I’m a lumberjack and I’m ok

on

Viikonloppu oli huikea menestys, niin burleskin kuin Suvi-vintagenkin osalta (mitänyt yksi bloggaaja oli taas vaihteeksi migreenissä…lienen viimein pakotettu hankkiutumaan lääkäriin tehokkaampien troppien toivossa, kun näyttää sille että migreeni pilaa lähes kaiken kivan…). Palataan siis taas vaihteeksi normaaliin marssijärjestykseen ja otetaan tähän väliin perushuttua eli asukuvaa.

Ruudut eivät ole oikein olleet koskaan meikäläisen juttu, ehkä siksi että mulle tulee ruuduista aina mieleen metsurit ja maajussit.  Viimeaikoina on kuitenkin alkanut hämmentävästi tehdä mieli ruudullisia vaatteita. Alkuvuodesta sain aikaiseksi jo ruudukkaan mekon, nyt bongasin vihdoin pitkään etsimäni ruutupaidan Fidasta. Paita on polyesteri-puuvillasekoitetta, eli ei ihan täsmälleen sitä mitä etsin, mutta ainakin koko ja värit osuivat nappiin. Täyspuuvillaisen yksilön etsintä jatkuu. Farkkuhame ei oikeastaan ole hame vaan mekko. Olen aloittanut farkkumekko-projektin noin 10 vuotta sitten mutta alusta lähtien siinä mätti joku enkä sitten koskaan saanut sitä valmiiksi. Se jäi laatikoihin pyörimään keskeneräisenä. Kun tumman farkkuhameeni elastaani päätti lähteä lomille tässä jokin aika sitten ja muodosti raskausmahalle sopivan pullistuman, päätin että tämä pitää fiksata jotenkin. Ja niin sitten vedin mekon tylysti poikki vyötäröltä ja kavensin sen hameeksi. Vyötärö jäi vieläkin ehkä himpan löysäksi joten varmaan vielä vähän kavennan sitä, mutta muutoin siitä tuli oikein kelpoisa. Vielä kun se vähän pehmenee pesussa niin se on perfekto.

IN ENGLISH
Weekend was a huge success, both on burlesque- and vintage-wise (allthough one certain blogger was once again suffering from migrain… I suppose I’m finally forced to see the doctor for better medication, because it seems that migrain ruins pretty much everything fun…). So let’s return to the ordinary and let’s have some outfit photos.

Plaids have never been really my forte, perhaps because they remind me of lumberjacks and farmers. Lately I have started to like them though. Earlier this year I already made plaid pinafore, and now I finally found plaid shirt I’ve been looking for.  It’s made of polyester-cotton mix, so it’s not exactly what I wanted, but atleast colours and size are spot on. I still keep searching for 100% cotton version. Jeans skirt isn’t exactly skirt, but dress. I started making jeans dress about 10 years ago, but something wasn’t right on it from the beginning. It was left to hang around in my boxes, unfinished. When my dark jeans skirt decided to give in on elastane and formed nice round bump around the belly, I decided to fix this dress. I cut it in two on waistline and took in on waist circumference. It’s still a bit loose around the waist, but otherwise it’s pretty good. When it gets more soft in wash it will be perfecto.

plaid&jeans1

Ruutupaita – Fida
Virkattu kassi – kirppis
Farkkuhame – itse tehty

Plaid shirt – local charity shop
Crochet bag – thrifted
Jeans skirt – self made

plaid&jeans2

3 Comments

 1. Nättejä ovat kaikki :) Ruutupaidassa on tosi kiva selkämys! Näin sinut vilaukselta sunnuntaina Tallipihalla, mutta olin juuri lähdössä väsähtäneen tytön kanssa pois, niin en ehtinyt moikkaamaan. En edes muistanut, että siellä olisi jotain erikoisempaa, kun mentiin sinne ihan ex tempore. Nolotti omat liian uusilta näyttävät vaatteet :D

 2. Hehkuvainen says:

  Ruutuja on monenlaisia, itse pidän esimerkiksi pienistä “kesämökin pöytäliina” -ruuduista, metsuriruuduista ja kilttiruuduista. Sen sijaan burberryruudut eivät ollenkaan miellytä silmää. Löytämäsi paita on todella hieno, sopii hyvin farkkukankaan kanssa.

  Migreeni on karmaiseva asia. Toivottavasti sinulle löytyy apu siihen.

  1. Rhia says:

   Kartanonrouva Elise – No voihan harmi, olisi ollut hauska tavata :D mutta ehkä tulee toisia tilaisuuksia. Eikä noihin tapahtumiin osallistuminen edellytä vanhaa pukeutumista, vaikka minusta toki onkin hauska nähdä millaisia vintage-aarteita ihmisillä on kaapeissaan. Kyllä siellä kävi viikonlopun aikana paljon moderneihin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä.

   Hehkuvainen
   – Totta, mökkiruudut ja kilttiruudut ovat kivoja. Eikä ne burberryruudut minuakaan niin kamalasti viehätä, ehkä se on se beige väri joka ei mitenkään houkuttele. Beige saa mut näyttämään värittömältä kun ihoni on niin kalpea. Harva beige vaate sopii mulle ja sen pitää sitten olla muuten jotenkin tosi erikoinen että kalvakka ihoni näyttää sen kanssa hyvältä (niinkuin se yksi helmikirjailtu iltapuku). (Mä lupaan ja vannon että hommaan sen lääkäriajan ennen kuin kesä on ohi… )

Comments are closed.