Pari sanaa sukkahousuista / About tights

on

Uhkailin tuolla Kierrätyskeiju-päivityksessä että teen sukkahousupostauksen. No tuumasta toimeen.

Monet inhoavat sukkahousuja koska ne on niin hankalat ja epämukavat käytössä. Vintageharrastajat vannovat pitkien sukkien ja sukkanauhojen nimeen, mutta minä koen nekin hankaliksi ja epämukaviksi etenkin talvella. Siksi käytän mieluummin sukkahousuja, mutta täytyy sanoa että eivät nekään kyllä järin käytännölliset ole. Olen vuosien saatossa tullut siihen tulokseen että kroppani on väärän mallinen sukkahousuihin. Perustan tämän pitkälliseen empiiriseen tutkimukseen jonka tulokset ovat tässä.

1. Sukkahousujen pituus ja leveys
Jalkani ovat verrattain pitkät ja paksut. Pohkeen ympäryys on keskimääräistä suurempi, 43 cm, joka hankaloittaa erityisesti saapikkaiden hankkimista. Tämä luonnollisesti vaikuttaa myös sukkahousuihin. Neuloksien, jota myös sukkahousut ovat, yleisiin ominaisuuksiin kuuluu että ne joustavat molempiin suuntiin. Tähän ominaisuuteen kuuluu se, että jos tietyn pituinen neulosputki venytetään leveämmäksi, se lyhenee. Vastaavasti jos samaa neulosputkea venytetään pituussuuntaan, se kapenee. Sukkahousuissa tämä ominaisuus johtaa siihen, että sekä pitkä- että paksujalkaisena, sukkahousujen jalkaosat ovat lähes poikkeuksetta minulle liian lyhyet kun niiden koko “joustovara” meneekin siihen leveyteen. Jalkaosien lyhyyden vuoksi joudun aina ostamaan suurinta kokoa mitä kaupasta löytyy, muutoin en saa sukkahousuja jalkaan ollenkaan vaan housuosa jää alalantiolle ja haara roikkuu reisien puolivälissä. Yritäpä kävellä sellaisilla. Ei toimi, olen testannut. 

2. Haarakiila
Sukkahousujen haarakiila on vähän sama asia kuin housuissa haarakoukku. Se auttaa sukkahousuja sopimaan vartalon muotoihin. Paitsi että ei auta. Hyvin monissa sukkahousuissa haarakiilan väärä muoto ja koko aiheuttavat sen, että haarakiilan sauma ei ole siellä haarassa vaan se siirtyy reiden puolelle. Istuessa haarakiilan sauma puristuu reiteen aiheuttaen epämukavan tunteen. Joskus haarakiila on ommeltu niin että sauma kiristää ja hiertää jo seisoessa ja kävellessä. Voitte vain kuvitella miltä se tuntuu istuessa. Siitäkin huolimatta että haarakiila on usein aivan liian leveä, sukkahousut kiristävät silti haaroista niin että käytössä sinne muodostuu reikä jo parissa päivässä. Joko siihen itse haarakiilaan tai sitten reiden puolelle haarakiilan sauman viereen. Olkoonkin että haarakiila aiheuttaa ongelmia niin haarakiilattomia sukkiksia mun on turha edes haaveilla käyttäväni. Koosta riippumatta ne kiristävät haaroista niin paljon että hajoavat päivässä.

3. Housuosa, vyötärö ja vyötärönauha
Miksi sen vyötärönauhan pitää aina olla niin jumalattoman kapea ja vielä älyttömän kireä? Kerran ostin aivan sattumalta sukkahousut joissa oli n. 10 senttiä korkea vyötärönauha. Oi miten mukavat sukkahousut ja pysyivät hyvin päällä. Ikävä kyllä nämä sukkahousut kestivät käytössä noin kaksi viikkoa ja sen jälkeen en ole uusia samanlaisia löytänyt. Lisäksi monissa sukkahousuissa se housuosa on niin korkea että vyötärönauhan voi kiskoa kainaloon asti. Tämä aiheuttaa käytössä sen, että vyötärönauha alkaa pyrkimään luonnolliselle kohdalleen vyötärölle, jolloin sukkahousut valuvat ja haarakiila hilautuu kohti polvia.

Yhteenveto
Sukkahousuissa on siis minulle lähes poikkeuksetta liian lyhyet jalkaosat ja liian korkea housuosa. Lisäksi haarakiila on haaroista liian leveä ja haarakiilan kiinnityssauman riittämättömän jouston vuoksi housut kiristävät reiden ympäryydestä epämiellyttävästi . Ja koska joudun ostamaan niitä kaikkein suurimpia kokoja jotta sääriosan pituus riittää, se housuosa on sitten aivan liian suuri jolloin sukkahousut valuvat käytössä alas ja niitä joutuu nostelemaan jatkuvasti. Muotoilevissa ja tukisukkahousuissa valuminen ei ole yhtä suuri ongelma koska ne ovat housuosasta napakammat kuin tavalliset sukkahousut, mutta niitäpä ei saakaan talvipaksuuksina eikä villaisina. Ja ennenkuin joku neropatti nyt huomauttaa että kyllähän niitä pitkäsääristenkin sukkahousuja valmistetaan. Juu niin valmistetaan, mutta niitä ei kuitenkaan myydä ihan joka kaupassa enkä aina pääse sellaisia hankkimaan.

