Tuunaus: Neuletakki / Revamp: Cardi

on

Lämpömittari on jatkuvasti 30 asteessa, eikä kamalasti tee mieli ajatella lämmintä syysvaatetusta (lälläslää, mitäs mä sanoin, kuulette helteestä!). Minä kuitenkin odotan jo syksyä kun voin taas pukeutua ihaniin vintagemekkoihini ja kietoutua neuleisiin. Käsitöiden tekeminenkin on vilpoisemmalla ilmalla kivempaa. Olen toki nytkin kokoajan väsännyt jotain jaksamisen mukaan. 30-luvun neulepuku-projekti edistyy hitaasti mutta varmasti. Olen joutunut pariin otteeseen vähän purkamaan, mutta miehustan kappaleet ovat kohta valmiit. Hihat varmasti valmistuvatkin aika nopeasti. Sitten onkin koko pitkä syksy ja talvi aikaa neuloa helmaa ensikesäksi (peukut pystyyn että se valmistuu siihen mennessä!).

Tulevan syksyn inspiroimana tein tässä parin illan tuunausprojektin. Ostin alkukesästä kirpparilta kivan fair isle-tyylisen neuletakin, mutta sen designeri oli halunnut että vaate kasataan nurja puoli päälle päin. En tykkää nurjasta neulepinnasta yhtään, eikä se mielestäni sovi kirjoneuleeseen muutenkaan. Nopealla tarkastelulla totesin että tässä olisi mahdollista toteuttaa vanha kikka eli takinkääntö. Resorit oli huolellisesti ketlattu kiinni ja saumat oli ommeltu ketjutikillä.

Ratkoin auki kaikki saumat niin että säästin niihin käytetyn langan. Irrotin napit ja pujotetun vyön. Resorit jätin paikoilleen pääntielle ja miehustaan. Olalla annoin resorin olla kiinni, käänsin vain näkyvät saumanvarat toiselle puolelle ja ompelin olkasauman takaisin paikalleen. Resorin reunaan tuli tietysti siitä pieni muhkura, mutta käytössä se ei juurikaan erotu. Ompelin saumat uudelleen kiinni niistä puretulla langalla. Yksi ilta meni saumojen purkamiseen ja toinen ilta niiden uudelleen ompeluun. Lopuksi ompelin napit paikoilleen uudelle oikealle puolelle. Ja näin meillä on tulevaksi syksyksi kauan etsitty fair isle neule-takki. Päälläni ette sitä kylläkään tule näkemään ennenkuin kelit tästä riittävästi viilenevät.

inenglish

Thermometer is continuously on about 30 degrees, so it’s not really a weather for thinking about warm Autumn clothes (I told you, you will hear about the heat wave). I am however, waiting for the Autumn when I can wear my pretty vintage dresses again and wrap myself in knits. Even making hand crafts is a bit nicer on cool weather. Allthough, I have been doing little bits and pieces the whole the time, depending my energy level. My 30’s knit dress project is getting along slowly. I had to unravel couple times, but bodice is almost finished. I think sleeves will also finish rather quickly. And then I have the whole long Autumn and Winter to knit the skirt for the next Summer (fingers crossed it will be finished by then!).

Inspired by the upcoming Autumn, I had a small revamp project. In May I thrifted rather nice fair isle-style cardigan. However the designer had decided that it needs to be assembled wrong side out. I don’t like the look of the purl side, neither it suits the fair isle-knit very well in my opinion. After quick inspection I realized that I could turn this cardi inside out. Edge trims were tidily sewn with looping method and seams were done with chain stitch.

I opened all the seams and kept the thread used on them as long bits as possible. I took off the buttons and belt. I left all the trimmings as they were on neckline and buttoning. On shoulder I just ripped the shoulder seam and left the neckline untouched. I turned seam allowances on reverse side and re-seamed shoulders. There is a slight bump on the trimming there, but it doesn’t really show in use. I stitched the seams with the original thread. It took me one evening to rip the seams and another to re-stitch them. Finally I re-attached the buttons and added original belt. And so I have lovely, long searched fair isle cardi for the Autumn. But you won’t get to see it on me before the weather cools down enough.

cardi1

Original version

cardi2

Original version

cardi3

cardi4

cardi5

Valmis Evil Dressmaker-versio /
Finished Evil Dressmaker-version

cardi6

cardi7

10 Comments Add yours

 1. Cherise says:

  Mäkään en oiken aina käsitä näitä nurjapuoli päällepäin kasattuja neuleita. Paljon kivemman näköinen se oikea puoli on :)

  1. Rhia says:

   Cherise – No sanopas muuta. Jossain oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehdyssä pintaneuleessa se vielä jotenkin menee, mutta kirjoneuleessa en kyllä ymmärrä.

 2. 30=90 here in South Georgia. It’s that hot here from june to september! Right about now, I start getting tired of summer clothes. And by the time the weather cools, I find all the fall clothes I “forgot” I had.

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Well aren’t you lucky :D I am so happy that I don’t live in South Georgia. My body can’t really handle these kind of temperatures and my comfortable zone is in about 70 on Fahrenheit. We’ve now had this heatwave about three weeks in a row and it is really getting to me. Thankfully I’ve been on holiday because I can’t work in this weather at all. In Finland companies and apartments don’t really have airconditioning, it just hasn’t been infused into our culture yet that it would be handy thing to have a proper cooling airconditioning, so conditions everywhere (except on the freezer sections in the shops) are pretty horrid. That’s why I’m really looking forward to the Autumn and cooler weathers, otherwise I’m not much use at work.

 3. Hehkuvainen says:

  Öm. Onpas aivan käsittämätön “design”. Onhan tuo nyt selkeästi ollut nurinkurin, onneksi käänsit sen oikein päin niin pääsee herkkä kirjoneule oikeuksiinsa!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Joo, nämä on välillä aika “jänniä”. Saapa nähdä miten laadukkaaksi tämä paljastuu käytössä. Normaalisti en viitsi akryylineuleiden vuoksi vaivautua mutta tässä on sentään hiukan villaa ja angoraa seassa. Väritys ja malli viehätti sen verran että päätin kokeilla, kun hintakaan ei ollut hirveän päätä huimaava.

 4. Olen samaa mieltä, että tuollainen neule on kauniimpi ihan oikea neule päälläpäin. Vaiva tosiaan kannatti. On kiva sitten kun saat sen neulomasi asun valmiiksi. Haluan todella nähdä sen sitten.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Siinä voi hieman tosiaan kestää ennenkuin koko asu valmistuu, mutta eiköhän sekin blogissa tulla näkemään. Ikävä kyllä en ole kamalan nopea neuloja, tosin kädenjälkeni on kuulemma tasaisempaa kuin keskimäärin. Olen vaan niin pedantti, ehkä se sitten hidastaa tahtia.

 5. Enne says:

  Kyllä, täällä myös salaa haaveillaan jo syksystä ja paksuista neuleista!

  1. Rhia says:

   Enne – Ja nythän ei kohta tarvitse enää edes haaveilla. Ilmat ovat jo sen verran ihanasti viilentyneet että voi jo pukea muutakin kuin hellemekkoja! Vaikka pidän oikeastaan ihan kaikista vuodenajoista niin lämmin syksy on kaikkein ihanin.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.