Tweedy

on

Minulla on tänä syksynä ollut tavoitteena saada valmiiksi  kauan työn alla olleita juttuja ja taas on selätetty yksi keskeneräinen projekti. Tämä  tuli aloitettua jo huhtikuussa kun fiilistelin tweediä. Jo kolmisen vuotta sitten tehdyn tweedhameen kaveriksi tein 20-luvun tyylisen jakun. Tähänkään projektiin en ostanut mitään uusia materiaaleja vaan kaikki vuorista lähtien löytyivät varastoista ennestään. Koska samasta kankaasta tehtyyn hameeseen tuli koristeeksi punertavat koristenapit, halusin jakkuunkin jotakin kontrastia. Siispä terrakotan punainen vuori ja väriin mätsäävät napit olivat tähän täydelliset. Ja jonkun kummallisen päähänpinttymän vuoksi halusin vielä karvareunaiset hihat. Pienenpientä tekoturkispalaa joka juuri ja juuri riitti hihansuihin on hillottu varastossa yli 10 vuotta.

inenglish

This Autumn my goal has been stash busting and finishing UFO’s (you know, those UnFinished Objects). And I’m proud to announce that yet another unfinished project has been finished. This one I started last April when I did the little tweed post. Little 20’s style tweed jacket to match with my three year old tweed skirt is now ready for action. I didn’t buy any new materials for this, everything came from my stash. Because I decorated my skirt with red buttons, I wanted also contrasting colours for the jacket. So the terracotta lining was like made for this, and I also happened to have buttons in matching colour. I seem to have some weird obsession on fur-decorated sleeves, so I wanted to add those. I have been storing that tiny piece of faux fur about 10 years. There was just enough for the sleeve edges.

tweedy1

tweedy2

tweedy3

tweedy4

tweedy5

9 Comments

  1. Anthea says:

    Great work! Very lovely fabric. And the color suits you well!

  2. Sari says:

    Chic!

  3. Aivan upea kokonaisuus! En ikinä varmaan koskaan saa aikaiseksi noin suuritöistä projektia. Tosi kaunis kangaskin :)

    1. Rhia says:

      Anthea – Thanks! I’ve had pepper tweed about a decade now :D it’s been waiting for proper idea. First I made the skirt. I just had to properly think about what kind of jacket it needed ;)

      Sari – Kiitos!

      Salla – Kiitos, kyllä tätä hartaasti tehtiinkin. Ja silti huomasin että olisi vähän vielä kaivannut hienosäätöä. Esim miehustaan olalle olisi tarvinnut tukikangasta jota siinä ei nyt ole. Vaikka näyttääkin napakalta niin kangas on todellisuudessa aika ohutta ja olalle olisi ehkä tarvittu vähän lisää ryhtiä, mutta käynee näinkin ihan hyvin.

  4. plaa says:

    No tämä on hieno!

  5. Hehkuvainen says:

    Mahtava tunnelma tuossa asussa, tosin odotan innolla miten yhdistelet jatkossa jakkua erilaisiin kokonaisuuksiin. Uskon tuon muuntautuvan moneksi :).

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Se jää nähtäväksi sitten miten se toimii. En varsinaisesti ole jakkupukuihmisiä, eli itselleni jakut ovat enemmän päällysvaatteita, ulkona käytettäviä. Nyt kelit heittäytyivät sen verran kalseaksi että en ehtinyt käyttää jakkua kuin kerran ja noiden turkissomisteisten hihojen ansiosta tuo ei edes mahdu talvitakkien alle, joten pitänee varmaan odotella kevättä ennenkuin voin seuraavan kerran tätä käyttää. Ellen nyt sitten värkkää tässä hätsynpikaa talvikelpoista viittaa..,

  6. :) says:

    Hieno asukokonaisuus sinulla! Saatko muuten usein palautetta asuistasi tuntemattomilta ihmisiltä kaupungilla? Asusi herättävät varmasti posiitiivista huomiota kulkiessasi ihmisten ilmoilla.

    Kiitos hyvästä ja aina niin visuaalisesta blogista! Hyvää joulunalusaikaa sinne :)

    1. Rhia says:

      : ) – Kiitos kaunis! Itseasiassa liikun hirveän harvoin kaupungilla niin että ihmiset edes saisivat varsinaisesti mahdollisuutta kommentoida. Yleensä kommentit tulevat tapahtumissa tai jos olen liikkeellä esim ystävän/ystävien kanssa niin että meitä on ryhmässä useampia vintage-tyylisesti pukeutuneita. Mutta sen verran mitä kommenttia tulee niin se on kyllä aina ollut positiivista :D ystäväni oli tässä hiljattain saanut kyllä negatiivista kommenttiakin vintagepukeutumisesta, mutta silloin taisi alkoholillaki olla osuutta asiaan… Mukavaa että olet viihtynyt blogissani. Tunnelmallista joulunodotusta sinnekin päin!

Comments are closed.