Ja tästä syystä en osta sukkahousuja kirppikseltä, vaikka kuinka tekisi mieli. Koska kirppis-sukkahousut ovat lähes poikkeuksetta joko yhden koon tai muuten sen verran pientä kokoa että ne eivät mahdu päälle.  En ole koskaan nähnyt kirppiksellä XL-sukkiksia. Ja kuka idiootti keksi ne “yhden koon” sukkahousut noin ylipäätään? Minä en osta niitä ollenkaan koska se on silkkaa rahan tuhlausta, ne kun eivät minulle mahdu kuitenkaan, testattu on sekin moneen kertaan. Voisiko joku alkaa valmistaa oikeasti istuvia sukkahousuja?

inenglish

Earlier I mentioned, I might make a post about tights. Well, here it comes.

Many people hate tights because they are uncomfortable and impractical. Vintage-enthusiasts usually prefer stockings and garterbelts, however I feel they are equally uncomfortable, especially in winter. That’s why I prefer tights, but I have to say, they are not that comfortable either. Trying to find the perfect pair of tights, I have come to the conclusion that my body is wrong shape for tights. This is the result of long study over the years, and here is my thesis.

1. Length and width of tights
My legs are quite long but also rather thick. Circumference of my calf is larger than general, it’s 43 cm, which makes it very difficult for me to find long boots that fit. This also affects on the tights. Jerseys and knits, of which the tights also are, general feature is that they are stretchy to both directions, length and width wise. This causes that when a knitted tube is being stretched width wise, it gets shorter. And if knit tube is being stretched length wise, it gets narrower. In tights, this causes problems to person like me who has both long and wide legs. All of the stretch goes to the width, so there is not enough length for them to reach high enough. Because the leg-part of the tights is always so short, I have to buy the biggest tights they sell in the shops, otherwise the pant-part doesn’t reach the area where it should be, but hangs on my lower hips and the crotch of the tights hang somewhere around my thighs. Try to walk wearing those, doesn’t work. I have tried.

2. Crotch gusset
The crotch gusset on tights is quite same thing than what crotch hook is on trousers. It allows tights to fit body shape round bottom and thighs. Except that it doesn’t. In most tights the gusset is wrong shape and size. Seams of the gusset should be on the angle where thigh meets the crotch, but in most cases they move over the thigh. When sitting, this seam squeezes inside the flesh, making it feel very uncomfortable. Sometimes the seam is so very tight it squeezes into the skin even when standing and walking. Try imagining what that feels like when sitting. Despite of the too wide crotch gusset, tights are most often too tight on the crotch so that they break in couple days. Holes start to form either on the gusset or right next to the seam on thigh-area. I can’t even think about wearing tights without crotch gusset, they are even tighter and break in one day.

3. Pant-part and waist
Why does the waist band always have to be so darn tight and very narrow? Once, by accident, I managed to buy tights with 10 cm wide waist band. They were really comfortable to wear and stayed up quite well. Unfortunately these tights lasted about two weeks and I haven’t found another pair since then. In many tights also the pant-part is so high, I have to pull it up to my armpits. Because of this, waist band starts sliding down towards the natural waist, which causes the whole tights to slide lower. And in the end, the crotch panel is half way of my thighs, travelling towards my knees.

Overview
So basically, almost without exception, all tights are too short on the leg and too long on the pant part. The crotch gusset is too wide and the  seam is not elastic enough, which is uncomfortable and cause them to break easily. Because I always have to buy the largest tights there is available, to make them fit on the leg, the pant part is way too large. This causes them to slide down in use and I have to lift them back up all the time. Control top tights doesn’t have so much of this problem, but they don’t come in winter thickness nor are made of wool. And before some wiseguy tells me about the tights for longlegged people, yes, I know those are also manufactured. However you can’t buy them from every shop and I don’t always have chance to get them.

And this is also the reason why I don’t buy tights from thrift shops or from flea markets. I have never ever seen XL tights being sold on flea markets, and there is no use for me to even try anything else than that. And who was the moron who invented “one size” tights? Those are just waste of money for me, they don’t fit, I have tried several times. Could someone actually start manufacturing fitting tights?

tights1

 Tältä haarakiila yleensä näyttää kolmen päivän käytön jälkeen.
Eikö teistäkin kuuluisi sukkahousujen kestää hieman pidempään? /
This is what the tight gusset usually looks like after three day’s use.
Don’t you think tights should last a bit longer than that?

tights2

Rakastan pitsikuviollisia sukkahousuja, mutta sopivien löytäminen
on aina 
vaikeaa. Tätä kyseistä mallia myy Halpa-halli.  /
I love lace tights, but finding suitable size is hard on them.
This particular style is sold by Halpa-halli, local cheap mart. 

