Lankakokoelma / Collection of threads

Huomasin että minulla on käsissäni varsin reilu kokoelma vanhoja ompelulankoja. Olen ostellut näitä varastoon ihan siksi että vintagevaatteet vaativat hyvin usein pientä paikkausta ja moderneista langoista on toisinaan vaikea löytää täsmälleen sopivaa lankaa pienen reiän paikkaukseen. Vanhojen lankojen värisävyt vastaavat paremmin vanhojen vaatteiden värisävyjä, luonnollisesti.  Tämä johtuu väriaineiden ja värjäystekniikoiden kehittymisestä. Vintagevaatteiden saumat ratkeilevat usein siksi että ompelulangat olivat yleensä puuvillaa tai silkkiä, molemmat haurastuvat ajanoloon ja antavat periksi käytössä. Suurin osa näistä kuvassa olevista on silkkiä. Eivätkö olekin kauniita, melkein kuin karkkeja!

inenglish

I noticed that I have quite large collection of old sewing yarns. I have bought these because in most cases vintage clothes need little touch up and modern yarn colours don’t match so well. You want the colour to match if you are mending a hole. The colours in vintage yarns match better with the colours of vintage clothes, naturally. This is due to the developement of dyes and dye techniques. Quite often vintage garments seams are ripped. That’s because sewing threads were usually cotton or silk, which both get weak during time and give in rather easily. Most of these in the photo are silk. Aren’t they pretty, almost like sweeties!

langat1

langat2

langat3

5 Comments Add yours

 1. Nadja says:

  Jess!!! En ole yksin tämän ongelman kanssa! Ja minä en edes ompele enää :)

 2. Sanna says:

  Mulla on noita kans :D Paljon!

 3. Kauniita ovat! Hyvin on eri värejä ja sävyjä korjaustöihin.

 4. Taika says:

  Ihania!

  1. Rhia says:

   Nadja – No voihan niitä katsella mielikseen :D en mä nyt välttämättä kutsuisi sitä ongelmaksi

   Sanna – Hyvä hyvä !

   Metsäntyttö – Mun mielestä jo pelkästään noiden katselu on mukavaa puuhaa, vaikka ei koskaan käyttäisikään. Jotenkin nuo värisävyt on niin ihanan puuterisia ja murrettuja. Voisin katsella niitä tuntikausia. Väriharmoniat on muutenkin mulle mieleisiä.

   Taika – Niin ovat, erittäin!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.