Fall For Cotton – Ready!

Viimetipan projektit jatkuvat. Ilmoittauduin elokuun lopussa mukaan Fall for cotton-haasteeseen ja kuinkas taas kävikään. Viimetipassa väsäsin mekon kasaan. Löysin tietokoneeni kuvakansiosta kuvan nätistä mekosta jonka malli oli kiva. Oletettavasti olen löytänyt kuvan jostakin Etsyn vintagekaupoista, mutta en enää muistanut mikä niistä enkä nopealla haulla enää löytänyt koko mekkoa. Hienot menevät aina niin nopeasti.

Piirsin kaavan itse kuvan pukua mukaillen. Malli on muuten aika yksinkertainen mutta kaulus on tavallisuudesta poiketen taiteviivakaulus, sellainen joita jakuissa yleensä käytetään. Vasta nyt kuvia katsoessa hoksasin että punaiset tereet vyötärönauhassa ja kaarrokkeissa olisivat nostaneet ne kivasti esiin kirjavasta kankaasta. Nythän leikkaukset hukkuvat lähes kokonaan. Punaista kangasta vain oli niin hintsusti että en tiedä olisiko se riittänytkään. Aion vielä myöhemmin vaihtaa kukkanapit kankaalla päällystettyihin kuten alkuperäisenkin mekon napit, mutta en ehtinyt tähän hätään löytää niihin sopivia sisälmyksiä.

IN ENGLISH
Last minut projects continue. I signed in for Fall For Cotton-challenge last month. And what do we know. I made the dress last minute. I found photos of lovely dress in my computers picture folders. I like the cut and style so I decided to go for that. I think I found it in one of the Etsy shops, but could not remember which and didn’t find it anymore either. Nice ones always sell so quickly.

I drafted the pattern myself, according to the photo. Design is rather simple but collar is similar to jacket collars, not something you usually see on dresses. And now when I look at the photos I realized that I should have added pipings on the waist and bodice to make the cuts more visible. Now they are almost invisible. I just had so small pieces of that red fabric that I’m not sure if there would have been enough of it. I’m going to replace the flower buttons later when I have time. I’m going to make similar fabric covered ones than in the original.

fallforcotton1

fallforcotton2

il_570xN.465454169_30e0
Alkuperäinen pukukuva Etsystä, ikävä kyllä en enää muista
mistä vintagekaupasta.
Original dress photo from Etsy , unfortunately I can’t remember
from which vintage shop.

3 Comments

 1. Mimosa says:

  WoW! Looks gorgeous!

 2. Hehkuvainen says:

  Ooh, hieno tuli! Mahtava on tuo kaavoittamisen taito, eikä ainakaan kuvasta näy että olisi tekeminen jäänyt viimetippaan :).

  1. Rhia says:

   Mimosa – Thanks :D

   Hehkuvainen – Hahaha ;) kuvapa ei kerro kaikkea… kiitos kuitenkin. Kaavottamistaito tosiaankin pelastaa monessa kohtaa, esim siinä kohtaa kun valmiskaavat ei koskaan istu omalle kropalle.

Comments are closed.