30 Comments

 1. Megapäärynä says:

  Voih, nyt tunnen itseni onnelliseksi ja etuoikeutetuksi syystä että minulla on lyhyet ja paksut jalat ja ihan älyttömän leveä takapuoli. Eli, ne isoimman koon sukkikset ovat juuri hyviä ja mukavia: sukkaosan pituus menee lyhkäisten jalkojeni leveyteen ja iso housuosa ympäröi leveät lanteeni hiertämättä yhtään mistään.
  Käytän sukkiksia ja hameita mielelläni ja melkein aina. Tosin se haittapuoli tässä leveydessä tietysti on, että ne näteimmät ja hauskimmat sukkikset todellakin ovat aina niitä “one size” eli aasialaista S/M-kokoa eli suomalaisittain lastensukkiksia.

 2. miss kitty cat says:

  Ikänä kyllä Halpa Halli lopetti liikkeensä Tampereen alueella =(

 3. miss kitty cat says:

  Mutta siitä huolimatta kirjoittamasi teksti oli loistava! Itse kokoa 50-52 mutta pituutta n.150cm… Yleensä kaikki sukkahousut alkavat valumaan jossain vaiheessa ja niiden nostaminen takaisin ylös on A.ärsyttävää ja B.noloa julkisilla paikoilla…

 4. Nadja says:

  Täyttä asiaa!!!!! Siksi muotoilevat pitkälahkeiset housut ja yli polven polvisukat on minulle toimivin ratkaisu hameiden kanssa

 5. Jatta says:

  Jaan tuskasi. Yleensä joudun ostamaan kokoa 46/48 ja XXL enkä silti saa välttämättä sopivaa kokoa pituuteni tähden. Kiva kun kaupungilla huomaa haarakiiilan hilautuneen puolireiteen hameen alla kun parhaallakin hopparipojalla :P Mulla on ollut kauan suunnitelmissa ostaa body jonka puen koko komeuden päälle (toki yläosista alimmaiseksi), mutta tässä saattaa tulla ongelmaksi pitkä selkäni.. “hauskaa” jos body hiertää haarukset ja olkapäät ihan ruvelle kiristäessään pituussuunnassa. Huoh.

 6. Flore says:

  Niin totta!! Olen itse niin pitkä, että joudun ostamaan aina väärän kokoisia sukkahousuja, ja niissä on aina liian korkea vyötärö joka mukavasti sitten valuu puristamaan ja mukavasti vatsamakkaroita koristamaan. Ja lisäksi mulla on myös tuo haarakiilaongelma, mutta nyt vasta tekstisi luettuani sain ahaa-elämyksen mistä se johtuu. Eli kiitos tästä valaistumisesta! Vielä kun keksisi, miten ratkaista se…

  1. Rhia says:

   Megapäärynä – No mutta sehän on kiva että ainakin joku voi saada iloa sukkahousuista :D Mua ehkä eniten just harmittaa se että kaikki ne ihanat erikoisesti kuvioidut on aina pientä kokoa.

   miss kitty cat – MITÄ!? Milloin tämmöinen vahinko on päässyt tapahtumaan? Multa on mennyt totaalisesti ohi koska ostin joskus varastoon isomman läjän just noita pitsisukkiksia niin ei ole ollut Halpa-halliin asiaa pitkiin aikoihin. VOI BUUUU! Mistä mä nyt saa pitsisukkikseni? Pitänee lähteä Poriin tästä sukuloimaan…Sukkahousujen valuminen on TODELLA ärsyttävää. Minä kyllä nostelen niitä ihan ronskisti myös julkisilla paikoilla ;)

   Nadja – Hehe, se varmasti toimii hyvin sinulla, mutta itselläni noista ns. yli-polven-sukista tulee ihan vaan tavallisia polvisukkia juuri tuon paksun pohkeen ansiosta :D Sitäpaitsi en jaksaisi pitää muotoilevia kalsareita arkikäytössä kun olen niin mukavuudenhaluinen.

   Jatta – Juuri noita samoja kokoja itsekin ostan mutta niissä ei vaan se jalan pituus tahdo riittää. Mulla taas on lyhyehkö selkä, body saattaisi ainakin mulla toimia, mutta vessassa käyminen olisi sitten vähän ikävää kaikkien niiden kerrosten kanssa :D

   Flore – Jotenkin kamalan huojentavaa että en olekaan yksin tämän sukkahousu-ongelmani kanssa. Mutta jännää kuitenkin että tässä selvästi on laajempi kuin yhtä ihmistä koskettava ongelma mutta valmistajia ei kiinnosta asian korjaaminen. Mulle yleensä käy niin huono tuuri että aina kun löydän sukkikset jotka istuvat suht hyvin ja joita voisin käyttää enemmänkin niin valmistaja lopettaa niiden tekemisen, ne ovat löytö jostain postuvien tuotteiden alekorista tai ovat muuten vain jotain sesonkimallia niin että joudun taas etsimään uuden vaihtoehdon tilalle. Nuo Halpa-hallin sukkikset ovat olleet aika hyviä, tosin kyllä niissäkin omat ongelmansa on, mutta nyt joudunkin sitten lähtemään ihan jo toiseen kaupunkiin niitä saadakseni. “Jee!”.

