Maaliskuun Instagram / March Instagram lot

Epätavallisen aikaisesta keväästä huolimatta, olen hirmuisen onnellinen että allergiaoireet ovat pysyneet varsin hyvin kurissa. Mutta huhtikuulle siirryttäessä on taas aika kaivaa allergialääkkeet esiin. Keuhkoputkentulehduksesta on jo kutakuinkin selvitty. Nyt jaksaa taas kävellä ja harrastaa ilman raastavia yskänpuuskia. Aurinko kuitenkin paljastaa taas karun totuuden, eli tuon jokavuotisen parveke-ongelman. Ihan nolottaa, että en koskaan saanut tehtyä viime keväänä lupaamaani postausta parvekkeen siivouksesta ja uudistuksesta. Olisikohan tänä keväänä jo aika? Yritän ryhdistäytyä. Olen vannonut tänä vuonna järjestäväni syksyllä Venetsialaiset, joten parvekkeen olisi parempi olla edes jotenkin esiteltävässä kunnossa. Mutta ennenkuin syksy tulee, niin katsotaan mitä Instagramiin on kertynyt.

inenglish

Despite of the unsually early Spring, I am very happy about the fact that my allergy has been holding back. But now when the April has arrived, I have to get the medication again. I have survived the bronchitis nicely. Now I can walk and do my hobbies again without heavy coughs. Sunshine reveals the harsh truth again, that annual balcony problem. I’m quite embarrassed that I never got around doing the post about balcony clear up and revamp. Perhaps this Spring? I try to grab a hold of myself. I have sworn to organize the Venetians (traditional Autumn garden party) this Autumn, so the balcony should be atleast somewhat presentable. But before the Autumn comes, let’s have a look what my Instagram ate.

march2014

MAALISKUU
1. Viimeiset muistot Burleskifestareilta / 2. Kevään merkkejä: Lumikellot
3. Taku huolehtii toipilaasta / 4. Ystävältä saatuja valokuvia
5. Paras kirppislöytö aikoihin / 6. Virkkaus-mallin mietintää

MARCH
1. Last memories from Burlesque Festival /2. Signs of Spring: Galanthus
3. Taku taking care of patient / 4. Photos from friend
5. Best thrift find for ages / 6. Contemplating crochet pattern

4 Comments

 1. Ninna says:

  Hei, sattuisitko tietämään voiko olkihattua sävyttää? Haluaisin luonnonvaalean/kellertävän hatun hitusen tummemmaksi. Voisiko teellä värjätä? Korihattu on sellainen joustava, jonka voi sulloa laukkuun, ei siis jäykkä.

  1. Rhia says:

   Ninna – Jos hattu on oikeasti olkea, eikä paperia jota nykyään käytetään paljon imitoimaan olkea, sen värjääminen pitäisi onnistua. En ole itse koskaan värjännyt olkea joten en osaa sen tarkemmin kertoa että tarttuisiko tee oljen pintaan, mutta jos haluaa vain aivan hienoisen sävymuutoksen niin tuskin siitä on haittaakaan kokeilla. Sen sijaan jos hattu on olkea jäljittelevää paperia niin värjääminen saattaa vaurioittaa hattua. Paperi kyllä imaisee värin teestä hyvin itseensä, mutta kastuessaan se myös haurastuu ja saattaa märkänä repeillä käsiteltäessä. Se saattaa myös kuivuessaan menettää pehmeyttään ja muuttua koppuraksi.
   Ohjeita olkihattujen värjäykseen löytyy englanniksi mm. Millinery Supply Houselta, Miss Krisiltä ja Hats by Lekolta.

 2. Ninna says:

  Kiitos avusta! :) Ainakin tuoteselosteessa lukee 100% olki, ei kai noita pintakäsitellä mitenkään?

  1. Rhia says:

   Ninna – Jos siinä lukee että on olkea niin kyllä se sitten mitä luultavimmin on :D en usko että noissa pehmeissä olkihatuissa on mitään pintakäsittelyä. Sen sijaan kovissa boater-mallisissa olkihatuissa voi olla lakkaa tms. pinnassa.

Comments are closed.