It’s smaller on the outside!

Arvatkaas missä kävin!?

Lukijat eivät taida tietää että minä ja isäntä ollaan aika kovia Tohtori Who-faneja. No, minä kävin katsomassa TARDISta. Tämä ei ole mikään lavaste vaan aivan oikea, toiminnassa oleva Poliisikoppi Lontoossa. Näitä ei kovin montaa ole enää jäljellä ja tämäkin on replika alkuperäisestä, vaikka käytössä onkin. Sisään ei tietenkään päässyt, mutta Google on järjestänyt faneille pientä kivaa (klikkaa katunäkymään tulevaa tuplanuolta joka osoittaa Poliisikoppia).

inenglish

Guess where I have been!?

You my darling readers probably don’t know that me and my hubby, we are quite hard core Doctor Who fans. Well, I went to see the TARDIS. This is not a film prop but actual working Police Box in London. There are not very many of these left, and even though this is just a replica, it is in fact in use. Of course we could not get in, but Google has arranged some fun bits for fans (on the street view, click the double arrow that points to the Police box).

tardis1

TARDIS!

tardis2

8 Comments

 1. Sanna says:

  Missä päin Lontoota tämä sijaitsee? Voisin seuraavan kerran siellä käydessäni minäkin piipahtaa :)

  1. Rhia says:

   Sanna – Tämä sijaitsee aivan Earl’s Court metroaseman ulkopuolella. Tuolta postauksen Google-linkin takaa voi katsoa tarkemmat speksit :D Huvittavaa oli että kun minä ja ystäväni pysähdyimme tähän valokuvaamaan niin saman tien siihen pysähtyi muitakin ihmisiä kuvaamaan nähtyään meidät valokuvauspuuhissa.

 2. man, I’m so jealous! I’m a big Dr Who fan too. I can’t wait for the new show and new Dr!!!!!!

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Haha :D well, you just have to arrange trip to England then. We are waiting for the new show aswell, but have to say, we are not too keen on the new Doctor. We watched the Christmas special and we were not impressed about the new actor. But we will see…

 3. Hehkuvainen says:

  Minulle Tohtori Who on ihan tuntematon kaveri, en ole nähnyt ainuttakaan jaksoa hänen seikkailuistaan. Mutta kuullut olen hänestä toki, kuinka voisi niin maineikkaasta ihmisestä olla kuulematta. Mikä teidät on koukuttanut sarjaan? Lontoo näyttää kuvan perusteella melkein kesäiseltä paikalta.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kun kyseessä on maailman pisimpään pyörinyt scifi-sarja (ensimmäinen jakso esitettiin vuonna 1963) joka on tehty ja edelleen tehdään Englannissa niin ei ole sellaista englantilaista joka ei tohtori Who’sta pitäisi. Osa toki isompia faneja kuin toiset, mutta kyllä Doctor Who on englantilaisten lempilapsi. Sarja on yritetty lopettaa moneen kertaan mutta katsojat ovat aina vaatineet sitä takaisin. Tämä selittää osaltaan tuon isännän innostuksen, hän kun on kasvanut ja elänyt Who’n kanssa koko ikänsä. Viime vuonnahan oli sarjan 50. juhlavuosi ja vuosittain järjestettävässä Proms-konsertissa Lontoossa nähtiin upea Doctor Who-spektaakkeli.
   Scifi-diggarina minä jäin koukkuun ensimmäisestä näkemästäni jaksosta lähtien silloin kun sitä alettiin näyttää Suomessa vuonna 2006. Tohtori matkustaa ajassa ja paikassa eteen ja taakse, tapaa avaruusolioita ja pelastaa maailman, uudelleen ja uudelleen. Matkantekovälineenä hänellä on tuo Poliisikoppi eli TARDIS (Time And Relative Dimentions In Space), joka on isompi sisältä kuin ulkoa ja joka liikkuu avaruudessa ja ajassa vähän oikukkaasti eikä tohtori aina pysty täsmälleen säätämään mihin koppi seuraavaksi laskeutuu.
   Lontoo oli tosiaan melkein kesäinen, lämpöä noin 10 astetta, puolipilvistä, kevyitä kuuroja.

 4. Anna says:

  Siis mitä, mä en kyllä ole ennen bongannutkaan tuollaisia laineklipsejä! Näyttävät kyllä niin houkuttelevilta.. Onko millaiset käytössä ja tiedätkö mahtaisiko tuollaisia löytyä ihan Suomesta? :) Näitä sun kirjoituksia on aina niin ihana lukea, kuvatkin ovat niin hyvälaatuisia !

  1. Rhia says:

   Anna – Kyllä näitä laineklipsejä aina joskus löytyy Suomestakin, helpoimmin varmaan kumminkin nettikaupoista. Näitä saa myös uutena, joskin vanhoissa on oma viehätyksensä. En ole näitä vanhoja vielä ehtinyt kokeilla enkä ole lainekampauksissa vielä kovinkaan taitava, mutta useampi ystäväni käyttää näitä 20- ja 30-luvun lainekampaustensa tekemiseen. Netistä löytyy englanninkielisillä termeillä wave clips tai wave clamps Ebaysta ja Amazonista ainakin. Ja kiitos, kivaa että olet viihtynyt blogissa!

Comments are closed.