Fiinimpi army-look

Jatkona edellisen postauksen seilori-lookille kannattaa lukaista juttuni military-tyylistä Tamperelaisen uusimmassa näköispainoksessa. Armeija-tyylihän tulee muotiin joka syksy ja välillä myös kesällä. Pitkään on ollut vallalla cyperpunk- ja asfalttisoturi-tyylinen nahan, solkien, niittien ja ketjujen rakkausavioliitto. Vaikka scifi onkin yksi lempi-harrasteistani niin kirjojen, leffojen kuin tv-sarjojenkin muodossa, en omassa pukeutumisessani ihan hirveästi lämpene niin futuristiselle tyylille vaikka se muiden päällä näyttääkin hyvälle. Itse kaipaan hieman jotain naisellisempaa ja koristeellisempaa. Armeijan juhlapukujen nyöritykset, hapsut, kokardit, kultanapit ja nauhakoristelut ovat onnen omiaan luomaan dandymäistä military-lookia. Hieman maltillisempana voi sotilaallisuutta löytää uudella tavalla leikatuista villakangastakeista tai  jakkupuvuista. Ja on tosiaan jo tiedossa että blogin osoite on jutussa väärin. Seuraavaan juttuun neljän viikon päästä se korjataan taas oikeaksi.

PS. Prefectalla on blogissaan huima elokuu-arvonta. Menkää ihmeessä katsomaan! Kannattaa lukaista myös prefectan Le Sac DIY postaus ja LBD-postaus jossa myös yksi ihana mekko. Muista kommentoida ja mainita kommentissasi että löysit Tiskille minun blogistani.

IN ENGLISH
As a continuum to my sailor-look in last post my article about Military-look was published today in Tamperelainen, the local newspaper. Army-style is fashionable pretty much every autumn and also sometimes during summer. Cyperpunk and asfalt warrior-style marriage of leather, buckles, studs and chains has been going on for while now. Even though I love scifi, I don’t want to dress myself that way. Allthough I have to admit it looks pretty damn good on other people. I’m longing for something more feminine and decorative. Military ceremonial outfits with ropes, braids, tassels, gold buttons and other decorations are perfect for getting ideas from. If those seem a bit too much, you can always find more subtle military theme in wool coats and jacket suits that are cut in a new, interesting way.

Summary  in english:
” I’m slowly starting to warm up for autumn season in fashion. This autumn, as pretty much every autumn, military look is back. So last season. First thing that comes to my mind are long boots, tailored coats, gold buttons, green and gray. Sometimes futuristic detailes are updating the style a bit sharper. Person who likes more of a feminine style might not be much interested in it. You can create the style with more feminine touch. Instead of green choose black, navy blue, red or white. Instead of wool and leather clothes check military ceremonial outfits. Garrison hat is easy to make yourself. Combine rope decoration with romantic chiffon blouse and jeans to get more edgy look. Similar decorations we’ve already seen made of metal chains. Add extravagant epaulets to your plain black jacket and replace basic buttons on your shirt with  sparkling gold buttons. Make your own “medals” from ribbon and charms. Choose your accessories according to the theme: little aeroplanes or anchors. Old military look can still surprise you!”

4 Comments

 1. Lumira says:

  Tamperelaisen juttu oli vallan mainio!
  Suikka ja olkakoriste ovat oikein kauniita, naisellista army-meininkiä, joka toimii :D
  Itsekin olen juuri huomannut kyseisen tyylin saapuvan aina syksyisin, ja vasta nyt oikeastaan oon lämmennyt sille edes hitusen. Melkein tekee mieli kokeilla :)

  1. Rhia says:

   Lumira – kiitos :D Voi olla että tuota suikkaa ei tule pidettyä kuin tietyissä tilaisuuksissa, mutta olen suunnitellut sellaisen tekemistä jo varmaan pari vuotta. Kauan kesti saada suunnitelma toteutukseen ;) Olkakoriste taas oli hätsynpikaa ideoitu ja toteutettu, mutta sitä varmasti tulee käytettyä enemmän sillä se sopii monenlaisiin asuihin. Ja tuossahan nyt oli vain pari ideaa, uskoisin että jokaiselle löytyy jotakin kivaa jos jaksaa hieman selailla kuvia eri maiden armeijoiden juhlapuvuista tai historiallisista armeijan vaatteista. Niistä kun löytyy niin paljon inspiraatiota. Seuraavaksi kiinnostaisi rakuuna-takin muunnos tai joku jättikokoinen karvahattu kasakka-tyyliin. Eikuhei, mullahan on jo iso karvahattu :P

 2. Salka says:

  Todella mainio lehtijuttu!

  Hih, multakin löytyy suikka, mutta jotenkin olen kokenut sen liian haastavaksi, mä taas itse haluan vähemmän niitä naisellisia elementtejä, ja olen jotenkin mieltänyt suikan aika naiselliseksi päähineeksi :) Musta olisi ihana käyttää sitä, näyttäähän se muillakin todella hyvältä kuten esim. sulla, mutta en vaan osaa! :(

  1. Rhia says:

   Salka – kiitos :) täytyy myöntää että tuosta suikasta tuli aika koristeellinen. En tiedä minkä värinen se sun suikka on mutta ehkä sulle sopis parhaiten harmaa tai musta jossa ei ole yhtään koristeita, tai korkeintaan samanvärinen tere. Tai sitten jos siinä olis niittejä, tekemässä enempi särmää. Ja jos googlettelet kuvia hakusanalla garrison cap niin löytyy kuvia kaikenmuotoisista suikista, ehkä niistä löytyy semmonen malli joka ei tunnu ihan niin naiselliselle. Kyllä mä pystyn kuvittelemaan suikan sun päähän, minkä hyvänsä sun mekon pariksi :D

Comments are closed.