My precious!

Huonekalut, nuo asuntojen pikkuveijarit. Niitä tulee hankittua kamalan harvoin. Tänään kuitenkin sattui sellainen onnellinen pieni perhetapahtuma että meille muutti uusi huonekalu. Sellaista sopivaa on etsitty jo pidempään. Kaikki ovat olleet joko väärän värisiä, väärän kokoisia, väärän mallisia, väärän hintaisia, väärän kuntoisia tai väärässä kaupungissa. Tänään kaikki natsasivat kohdilleen ja ostin peilipöydän jota myös pukeutumispöydäksi kutsutaan. Se löytyi järjettömän huokeaan hintaan Kirpputori Salsasta, Tampereen parhaalta kirppikseltä. Harvoin pääsen sieltä lähtemään niin että en ole ostanut mitään. Peilipöydässä on pientä vikaa: kulunut lakkapinta ja peilipidikkeen murtunut takaosa, ne eivät kuitenkaan estä sen käyttöä. Ja kun suvussa on entisöintiä harrastava henkilö on kalusteen kunnostus tarpeen vaatiessa erittäin helposti järjestettävissä. Eipä sillä, hionta ja lakkaus kyllä onnistuu allekirjoittaneeltakin, äiti tekee sen vaan niin paljon huolellisemmin.

Peilipöytä täydentää omaa pientä nurkkaustani makuuhuoneessa, jossa on jo hyllyt korukokoelmalleni. Auttamattoman pienet hyllyt. Pientä ja nurkaan sopivaa pukeutumispöytää onkin etsitty että saisin loputkin koruistani kätevästi saataville. Enää puuttuu pieni sievä jakkara pöydän eteen. Etsintä jatkukoon.

inenglish

Furniture, those little things in your apartment. Not very often you need to buy those. Today I was lucky and found one furniture I have been looking for long time. All have been wrong colour, wrong size, wrong shape, wrong condition or wrong price. Today everything matched and I bought a dressing table with extremely low price. It has it’s flaws: wornout varnish and cracked mirrorholder on the back, but it is still usable. And if needed I can organize renovation for it easily since my mum does furniture renovations as a hobby.

Dressing table almost completes my little corner in the bedroom. I already have shelfs for my jewelry, but they are too small, that’s why I’ve been looking for suitable size dressing table for my jewelry. Now only thing missing is a cute and small stool infront of the table. Search continues.


Pukeutumispöytä 50-60-luvuilta.
Verhot – itsetehty

Dressing table from 50’s or 60’s.
Curtains – self made


Korulipasto – muistaakseni Jyskistä
Pienet lasikulhot – kirpputoreilta
Virkattu pöytäliina – äidiltä

Jewelry drawer – Jysk, if I remember correctly
Small glass jars – thrifted
Crochet table cloth – from mum


Hyllyt – Lidl
Mustat rasiat – Prisma
Metallinen teline hyllyjen päällä – Ikea
Pöytälamppu – Clas Ohlson
Iltalukemisto – kirppis

Shelfs – Lidl
Black boxes – Prisma (local supermarket, similar to Tesco)
Metallic jewelry holder on top of shelfs – Ikea
Table lamp – Clas Ohlson
Bedtime reading – thrifted

 

9 Comments

  1. Nina says:

    Oi ja voi, tuo pukeutumispöytä näyttää juuri sinulta! Hieno löytö.

    1. Rhia says:

      Nina – eikö vain näytäkin :D olen etsinyt juuri oikeanlaista tammikuisesta muutosta lähtien. Useita valioyksilöitäkin on löytynyt mutta reippaasti budjetin ulkopuolelta. Tuon ikäiset pöydät ovat juuri oikealla tavalla siroja ja pieniä siihen tilaan joka tuolle oli käytettävissä. Mielessäni väikkyy aina kuva tädin mökillä olevasta pukeutumispöydästä joka on hyvin samantapainen, pieni ja siro. Täydellinen pöytä olisi sitten jos se olisi tummanruskeaksi petsattu ja vetimet olisivat hieman koristeellisemmat, mutta käy tuo hyvin tuollaisenaankin. Saattaa silti olla että vetimet menevät vaihtoon jossain vaiheessa. (Ja hinta oli vain 25€ ;) )

  2. Salka says:

    Tuohan on täydellinen! Itsekin haluaisin vastaavanlaisen peilipöydän ( olen haaveillut sellaisesta varmaan jo 15 vuotta..), harmittelen että sellainen on äidilläni ja hänen siskollaan ollut aikoinaan, mutta enää ei ole tietoa, missä itse kaluste lymyää :(

    1. Rhia says:

      Salka – harmi että äitisi pöytä on joutunut hukan teille. Kirppiksiltä onneksi löytyy vastaavia aika usein. Olen useampaan jo törmännyt tässä reilun puolen vuoden aikana, niissä on vain aina ollut jotain vialla, kuten esim yli 100€ hinta. Kaikkein mieluiten olisin ottanut sellaisen massiiviseman art deco tai funkis-tyylisen peililipaston soikealla peilillä, mutta sellaiset ovat tuohon pieneen nurkkaan aivan liian tilaavieviä. Ja sellaista ei kyllä tuolla rahalla saa muualta kuin mun päiväunissa :D

  3. Jenna says:

    Meillä on kotikotona melkein samanlainen peilipöytä. Hyvin se palveli teinivuoteni, vaikka siinä ei peili enää ollutkaan parhaassa terässä. Harmi, ettei sille enää löydy kotoamme paikkaa, ei oikein sovi mihinkään, mutta tallessa se kuitenkin on. :)

    1. Rhia says:

      Jenna – Joo, tuota pöytämallia löytyy monilta :) Oli varmaan suosittu kaluste silloin 50-60-luvuilla. 80-luvun peilipöydät onkin sitten kamalia lastulevyhirvityksiä! Ehkä teilläkin on joskus tulevaisuudessa paikka sille peilipöydälle.

  4. Lumira says:

    Upea tuo peilipöytä, kelpaisi tännekin suuntaan :)
    Miksei mulla voi olla tilaa moisille ihanuuksille?

    1. Rhia says:

      Lumira – Tuo ei itseasiassa ole kovin suuri: 38 x 92 cm. Menee siis pieneenkin tilaan :D

  5. davenycity says:

    great blog thank you

Comments are closed.