Sunnuntain ratoksi

on


Viikonloppu on ohi! Tahtoo takaisin! Lauantaina vaivasi vähän migreeni, mutta se meni ohikun sain ruokaa. Lauantai-ateriana oli cottage pie’ta jonka ensimmästä kertaa väsäsin ihan itse. Cottage pie on perinteinen englantilainen ruoka joka muistuttaa hyvin pitkälti kotimaista lihaperunasoselaatikkoa. Cottage pie’hin tulee siis perunamuusia kahteen kerrokseen ja väliin jauhelihasta tehty kastike. Koko höskä tungetaan uuniin ja paistetaan pinnalta rapeaksi. Jännää huomata miten yllättävän moni englantilainen ruoka muistuttaa suomalaisia ruokia.

Rakas veljeni jota näen ehkä kolme kertaa vuodessa tuli käymään ja viihdyttämään minua ja isäntää hauskoilla jutuillaan. Olemme molemmat perineet isältä taidon kertoa hyviä juttuja (omien juttujeni hyvyys on puhtaasti subjektiivista =) joten yleensä perheen kokoontuessa yhteen saa nauraa vatsansa kipeäksi.

Sunnuntaina oli aikainen herätys formulan muodossa. Japanin Fujissa ajettava kisa kun alkoi 7.30 Suomen aikaa. Kisasta muodostuikin varsinainen jännitysnäytelmä Kovin keskeyttäessä alkumetreillä ja Massan ja Hamiltonin saadessa läpiajorangaistukset törttöilystä ohitustilanteissa. Ja sehän sopi isännälle oikein mainiosti. Meidän perheessä ei Hamiltonista tykätä, ei vaikka isäntä on samasta maasta kotoisin. Isäntä aina jaksaa muistuttaa että hänet heitettiin maasta pellolle koska hän ei juo teetä eikä voi sietää jalkapalloa. Muu Englanti ei siis halunnut olla hänen kanssaan missään tekemisissä =)

Sunnuntain asu / sunday outfit:
paljettitoppi ja farkut – itse tehty / top and jeans – selfmade
pellavaneule / knit – Mexx
rintasolki – Kaukolan kansallispuvusta /
brooch –
trad. costume of Kaukola
Villakangastakki / Wool coat – Vaato Oy
(kirpputorilta, kukat itse huovutettu)/ (fleamarket, flowers selfmade)


Formulan jälkeen suuntasimme nokan kohti maaseutua. On aina mukava mennä sinne ensimmäiseen kotiin. Tarkoituksena oli mennä pistämään nimet traktorinmyynti-paperiin. Kun en ole koskaan omistanut mitään suurta, puhelinosaketta lukuunottamatta, tuntuu hullulta ajatella että olen myymässä jotain isompaa. Perinnön myötä minusta tuli kertapotkaisulla maatilan omistaja. Maatilan koneet menevät nyt tarpeettomana myyntiin ja ensimmäisenä lähti traktori. Sen osti hauska nuori mies jonka puheenlahjat olivat verrattomat. Nauroimme posket kipeänä hänen jutuilleen.

Kahvittelujen ja perunasopan jälkeen palasimme taas kaupunkiin. En varmaan koskaan pääse siitä kotoa lähtemisen ikävästä tunteesta eroon. Vaikka välimatkaa ei olekaan kuin 70 km niin jotenkin se on aina niin haikeaa. Mutta tässä kuitenkin silmänruokaa ihanalta aurinkoiselta viikonlopulta. Parasta syksyssä ovat aurinkoiset ihanat päivät ja upeat värit, joita edes kamera ei aina pysty kunnolla tallentamaan.

Matkalla maalle, Kaivannon mutkassa ennen Vehoniemen risteystä.
On the way to countryside.

Kotipihassa kuvattuja luonnon syksyisiä ihmeitä.
Autumn miracles, photographed on moms yard.

ENGLISH SUMMARY
Weekend is over, unfortunately. Had a migrain on saturday but it went when i had cottage pie for food. First time i made it myself. Although it is very similar than finnish food called mince-potatomash-casserole. In the evening my dear brother visited.

On sunday we had early wake up because of F1. Race turned out exciting when Kovalainen quit early and Massa and Hamilton got drivethru-penalty. My bf doesnt like Hamilton at all. Even though he and Hamilton are both from England. But he always says that he got thrown out of England because he doesnt like tea or football =)

After formula we drove to countryside to see mom ja signs some papers. Day was so pretty. Clear sky and sunny weather. Best thing in autumn are sunny days and vivid colours. I’m glad i had my camera with me, so enjoy.

Mistä sinä syksyssä eniten pidät, vai pidätkö edes koko vuodenajasta?

What is the thing you like in autumn, or do you even like it at all?