 7. Mies sukkahosuissa says:

  Täytyy kirjoittaa tänne myös miespuolisen näkemys sukkahousuista. En minäkään tykkää käyttää sukkahousuja housujen alla. Mutta on sukkahousut silloin kun on niin kylmä, ettei pelkissä farkuissa tarkene, kuitenkin paljon mukavampi vaihtoehto kuin miesten pitkät kalsarit. Sukkahousut on ohuet, liukkaa ja ihonmyötäiset. Puuvillakalsarit on tietysti ihoa vasten miellyttävää materiaalia, mutta kun päälle kiskoo farkut, niin ne on toisissaan kiinni kuin takiaiset, jolloin olo on todella epämiellyttävä. Lisäksi jos jossain tilanteessa hikoilee, ei se puuvillainen alusvaate kuivu kokopäivänä.

  Kun pituutta on tuo 180 cm, niin ei sopivien sukkahousujen löytäminen mitään helppoa ole. Ihan pugdasta tuuria se on. Kokonumerot on ihan valmistajien omia keksintöjä. Jos sopivat löytää, kannattaa laittaa valmistaja ja malli muistiin. Joskus ostin 48-52 kokoiset sukkahousut, ja haaraosan sai juuri vähän polven yläpuolelle, kun oikein kiskoi. Olisihan noista capri-leggingsit saanut, kun olisi leikannut kärjen auki.

 8. Toinenpäärynä says:

  Todella hyvä postaus! Itse löysin tänä talvena Norlynin mysize-sukkahousut ja niistä menee reitevään ja persevään olemukseeni normaalia pienempi koko ja myös vyötärönauha on ihanan pehmeä, tosin hieman liian löysä. Joskus olen paukkupakkasilla laittanut kahdet 40denierin pöksyt päällekkäin, ja sekin on ollut suht hyvä, joskin melko tönkkö ratkaisu.
  Mutta haarakiila on helvetistä, normi sukkiksetkin hiertää istuessa hirveästi reiteen. Näin keväällä kun helposti tulee sukkiksilla kuuma, niin sisäreiden iho pursuaa sukkisten raosta ja hiertyy rikki. On aika hirveä tunne :(
  Pliis valmistajat, ei voi olla niin vaikeata tehdä istuvia ja mukavia sukkahousuja!

 9. Riikka says:

  Marks & Spencerin sukkikset on ainoat, jotka on mielestäni mukavat ja kropalleni juuri oikeat. Onneksi M&S tulee loppuvuodesta Suomeen!

 10. Hehkuvainen says:

  Auts. Ei kuulosta hyvältä :(.

  Minusta tuntuu että olen erittäin epäsopiva melkein mihin tahansa valmisvaatteisiin, mutta sukkahousuja sentään saan sopivia – ainakin useimmiten. Käytän usein sukkahousuja, mutta deniereitä on aina vähintään 60. Paksut sukkapöksyt kestävät minulla pitkään, ne menevät yleensä puhki kantapäästä tai ukkovarvas puskee läpi.

 11. Megapäärynä is back says:

  Tulipa muuten mieleen, että itse ainakin vasta ihan lähikuukausina opin jostain, että sukkahousut hajoavat niin herkästi heti siksi, että niiden kuidut ovat kuivuneet ja jämähtäneet siinä paketissa ollessaan, ja siksi uudet sukkahousut kannattaa ennen käyttöönottoa _kastella_ ja venytellä. Tiesikö joku muu tämän?
  Viimeisimmät uudet sukkahousut käsittelin näin, ja olen nyt käyttänyt niitä 5 kertaa ilman, että ovat hajonneet. Yleensä vähintään varpaista juoksee silmukat jo ensimmäisellä käyttökerralla tai repeävät jo jalkaan vetäessä, viimeistään toisella käyttökerralla.
  Jos tuo kastelu- ja venyttelyhomma on salaisuus kymmenien ja satojen eurojen säästöihin, niin miksei siitä kerrota missään?

 12. Jatta says:

  Voi ei, en tajunnut tuota vessassa käyntiä :/ Ja minä olen niin kova ramppaamaan pöntöllä, ettei siitä kyllä taitais mitään tulla.. Höh!

  1. Rhia says:

   Mies sukkahousuissa – Minä kyllä käytän myös housujen alla sukkahousuja, silloin ne eivät ainakaan valu samalla tavalla kuin hameen kanssa. Sukkahousujen kokonumerointi vastaa naisten kokomitoitusta, siksi se saattaa ehkä miehestä tuntua hakuammunnalta. Mutta ikävä fakta vaan on se mitä juuri tässä postauksessa kuvailin, myös ne isommat koot jäävät sääriosan pituudesta aina liian lyhyiksi pitkäjalkaiselle. Erikoisliikkeistä löytyy joskus myös pitkäjalkaisille valmistettuja erikoismalleja. Esim Tampereella Tullintorin sukkamyymälästä näitä joskus löytyy. Aina vaan en minäkään sinne pääse niitä ostamaan silloin kun on tarvetta.

