Villaa ja mustaa pitsiä / Wool and black lace

on

Keuhkoputkentulehdus alkaa vähitellen helpottaa. Yskä on vielä aika karua kamaa, mutta uskalsin sentään käydä jo maanantaina baletissa ilman että keuhkot tuntuivat palavan. Joten eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa, kunhan en rehki liikaa. Pitäisi vielä pystyä harjoitella kahden viikon päästä olevan uuden burleskinumeron ensi-iltaan.

Asukuvien suhteen taas olen ollut täysin saamaton . Johtuen ehkä siitä että kuvattavaakaan ei kamalasti ole ollut. Koko tympeän kevättalven olen luuhannut gangsterihousuissa. Nyt oli kuitenkin pakko napata muutama kuva, kun puin päälle ensimmäistä kertaa uusimman mekkoni. Ostin tämän 30-40-lukujen taitteen puvun Hopeapeilin Elinalta. Kaapissani on jo aika monta mustaa vintagemekkoa mutta en voinut vastustaa kangaspäällysteisiä nappeja ja miehustan pitsidetaljeja. Luulin jo että sää oli muuttunut liian lämpimäksi villaiselle mekolle, mutta koska tuo takatalvi näköjään iski takaisin niin tämä pääsikin jo nyt käyttöön. Joten silvuuplee, päivän asu ja nasu. Ja otetaan bonuksena vielä Helsingin Burleskifestareiden asua. 

inenglish

Looks like my bronchitis is giving in, bit by bit. Coughing has been rather rough, but atleast I was able to go to the ballet class on Monday, without getting my lungs burning. So I suppose I’m getting there slowly, if I don’t sweat it too much. I still need to be able to practice for my new burlesque number premiere, which is in two weeks.

About the outfit photos, however, I have been complete and utter lazy arse . Perhaps because there hasn’t been much to photograph. The early Spring has been somewhat dull and I have been living in my gangster pants again. However today I had to snap couple photos, when I was able to wear first time my new dress. I bought this turn of 30’s dress from Elina, Hopeapeili-blog. I have several black vintage dresses in my wardrobe, but I just couldn’t resist these cute buttons and lace detail in the bodice. I already thought the weather has turned too warm for wool dress, but since the Winter seems to strike back, I was able to wear this today. So lo and behold, outfit of the day. And as a bonus treat, let’s also have my look from this years Helsinki Burlesque Festival.

wooldress1

wooldress2

hbf14outfit

5 Comments

 1. Desiree says:

  My daughter and I are admiring your amazing hair, both hairstyles! I love your black dress, I have far too many vintage black dresses, but they’re so very, very special. Your cheongsam dress, your hair and make up … absolutely GORGEOUS!!! xoxoxo

  1. Rhia says:

   Desiree – Thank you so much! And hugs to your daughter too. I think I have had some sort of overdose of black. I love all my dresses, but somehow with all the bad luck me and my hubby have had recently, black just feels too depressing. Cheongsam was really good find, the fabric is gorgeous. I love it to bits.

 2. I also love your hair styles.

 3. Hanne says:

  Katselin kanssa tuota mustaa mekkoa sillä silmällä kun se oli myynnissä. Todella kauniit yksityiskohdat ja päällä näyttää vielä kauniimmalta kuin lattialle levitettynä. :) Sopii sinulle kyllä tosi hyvin!

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Thanks :D

   Hanne – Yksityiskohtien vuoksi juuri minäkin tämän halusin. Olen vähän semmoinen yksityiskohta-hullu. Vaatteissa rakastan kaikkia kauniita pieniä yksityiskohtia, kuten päällystettyjä nappeja ja erikoisia leikkauksia. Harmi vain että mustassa ne eivät erotu niin hyvin kuin muissa väreissä.

Comments are closed.