make anything in larger sizes. On this particular collection by Jean Paul Gaultier, there were some items with size M being the largest available.

   Thank you so much! The weather really is quite warm. During the day there really is no need for jacket yet, so the pretty cardigan is the only thing you need. In the evening it gets a bit chillier. My cardi is, surprisingly enough, originally by H&M, but I thrifted it. Here’s a story what happened to that.

   Tami Von Zalez – Thank you dear! I don’t know who Frau Bruker is but I assume in this case it’s a compliment to look like her :D And thanks for popping by.

 5. No nyt se neuletakki on päällä :) Olenkin odotellut, että millaisiin vaatteisiin sen yhdistät. Sopivan syksyinen asu.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Juu, nyt on vihdoin sen verran kirpakkaa keliä että pystyy pitämään ilman että paistuu. Neule on aika napakkaa kokoa joten alla on oltava aika vartalonmyötäistä vaatetta tai muuten ei mahdu. Siksi ei voi ihan kaikkien vaatteiden kanssa tätä käyttää. Silkkipuseron hihat onneksi eivät paljon tilaa vie. Aioin jo myydä tämän pallopuseron pois, mutta kyllä se nyt toistaiseksi ainakin jää vaatekaappiin.

 6. Tosi kiva villatakki!

  Minua alkoi siinä määrin ärsyttää nuo kokoasiat, että aloin kesällä laihdutuskuurille. Ajattelin epätoivoissani, että eihän tämä voi mennä näin, että muut päättää, mitä vaatteita minä käytän, ja jos ei kerta kokoja ole enkä ehkä pysty maailmaa muuttamaan, niin on tehtävä jotain, mihin pystyn vaikuttamaan. Nyt alan pikkuhiljaa mahtua kokoon 42, kuutisen kiloa keveämpänä.

  Mutta voin silti raivota tästä samasta asiasta, koska todellakin olen itse kärsinyt siitä, että koot loppuvat “kesken”.

  1. Rhia says:

   Tanja – Kiitos!

   Toki näinkin saa toimia. Jokainen tyylillään. Itse en hyväksy sitä että markkinamiehet voivat päättää minkä kokoisia vaatteita kaupoissa on tarjolla, kun ihmisiä on kuitenkin kaikenkokoisia, ja tulee jatkossakin olemaan. Omasta mielestäni myös isompikokoisille tulee olla tarjolla sama valikoima kuin pienempikokoisille. Olen itse onnellisessa asemassa kun osaan ommella ja pysyn vaatetettuna vaikka tilanne olisi mikä, mutta kaikki eivät osaa. Ja vaikka olisi elämäntaparemontti meneillään niin johonkin silloinkin on pukeuduttava, ennenkuin on päässyt siihen tavoitekokoonsa ja soisin että se olisi jotain muuta kuin muumuu-kaapu tai vanuneet verkkarit.

   Ei tämä ole yhtään sen kummempi asia kuin vaikkapa kenkien koot. Siihen hyvin harvoin voi itse mitenkään vaikuttaa ja tunnen ihmisiä joiden on todella vaikea löytää sopivia kokoja. Omaan pituuteenkaan ei voi vaikuttaa ja osalle ihmisistä sopivan pituisten vaatteiden löytyminen on ongelma. Ennen, aikana ennen massamuotia, ei ollut mitään ongelmaa tuollaisten vaatteiden ja asusteiden löytymiselle. Kun kaikki piti teettää, sillä ei ollut merkitystä minkä kokoinen tai muotoinen vartalo oli, aina sai sopivaa, juuri itselle tehtyä. Nykyisin harvalla on varaa teettää kaikkia vaatteitaan ompelijalla tai kaikkia kenkiään suutarilla, eikä moisia palveluita nykyään edes kaikkialta saakaan. En silti suostu taipumaan siihen että ajatukseen että kaikkien pitäisi kulkea standardimitoitetuissa, huonosti istuvissa vaatteissa ihan vain siksi että parempaakaan ei ole tarjolla. Muutosta ei tapahdu jos ei sitä vaadi.

Comments are closed.