   Toinenpäärynä – Huomasin nuo mysize-sukkikset viimeksi kun kaivelin sukkahousujen alelaaria mutta en niitä kuitenkaan ostanut, kun epäilen että niissäkin on ainakin minulle tuo housuosa liian reilu. Itselläni kun se ongelma on enemmän nimenomaan se jalkaosan riittämätön pituus. Mutta pitää tutkia asiaa ja katsoa mitä kokoja löytyy.

   Riikka – Pitääpä tsekata tuo Marks&Spencer sitten kun niitä alkaa saada Suomesta. M&S:llä on muitakin hyviä tuotteita ja olen kyllä harmitellut että he joskus silloin muinoin päättivät Suomen markkinoilta lähteä pois. Olen kuullut että Sokoksen omalla tuotesarjalla olisi hyviä sukkahousuja joita käyttää yksi pitkäsäärinen tuttavani, mutta itse en ole niitä vielä saanut testattua.

   Hehkuvainen – Mullakin yleensä nuo paksut kestää vähän paremmin, mutta niissäkin usein ensimmäisenä hajoaa tuo haarakiila (parissa päivässä) ja vasta sen jälkeen kantapää (viikkojen päästä). Ja väärän kokoinen (liian leveä) haarakiila on yleensä just niiden paksumpien sukkisten ongelma, on todella ikävää kun sukkikset samalla valuu ja haarakiilan sauma pureutuu reiteen kun sen pitäisi olla siellä haarassa. Lämpimämmillä keleillä mun on pakko käyttää ohuempia sukkiksia koska muuten paistun. Tänä talvena on ollut niin leudot kelit että en missään vaiheessa edes joutunut kaivamaan mun merinovillaisia sukkahousuja esiin.

   Megapäärynä – Olen kuullut vastaavasta, mutta hyvin usein mun sukkahousujen tarve on niin akuutti että en juurikaan muista/ehdi tehdä tuota. En siis omakohtaisesta kokemuksesta pysty sanomaan että olisiko siitä apua vai ei. Pitänee ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa kokeilemaan josko se auttaisi asiaa. Minä uskon täysin siihen että valmistajat haluavat myydä enemmän ja enemmän eivätkä siksi halua paljastaa mitään kestävyyttä parantavia jippoja. Oletko kuullut tarinaa siitä että kun DuPont keksi sukkahousujen materiaalin se oli ensin niin kestävää että ei rikkoutunut ollenkaan. Sitten laatua huononnettiin tarkoituksella koska muuten kaupanteko olisi loppunut alkuunsa kun kaikilla olisi jo ollut ikuisesti kestävät sukat.
   Oletko kokeillut käyttää pukiessa ohuita puuvillahanskoja (sellaiset joita saa apteekista)? Itse käytän joskus niitä ohuita sukkahousuja pukiessa niin kynnet ja käsien karhea iho eivät ihan niin helposti riko sukkahousuja pukiessa.

   Jatta – No höh, jotain muuta on sitten keksittävä…

 13. Itäistä pituutta, läntistä leveyttä says:

  Niin totta, niin totta. Osuit aivan asian ytimeen. Itse olen 182 cm pitkä ja vaatekokoa 52, pohkeen ympärys 49 cm. Voit uskoa, että on ollut tuskaa löytää sukkahousuja, joissa olisi sekä pituutta että leveyttä riittävästi. Saatika sopivia nahkasaappaita.
  Nykyään tilaankin kaikki sukkahousuni Englannista ja Saksasta. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen löytänyt seuraavat verkkokaupat ja merkit. http://Www.mytights.comista ostan merkkejä Levante eXtra Tights, Pretty Polly Curves, Cette Dublin Plus Size Tights ja http://www.hosieria.de:sta Glamory-merkkiä. (Tuolla saksalaiskaupassa on muuten erittäin laaja valikoima myös miesten sukkahousuja.) Saapikkaat taas pitää tilata http://www.duoboots.comista, sillä siellä löytyy pohkeenympärystä 50 senttiin asti. Toivottavasti joku muukin hyötyy näistä tiedoista.

  1. Rhia says:

   Itäistä pituutta, läntistä leveyttä – Pitääpä tutustua noihin. Nopealla vilkaisulla noistakaan ei oikein mun ongelmaan löydy sopivaa ratkaisua, itsellä kun se on nimenomaan jalkaosan riittämätön pituus. Lantion ja vyötärön kohta (reiden yläosaa lukuunottamatta) yleensä on liiankin reilu noissa nykyisin käyttämissäni. Jos housuosakin on reilu niin sukkikset valuu päällä ja jälleen se haaraosa on siellä reiden puolivälissä. Ja ainakin tuolla mytights.comissa on luvattoman paljon (eli kaikki ne kivoimmat mallit) just niitä onesize-malleja joita en voi edes harkita. Nettikaupoista tilatessa on se huono puoli että pitäisi osata aina ennakoida tarve. Mulla usein tulee tilanteita että kaapissa ei ole yksiäkään ehjiä sukkiksia joten on pakko ostaa lähikaupasta vaan “jotain”. Ja siellä valikoima rajoittuu yleensä siihen Norlyniin tai johonkin kaupan omaan halpismerkkiin.

