DIY: Kukkafasinaattori / Flower fascinator

Askartelin tässä taannoin tuollaisia kukka-asioita hiuksiin ja meinasin että teenpä teillekin nopsan tutoriaalin niihin. Koristeiden koko, malli ja kimaltavuus ovat valinnaisia asioita. Niihin voi käyttää myös kaikkea muuta krääsää kuten kukka-asetelmien koristeita, muovihedelmiä, rusetteja, muovieläimiä, ihan mitä vain. Muista että hiusklipsujen koko pitää olla suhteessa koristeen kokoon. Tästä lähtee:

PS. Muistakaa osallistua heijastin-arvontaan 17.11.2013 asti!

inenglish

Some weeks ago I made myself some flower hair fascinators and wanted to share this quick tutorial with you. It is up to you what size, style or glittering your fascinator is. You can also use other stuff like plastic fruits, bows, plastic animals, decorations from flower arrangements, you name it. Remember that the size and amount of hair clips is related to the size of the fascinator. Here we go:

PS. Remember to participate on the reflector give-away! You got time till 17.11.2013!

Tarvikkeet:
– sakset
– kuumaliimaa
– huopaa
– kangas- tai muovikukkia
– hiusklipsuja
– strassiliimaa
– strasseja tai helmiä

You need:
– scissors
– hot glue
– felt
– fabric or plastic flowers
– hair clips
– rhinestone glue
– rhinestones or beads

hairflowers1

hairflowers2

1. Hahmottele malli, leikkaa pohjahuopa /
1. Design layout, cut the felt.

hairflower3

2. Liimaa kuumaliimalla kukat ja lehdet huopaan.
Mieluiten niin että huopa ei näy päälle päin.

3. Koristele helmin ja strassein, käytä strassiliimaa. /

2. Glue flowers and leafs on the felt, use hot glue.
Preferably so that felt doesn’t show in front.
3. Decorate with beads and rhinestones, use rhinestone glue.

hairflower4

4. Kiinnitä lopuksi klipsut taakse, liimalla tai ommellen. /
4. Finish by attaching the hair clips on back.
Use either glue or sew them on.

hairflowers5

5. Valmis! /
5. Finished!

hairflowers6

8 Comments

 1. Anthea says:

  Cute! Thanks for sharing!

 2. Stella says:

  On kauniita. Ja olet tehnyt niin huolellisesti. Minulla ei oikein tuo liimapyssyllä leikkiminen onnistu ikinä, vaan liimaa on vähän siellä sun täällä. :)

  1. Rhia says:

   Anthea – thank you :D

   Stella – Aijaa, kun musta tuntuu että sitä liimaa menee aina vääriin paikkoihin :D Mä oon kyllä hirmu pedantti kaiken tuollaisen suhteen, ehkä oon sitte vaan harjotellu niin paljon että se sujuu näppärämmin. Ja nykyäänhän noista liimapyssyistäkin saa semmosia versioita joissa on kapeampi kärki, saa vähän tarkemmin sihdattua sen liiman. Niitä pitkiä hiusmaisia liimarihmoja mulla ainakin tulee kamalasti, pitää ne aina siivota sitten pois kun homma on muuten valmis.

 3. Midinetti says:

  Ooo, olen fasinoitunut :D. OIkeesti tulin sanomaan, että sain vasta äsken katsottua Blogistanian ja ihan turhaan jännitit, hyvin se meni. Mielestäni susta sai just semmottisen vaikutelman minkä bloginki kautta saa, eli taitavan ja fiksun. Ja olipa aika hauska nähdä kanssabloggari töllössä, hih.

  Ite oon ollu joskus 10 vuotta sit jossain ylen ohjelmassa pälisemässä kierrätysvaatteista, mutta ne jorinat lie aikaa sitten kadonneet bittiavaruuteen, thank god. Suhun verrattuna olin hermostunu pälpättäjä jonka kaula loisti jännityspunaa kilsan päähän :D

  1. Rhia says:

   Midinetti – Juu ihan hyvinhän se meni. Mutta kun en itse saanut nähdä ohjelmaa etukäteen niin siksi jännitti. Mutta olisi pitänyt vain luottaa ammattilaisiin että tekevät hyvän ohjelman. Onhan niitä kaikenmoisia horinoita itse kukin päässyt suorittamaan. Kerran mua haastateltiin livenä radioon pikkujoululahjoista. Voi jestas sitä pöllöyden määrää ;) siinä ei onneksi näkynyt naama :D

 4. pretty and easy!

 5. Oi vitsit! Mulla ei ole kuumaliimaa, mutta jokin muukin varmaan menee. Ja muovisia orkideoita, jotka jo meinasin viedä kirpparille. Tosi hieno ohje!

  1. Rhia says:

   thorne garnet – So they are. And quick to make aswell.

   Salla – Periaatteessa kaikki nopeasti kuivuvat liimat käy, mutta jos käyttää kangaskukkia niin nestemäiset liimat tekee kankaaseen tahroja ja tulee niistä läpi oikealle puolelle. Toi strassiliimakin tahtoi vähän tehdä tahroja joten varovainen pitää olla. Kuumaliima kyllä on näihin ehkä se paras koska se ei imeydy kankaaseen ja kuivuu nopeasti. Mutta jos kukat on muovia niin niistähän ei liima tule läpi.

Comments are closed.