Roadtrip on my balcony

Huikeiden matkakertomusten lukeminen ennen aamukahvia on vaarallista. Siitä saattaa tulla nk. annoskateus tai järkyttävä matkakuume. Annoskateus siinä mielessä että kun oma kesäloma siintää vain haaveissa ja kesälomamatkustus vielä kaukaisemmissa haaveissa… Ameriikan matkasta nyt puhumattakaan. Minun oli aamukahvien kera siis tyydyttävä lievästi sanottuna epätyydyttävään roadtrip-korvikkeeseen eli Piiat-pokkariin jonka ostin kesälukemiseksi. Saapa nähdä onko siitä yhtään tyynnyttämään matkakuumetta. Jotenkin vahvasti epäilen.

Syy miksi näette tässä minut poikkeuksellisesti aamukahvilla on yksi viimeisimmistä vintage-hankinnoistani: toinen virallinen aamutakki. Ensimmäinen virallinen aamutakki tuli esiteltyä kolmisen vuotta sitten. Ensimmäinen virallinen aamutakki on jäänyt verrattain vähälle käytölle lähinnä siksi että se rypistyy tosi helposti ja kangas on hirveän hiostavaa eikä keveydestään huolimatta oikein sovellu ainakaan kesäkäyttöön. Tämä toinen virallinen aamutakki on liukasta puuvillasatiinia jonka nurja puoli on flanellimaisen pehmeäksi harjattu ja on sekin näin kesällä varsin lämmin. En siis jaksanut poseerata se päällä hirveän pitkään. Mutta katsokaa nyt noita värejä! Miten ihastuttava! Aamutakki on tuttavalta, facebookin vintage-kirppiksen kautta löytynyt ihanuus ja 40-50-lukujen tietämistä jonkun omin kätösin ompelema.

IN ENGLISH
Reading awesome roadtrip stories (only in finnish, sorry) before morning coffee can be dangerous. You might end up having severe case of jealousy or horrible travel fever. Jealous because my own summer holiday is at this point only in my dreams and traveling in even more distant dreams… Not to mention traveling to America. So with the morning coffee I have to settle to this rather unsatisfying roadtrip-replacement, Help-paperback, which I got for summer reading. I very much doubt it will ease my bad travel fever.

The reason why you see me here drinking my morning coffee is one of my latest vintage finds: my second official dressing gown. First official dressing gown I showed you about three years ago. I haven’t used it much because it wrinkles really easily and the fabric makes me sweat horribly. It’s not very good for Summer even though the fabric is very lightweight. My second official dressing gown is shiny cotton satin, which has brushed soft inside, little bit like flannel. This is also quite warm for Summer so I had to take it off pretty quickly after photos. But look at those colours! How lovely! I got this baby from one of my friends, via vintage swap facebook page. It’s around 40’s or 50’s, made by hand.

breakfast1

breakfast2

breakfast3