 14. Tinde says:

  Ehkä näin anonyymisti kehtaan paljastaa oman ratkaisuni sukkahousujen valumisongelmaan, joka on akuutti ja omakohtainen vaikka olenkin 160cm, kokoa 36, eli yhdenkoon sukkikset ja koot S/M ovat ihan sopivia. Näky ei ole esteettisesti erityisen hivelevä ja voi joskus olla vähän liian kuuma. Mutta eipä roiku sukkahousun haarat polvissa.

  Sukkahousujen päälle puen napakat housuliivit, siis sellaiset shape-pöksyt. Esim. Lindexistä löytyy useampia malleja, lyhyellä ja pidemmällä lahkeella, enemmän tai vähemmän muotoilevia. Taatusti kompaktimpi ratkaisu kuin edellä esitetty body. Toki aika monta kerrosta näitäkin joutuu pukemaan/riisumaan, varsinkin jos talviaikaan käyttää useampia sukkahousuja päällekkäin ;)

  1. Rhia says:

   Tinde – Hyvä vinkki, spanksit on kuitenkin vähän helpompi riisua vessassa kuin body. Hämärästi muistan että olen tainnut joskus tuota jippoa käyttääkin jossain bileissä, mutta arkena olen sen verran mukavuudenhaluisempi että en jaksa muotoilevia kalsareita käyttää. Tosin voisihan sitä hommata vaikka jotain mustia tavallisia mummokalsareita joita voisi pukea sukkisten päälle. Kyllä nekin varmasti toimisivat jonkin verran valumista estävästi. Talvella usein käytänkin sukkisten päällä lyhytlahkeisia villahousuja jotka ajavat saman asian. Tosin tänä talvena ei juuri ole villahousuillekaan käyttöä.

 15. Päivi Nissi says:

  Hei,olen Päivi Nissi hämeestä aito tyttöpoika mutta nykyisin kylläkin olen jo täysin avoimesti Nainen ollut jo yli viisvuotta ja olen todellakin sukkahousujen vannoutunut käyttäjä enkä osaa edes pukeutua ilman sukkahousuja ja minulle sukkahousut ovatkin hyvin näkyvissä oleva vaate jokapäiväisessä pukeutumisessani.
  Käytän yleinsä aina hametta ja mielelläni puolihametta tai lyhyehköä hametta ja haluan pitää sukkahousut hyvin näkyvissä koska ne todellakin korostavat omaa naisellisuuttani.Esim mustan tai harmaan laskos puolihameeni kanssa laitan esim Norlynin muotoilevat ja kiiltäväpintaiset Silky Control mustat tai sun väriset sukkahousut,ne ovat todella tyylikkäät,naiselliset ja tukevat koko jalan mitan ja muotoileva housuosa on aivan omaa luokkaansa,suosottelen kokeilemaan näitä sukkahousuja.
  Lyhyen punaruudullisen skottihameeni alle laitan esim kirkkaan punaiset sukkahousut joiden päälle laitan vielä mustat isoverkkoiset verkkosukkiksen,se on ihan oma kehitelmäni ja tosi villi vaikka pikkujouluihin.Luonnonvalkoiset,punaiset tai siniset villaiset palmikkosukkahousut ovat myös skottihameeni kanssa todella ihanat sekä pitsisukkahousuja käytän myös tosi paljon.Ammatiltani olen tanssinopettaja ja kursseilla käytän paljon ohutkankaisia lennokkaita tanssihameita ja 15-20 dernierin kuviollisia sukkiksia hameeni alla ja ompeluseurassani mulla yleinsä ihan Norlynin 15-20 dernierin perus sukkahousut väri aina hameen mukaan ja esim Norlyn city 15-20 dernierin perussukkahousut kestävät minulla yli kuukauden tai kaksikin ehjänä.
  Terveisin Päivi

  1. Rhia says:

   Hei Päivi, kiitos pitkästä viestistäsi. Tyylisi kuulostaa oikein kivalta ja värikkäältä. Uskomatonta että saat ohuetkin sukkahousut kestämään parikin kuukautta ehjänä. Minulla se on viikko ja sen jälkeen saa pistää roskiin. Poistin viestistäsi yhteystiedot koska en periaatteesta julkaise sellaista tietoa blogissani.

 16. Päivi Nissi says:

  Hei,kiitos vastauksestasi.Et ole ainoa joka on ihmetellyt miten saan ohuetkin sukkahousut kestämään niin kauan niin tässä vähän miten käytän sukkiksia.Mulla on yleinsä kolmet tai neljät ohuet sukkahousut kierrossa,yhdet jalassa,toist pesussa ja kolmannet kuivumassa ja pesen ne yleinsä yhden tai kahden käyttökerran jälkeen ja käytän Norlynin pesupusseja.Pesun jälkeen laitan sukkahousut roikkumaan niin että ne rauhassa venyvät oikeaan mittaansa ja ennen pukemista vielä teen pienen venytyksen niille niin se pidentää sukkahousujen ikää huomattavasti ja näin minulla on aina puhtaat ja mittaansa venyneet sukkahousut joka päivä.Ompeluseurassa olen myös antanut nämä ohjeet Naisille ja paljonn olen kiitosta saanutkin siitä.
  Hei ne Sinun tummansiniset pitsisukkahousut siinä kuvassa oli muuten tosi ihanat,itse käytän myös tosi paljon pitsisukkiksia ja niitä on myös minulla ihan myynnissäkin,näin yrittäjänä ompeluseurani tiimoilta olen Norlynin suora-asiakas joten pidä toki mun yhteystiedot ainakin itselläsi niin minuun voit kyllä ottaa ihan yhteyttäkin jos kiinnostaa-)
  Terveisin Päivi

