Halloween: asuideat / outfit ideas

Halloween lähestyy ja minä herään asun suunnitteluun aina vähän jälkijättöisesti. En oikein osaa suunnitella asua etukäteen ja sitten lopulta päädyn aina vetämään lonkalta jotain nopeaa ja omista kaapeista löytyvää. Tänä vuonna asun päättäminen oli ihan yhtä suurta tuskaa kuin aina ennenkin. Löysin netistä aivan mielettömiä ideoita (kuten tämä Weeping Angel-puku johon ohjeet tuolla, tai tämä Jack&Sally-pariskuntakostyymi), mutta niiden toteuttaminen vaatisi sekä aikaa että rahaa. Asioita joita kumpaistakaan minulla ei nyt tässä kohtaa juuri löydy. Mutta ei hätää. Onneksi kaapeista löytyy kaikenlaista. Etenkin kattava meikkipakki on pelastanut monessa kohtaa.

Rakastan naamiaisia ja etenkin halloweenia koska se osuu sopivasti synttäreideni lähimaastoon, mutta aiempina vuosina niiden juhliminen on ollut hankalaa hannaavien ystävien vuoksi. Harva kun halusi nähdä vaivaa asun suhteen. Kerran kun laitoin kutsuun että halloween-asu on pakollinen, juhliin saapui vain kolme vierasta. Yhdellä heistä oli “naamiaisasuna” kuminen siankärsä. Hei oikeesti, MITEN TYLSÄÄ!!! Siinä kohtaa lopahti sitten halloweenintoilukin moneksi vuodeksi. Nykyisin onneksi kaveripiiristä löytyy sentään väkeä jolla on enemmän urheiluhenkeä joten taas saa viettää myös kunnon halloweenia.

Ohessa asukuvat parin viime vuoden bileistä. Tämän vuotinen asu on vielä salaisuus mutta paljastan ihan vain teille rakkaat blogini lukijat että asuuni liittyy seuraava runo (tässä vapaasti suomennettuna)
“Muistakaa, muistakaa Marraskuun viidettä
Ruutipetosta ja juonta.
Tiedänpä syyttä miks ruutijuonta 
ei koskaa unohtaa saa. “
(alkukielinen versio alla englanninkielisessä tekstissä)

PS. Tsekatkaapa noiden kahden yllä linkkaamani asuidean lisäksi myös lelusotilaatpikseli-neito, Simpsonit, Roy Lichtenstein-sarjakuva ja mykkäleffan hahmot.

IN ENGLISH
Halloween is getting closer and I always miss my mark when I start planning my costume. I am not very good at planning ahead so I always end up doing something quick I can put together from my own stash. This year it was as agonizing as it always is. I found so awesome ideas from the interwebs (like this Weeping Angel outfit and it’s instructions here, or this Jack&Sally-couple outfit), but unfortunately they require money and time to happen. Both things that I don’t really have much at this point. But not to worry. Thankfully I have loads of stuff stashed in my cabinets. Especially my large make up box has saved me many times.

I love costume parties and especially Halloween, because it is so close to my birthday. Earlier years partying has been disappointing because of unexcited friends. Not very many of my friends at that time wanted to see the effort of dressing up. One time when I stated on the invitation that halloween costume is mandatory, only three guests showed up, one of them had a rubber pig snout as a “costume”. Seriously, HOW BORING!!! After that fiasco my excitement to arrange costumes parties pretty much died for years. Thankfully now we got friends who love to dress up and also have some effort on doing so. So Halloween is back on our party list again.

Here’s photos of my outfits from past couple years. This years outfit’s still a secret but just for you my sweet readers I reveal that following rhyme relates to my outfit:
“Remember, remember the 5th of November
The gunpowder treason and plot.
I know for no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.”

PS. Check also these ideas for Halloween: toy soldierspixel lady, Simpsons, Roy Lichtenstein-cartoon and silent movie characters.

diadelamuertos1
2011
Meksikolaisen kuolleiden päivän sokerikallo-meikki.
“Pari” muutakin oli keksinyt saman idean. /
Mexican Dia de los muertos sugar skull-make up.
“Couple” other people had the same idea.

H&T5
2012
Marie Antoinette, demoni-kettujen kuningatar
Tämä asu toi asukilpailun palkinnon.  Ketun silmissä
hohtaa punainen valo. /
Marie Antoinette, Queen of Demon Foxes.
This outfit won the outfit competition. There is
red lights in the eyes of the fox. 

4 Comments

 1. virpi helena says:

  Kiitos vinkeistä! Jaoin tämän putiikkini sivulla Facebookissa, toivottavasti ei haittaa? :) Upeita nuo sun asut ja meikit!! En käsitä, miten saat meikitkin noin superhienoiksi ja siisteiksi? WOW!!

  1. Rhia says:

   virpi helena – Tottakai saa jakaa :D no mulla on semmoinen etu noiden meikkien suhteen että olen harjoitellut sitä hommaa ihan koulun penkillä. Mulla on maskeerausalan perustutkinto ja erityisesti kaikki tämmöiset erikoisemmat maskeeraukset on mulle hirmuisen kiinnostavia.

 2. Elena Knits says:

  I really really love the one of 2011. Nice make up and dress. Fabulous!

  1. Rhia says:

   Elena Knits – Thanks. That outfit actually consists of several pieces: tulle petticoat, black sequin apron, stripey red bustle cover, bustle, corset and lace bolero. It was something I had to put together quickly so I took some scrap fabrics and made those apron-like black and red things to cover my bum ;) but it worked really nicely.

Comments are closed.