Kierrätyskeijut Heinäkuu / Recycle Fairies July

Kelit ovat, kuten tiedätte, olleet niin kostean hikiset että asukuvia ei ole tehnyt mieli ottaa. Totta puhuakseni ei ole tehnyt edes mieli pukeutua. Meikannut olen vain erityistapauksissa ja pukeutunutkin kutakuinkin vain ovesta ulos lähtiessä (eli harvakseltaan). Kun naama on hikinen jo herätessä ei hirveästi kiinnosta tuupata siihen enää meikkiä. Tunnustan siis että olen hengaillut kotona pääasiassa nakkisillani, ei täällä pysty oikein muuhun. (Note to self: säästä rahaa ilmastointilaitteeseen.)

Ihmisten ilmoilla olen huidellut samalla puuvillamekolla (sillä kesämekko-tutoriaalissa nähdyllä) nyt kutakuinkin pari viikkoa. Se on ehtinyt käymään pesukoneessakin jo useampaan kertaan, tällä kelillä kaikki kuivuu ennätysvauhtia ja mekon on saanut pesun jälkeen päälle jo samana päivänä. Eilisen sillipurkki-katastrofin ansiosta jouduin pesemään keittiön räsymaton ja sekin oli kuiva jo samana iltana. Voin kertoa että 30 asteen helteessä keittiön lattialle ja vähän muuallekin kaatunut sillipurkki muodostaa varsin ratkiriemukkaat aromit.

Asukuvana toimii alkukuun vilpoisemmista keleistä muistuttava otos ajalta kun vielä jaksoin meikata ja laittaa tukkaa. Varoitan teitä, armaat lukijat, tulette kyllä vielä kuulemaan helteistä, ihan kyllästymiseen asti. Heinäkuun hankinnat näyttävät painottuvan käytettyihin juttuihin. Blogissahan niitä on jo nähtykin. 

Kierrätyskeijut – Heinäkuu

Ostettu uutena

Ostettu käytettynä
silkkinen 20-luvun kesämekko
silkkinen paitapusero
3 vintagehattua
nahkainen vintage-salkku

Itse tehty

inenglish

Weather has been, as you might know, so hot and sweaty that I haven’t really had the energy nor enthusiasm to take outfit photos. To tell you the truth I haven’t really felt like wearing anything recently. I have done make up only in special cases and got dressed only if I went out of the door (which isn’t that much, honestly). When face is sweaty already when you wake up it’s not very nice to put makeup on it. So I have to admit, I have mostly been hanging at home butt naked. Anything else is pretty much impossible right now. (Note to self: save money for AC-unit).

Out and about I’ve been wearing the same seersucker dress (the one from summer dress tutorial) pretty much two weeks now. It’s been in and out the washing machine several times too. This weather makes it dry in record time and I have been able to wear it the same evening. After yesterday’s pickled herring accident I was forced to wash the kitchen rug and even that was dry the same evening. I can tell you, spilling whole jar of pickled herring on kitchen floor and around creates rather exciting aroma.

Outfit photo is something from the beginning of the month, which reminds me of the time when I still could be bothered to do makeup and hair. I must warn you my dearest readers, you will hear about the heatwave untill you are sick of it. Shopping for the July seems to be on the vintage side. Some of them you have already seen in the blog.

Recycle Fairies – July

Bought new

Bought second hand
20’s silk summer dress
silk blouse
3 vintage hats
vintage leather briefcase

Self made

cherrydress

Monesti nähty ja hyväksi havaittu kirsikkamekko on luottovaate. 
Tennarit näemmä vaatisivat hieman pesua. 
Halpa paperinen kesähattu on pelastanut monelta auringonpistokselta. /
Often seen cherry dress is my trusted companion.
Tennis shoes seem to need some scrubbing.
Cheap paper sun hat has saved me many times from sunstroke.

2 Comments

  1. Tykkään tuosta mekosta. Malli on kiva, käytännöllinen.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kiitos! Mekko on joku 90-luvun tuote jota kavensin ja lyhensin hieman jotta se istuisi paremmin. Helmapalasta tein vyön (joka puuttuu kuvasta) ja lisäsin vielä pieniä kirsikoita sinne tänne. Se on puuvillaa ja mukavan vilpoinen kesämekko, toinen suosikkini näille hellekeleille.

Comments are closed.