  1. Rhia says:

   Päivi – Pitänee ehkä testata tuota hommaa sitten. Harvoin vain ostan kolmia samanlaisia sukkahousuja kerralla koska ikinä ei ole takeita istuvuudesta ja jos ne ovatkin huonot niin sitten mulla on kolmet huonot sukkahousut turhan panttina. Varsinkin näin talvella kun käytän paksuja sukkahousuja niin niitä ei tule pestyä kovin usein. Olen tosi laiska pesemään mitään käsin ja paksut sukkiset usein menee pilalle koneessa, vähän materiaalista riippuen tietysti.

 17. Päivi Nissi says:

  Hei,oletko kokeillut Norlyn City 20 sukkahousuja?itse käytän niitä näin kotioloissa,töissä ja ompeluseurassani yleinsä aina ja olen kyllä ollut todela tyytyväinen niihin,enkä yleinsä osta mitään ihan halpoja sukkiksia.Mul on yleinsä mustat,ruskeat ja tummansiniset Norlyn20 sukkahousut kierrossa yhdet jalassa,toiset pesussa,kolmannet kuivumassa ja venymässä.Ne on kuitenkin 20 dernierin sukkahousut ja kestävät vähän enemmän kuin ihan ohuet ja ovat tosi hyvät myös jalassa.Tanssin lisäksi olen myös lähihoitaja ja yleinsä käytän myös työssäni hametta ja kyllä Norlynin City20 sukkikset ovat olleet tosi hyvät.
  Hei joskus teen myös niin että laitan lyhyen esim punaisen skottihameen päälle ja vaikka mustat Norlyn20 sukkahousut hameeni alle ja sukkahousujen päälle vedän villaiset pitkät ja kuviolliset tai raidalliset sukat ja käännän niiden suut vähän alaspäin niin että mustat sukkahousut jäävät myös vähän näkyville hameeni ja sukkien välistä,tänään mul oli just tämä asu töissä valkoisten sandaalien kanssa ja kyllä yli 80v mummotkin piristyivät kun tein heille aamupalaa.Joskus tykkään laittaa myös ihan kuviolliset polvisukat sukkahousujeni päälle,sekin on aika kiva yhdistelmä.
  Paksummat villaiset palmikkosukkahousut ja ribatut ovat myös mun jalassa usein ja ainakin minulla ne ovat kestäneet konepesun ihan hyvin=D )
  Mukavaa viikonloppua Sinulle
  T Päivi

  1. Rhia says:

   Päivi Nissi – Noita Norlynin City-sukkiksia mulla viimeksi oli kun ohuita ostin, hajosivat päivässä. En koskaan edes käytä sen ohuempia kuin 20 denieriä ja nekin tosiaan on mulla niin kulutuskamaa että rikkoutuvat päivässä-kahdessa. Parhaimmillaan voivat kestää ehkä viikon. Talvella en voi käyttää noita ohuita ollenkaan (korkeintaan ehkä juhlissa) vaan on oltava sitten paksumpia läpinäkymättömiä puuvillaisia tai villaisia eivätkä nekään tahdo kestää paria viikkoa kauempaa koska haaroihin tulee aina reikiä ensimmäisenä siihen sauman kohtaan. Paksut reidet pistävät sen haarasauman niin kovalle koetukselle että neulos repeää aina siitä sauman vierestä jopa ihan parissa päivässä.
   Hyvää viikonloppua sinullekin.

 18. Päivi Nissi says:

  Moikka-)
  Hei aika outoa että niin pian Norlyn City 20 sukkahousut hajosivat,itselläni on nytkin jalassani mustat vastaavat sukkikset jotka ovat kestäneet jo pari viikkoa.Hei itse käytän hieman suurempaa kokoa kuin oma kokoni on jottei sukkahousuni ainakaan ole yhtään kireät koskaan,liian pinet sukkahousut rikkoutuvat aina helpommin-)
  Hei täs kevääksi otin sellaisen haasteen että ompelu/käsityökerhossani kudon villaiset kuviolliset sukkahousut itselleni ja toiset raidalliset ja kudon myös sukkahusujeni mukaan villaisen neuleen ja hameen ja tänään teen muuten ompelukerholleni myös omat nettisivut joten käyhän joskus kurkkailemassa siellä.Kerhon nimeksi laitan Päivin ompelu ja käsityöseura tai joku sen tapainen, sen löydät myös mun nimelläni=D )
  Mukavaa sunnuntain jatkoa
  T Päivi

