Kesäkuun Insta-kuvat / Instapics in June

on

First things first: kesäkuu on ollut kylmin miesmuistiin, joten ihania kesäisiä kuvia ei kamalasti ole näkynyt. Juhannuskin tuli vietetyksi lähinnä neljän seinän sisällä. Instagramiin on kuitenkin kertynyt kuvia ennätysmäisesti, keskimäärin enemmän kuin yksi päivässä. Tämän yhteenvetopostauksen lisäksi voit seurailla Instagramiani siellä itsessään. Linkki löytyy oikeasta reunasta alaspäin scrollaamalla. Vaikka sää onkin ollut tuhottoman kylmä, olen hemmotellut itseäni jäätelöllä sillä Hervantaan avattiin Minetti-jäätelöbaari.

Minetti on Tampereen Jäätelöliikkeen tuotemerkki jonka historia jatkuu aina 20-luvulle saakka. Italialainen Giuseppe Minetti toi jäätelön Tampereelle alettuaan valmistaa sitä kotonaan, vaimonsa Tildan kanssa 20-luvulla. Ensimmäiset Minetin jäätelökärryt tulivat Tampereen katukuvaan vuonna 1925. Valitettavasti toiminta päättyi toiseen maailmansotaan, mutta viime vuonna Minetin perheen perilliset päättivät aloittaa toiminnan uudelleen. Ja nyt meillä on jo useita Minetti-baareja ja kojuja.

Kun Hervannan jäätelö-baari avasi, päätin että maistan kaikkia heidän jäätelömakujaan, joita on paljon! Koska en ihan joka päivä voi herkutella jäätelöllä, on tähän mennessä makutestejä kertynyt vasta neljä. Huomasin myös ilokseni että Minetin nettisivut on vihdoin päivitetty ja sieltä löytyvät kaikki baarit ja kojut aukioloaikoineen. Olen nyt jostain syystä tuosta Minetistä aivan pähkinöinä. Ainoa miinuspuoli hommassa on että vaikka yritys on tamperelainen, jäätelöitä ei valmisteta Suomessa vaan Italiassa.

PS. Huomenna sitten Kierrätyskeijujen kuukausipäivitys.

inenglish

First things first: June has been the coldest for who knows how long time, so there won’t be very many lovely summery photos available right now. Even Midsummer Festival we spent inside. However, there is surprisingly lot photos in June Instagram, approximately more than one a day. You can also follow my Instagram by clicking the link on the sidebanner. Even though weather has been very cold, I have treated myself with ice cream, because they just opened a new Minetti ice cream bar in Hervanta.

Minetti is a brand of Tampereen Jäätelöliike (Tampere Ice cream company) which has a long history, all the way to the 1920’s. Italian Giuseppe Minetti brought ice cream to Tampere when he and his wife Tilda started making it in their home in 20’s. First Minetti ice cream carriages launched in 1925. Unfortunately they were forced to shut down the business during Second World War, but last year some members of the Minetti family decided to start all over. And now we have several Minetti ice cream bars and carriages.

When Hervanta got their own ice cream bar, I decided that I’m going to try out all of their flavours, which are plentiful! But because I can’t treat myself to ice cream every day, I have tasted so far four. I also noticed that they have finally updated their web page with all their bars locations and opening hours and their carriages too. For some weird reason I’m over the moon about this. Only thing is that even though company is Finnish, ice creams are not made in Finland, but in Italy. It would have been even more awesome if they were made here too.

PS. Tomorrow will be the monthly Recycle fairy-update.

juneinsta
KESÄKUU
1. Aurinkoisen päivän ilta / 2. Sääntömääräinen kissa
3. Amurin työläismuseokorttelissa / 4. Minettijäätelöä
5. Muisto Juhannukselta / 6. Luonnospiirustelua

JUNE
1. Evening of a sunny day / 2. Mandatory cat
3. Amuri Workers housing museum / 4. Minetti ice cream
5. Memories of Juhannus / 6. Schetching

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.