  1. Rhia says:

   Päivi – Mä ostan jo suurinta mahdollista kokoa mitä marketeista saa :D jalat kun on pitkät ja paksut niin vaatii joustoa sekä leveyteen että pituuteen. Saahan niitä erikoiskokoina suurempiakin aina silloin tällöin mutta ei läheskään kaikista malleista ja väreistä. Sitäpaitsi niissä erikoisisoissa koissakaan ei se jalan pituus ole riittävä, ne ovat vain vyötäröstä isompia joka taas ei ole hyvä juttu koska vyötärö on ihan sopiva niissä pienemmissä koissa. Mulla on niin kova kynsiaines että se kuluttaa sukkahousut kärjestä helposti puhki. Ja koska tosiaan jaloissa on pituutta ja leveyttä niin sukkisten haarat joutuu kovalle koetukselle ja ekana sitten hajoavat sieltä.
   Kiitos vinkistä, pistän korvan taa.

 19. Päivi says:

  Moikka ja mukavaa alkavaa viikonloppua Sinulle,!
  Enpä ole paljon ehtinyt postailemaan ku olen ollu töis melkeinpäs aina mutta hei,nyt on Päivin ompelu & käsityökerho saanut omat intternetsivut ja täs kevään yhtenä teemanani on kudotaan villaiset sukkahousut yhdessä ja tosena teemana mul ois puolihameen ompelukurssit joten käyhän vilkaisemassa ja nyt tein myös Päivi Nissi ja sukkahousut sivun sekä Päivi Nissi ja hameet joissa kerron vähän enemmän miten pukeudun=D
  Hei toissa lauantaina pidettin mun kotona sellainen aika vilkas tyttöjen ilta,Meitä oli kymmenkunta tyttöä ja otettiin vähän lonkeroa sillein sellaisten vilkkaitten tyttöjenjuttujen merkeis ja tietysti meil oli sukkahousut myös aiheena ja tanssiminen ja muutaman lonkeron myötä opetin likoille sellaisen villin disco tanssin jolle likat antoivat nimen Tyttöjen Disco,.Tytöillä oli kaikilla hameet päällä mutta muutaman lonkeron otettuani lisää itse villiydyin niin paljon että laitoin punaisen topin kanssa sellaiset kirkkaanpunaiset lyhyet shortsit jotka olin tehny farkuista ja luonnonvalkoiset vähän vahvemmat pitsisukkahousut ja punaiset korko sandaalit ja tytöt laittoi mun hiukset vielä nätisti leteille ,oikein sillei tyttömäisesti,no se oli taas mun oma yhdistelmäni..

  1. Rhia says:

   Päivi – Kuulostaa hauskalta illalta. Itse neulotut pitkät sukat tai sukkahousut kyllä olisi makeat, mutta mun neulontanopeudella ei kyllä valmistu ihan ensi jouluksikaan :D

 20. Petra says:

  Minulle sopii parhaiten sukkahousut joissa on pitkä sääriosa ja korkea vyötärö. Käytännössä tuo toteutuu kun ostan paria numeroa isommat sukkahousut. Halpis sukkahousuissa on joskus yllättävästi pituutta, melkein kainaloihin saakka voi venyttää. Onneksi tuota sukkahousujen valumisongelmaa minulla ei ole. On kai sen mallinen kroppa. Viimeksi taisi olla joku halpis 3D-malli joka ei toiminut, siis valui.

  Paksuimmat tukisukkahousut mulla jopa 120 denierin, siis myös talvella voi käyttää. Muotoileviakin olen kokeillut mutta tuntuivat aika ahtailta kiskoa jalkaan. Sukkahousujen suhteen en ole kovin nirso, vaan käytän yksivärisiä siinä missä kuviollisiakin. Mulla muuten on juuri samanlaiset Halpa-hallin pitsisukkahousut. Vähälle käytölle jääneet. Halpa-hallista ostin edellisetkin sukkahousut. Ihan peruskäyttöön 20den ja 40den. Kestävät aina jonkin aikaa reikiintymättä.

  Mutta hyvä kun on jo kevät niin riittää kun on 40 denierin sukkikset jalassa. Koko talven käytin paksuja sukkahousuja, ja tulinpa ostaneeksi yhdet fleece sukkiksetkin. Tosi lämpimät, 10-15 asteen pakkasessa pärjäsi ihan hyvin villakangashameessa.

  1. Rhia says:

   Petra – Se on hyvä jos sopivia löytyy. Itse en tosiaan enää voi isompia ostaa kun ei niitä ole. Toki joistakin malleista löytyy vielä suurempia Maxi-kokoja, mutta eipä nekään tosiaan täydellisesti sovi kun sen housuosa on liian suuri tähän kroppaan. Itse käyttäisin kuviollisiakin mielelläni jos niistä saisi sopivampia kokoja. Erikoismalleissa (siis niissä kuviollisissa) kun yleensä se isoin koko on 40-44 joka tosiaan mulle jalkaosista aivan liian lyhyt. Halpa-hallin sukkiksista tosiaan pidin, mutta nyt niiden takia joutuu tekemään vähän turhan pitkiä ajomatkoja, kun Tampereella ei enää Halpa-hallia löydy.

Comments are closed.