Dressing up for summer wedding

Nyt kun kesästä ja nostalgiasta puhuttiin niin jatketaan aiheesta, sillä onhan kesähäissäkin jotain kovin nostalgista. You know, seurantalot, pienet maalaiskirkot, hevoskärryt, häävalssit ynnä muut sellaiset perinteiset hääseremoniat. Edellispostauksen sneak peekissä vilahti tekemäni mekko jonka ensi-ilta oli serkkuni häissä tänä viikonloppuna. Lämmintä on piisannut ihan riittämiin koko viikon eikä lauantai ollut tilanteeseen poikkeus. Puuvillainen vilpoisa kesämekko sopi hommaan kuin nenä päähän. Illan viiletessä bolerokin tuli tarpeeseen.

Kangas on löytö paikalliselta pieneltä kirpputorilta. Ohuenohutta puuvillasatiinia jonka leveys hulpiosta hulpioon on jännittävät 78 cm. Tämän seurauksena helmaan tuli keskelle eteen sauma jonka kätevä emäntä toki kuviokohdisti niin hyvin kuin nyt puuvillaisen printtikuvion voi kuviokohdistaa. Asusteena lisäksi valkoinen kukkavyö joka sopii muihinkin juhla-asuihin varsin kelpoisasti. Huomatkaa myös hiuskukkien ja kenkien mätsäävä väri. Minusta on kiva idea käyttää hiuksissa eläviä kukkia. Vinkki niille jotka aikovat tehdä niin: luonnonkukat vaativat kosteutusta säilyäkseen hiuksissa nuupahtamatta. Revi talous- tai wc-paperista pieni suikale ja kostuta se vedellä läpimäräksi. Kiedo se kukan tyven ympäri ja päällystä tiiviisti paistofoliolla. Piilota foliotukko hiuksiin ja kiinnitä koko komeus pinneillä paikoilleen. Syreeni kesti tällä metodilla hiuksissani n. 4-5 tuntia mutta seitsemän tuntia oli liikaa ja iltakymmeneltä kun lähdimme juhlista kotia kohti, olivat kukat jo nuupallaan.

IN ENGLISH
Now when we started talking about summer and nostalgia, let’s continue with the issue. After all, summer weddings also have something very nostalgic. You know, little countryside churches, horse carriages, wedding walzes and other traditional wedding ceremonies. In my previous posts I had a sneak peek of the dress I made for my cousins wedding. It’s been pretty warm during past week and Saturday wasn’t exception to that. Cool cotton dress was perfect for this kind of weather. In the evening the bolero jacket was needed to stay warm.

Fabric is a find from small local thrift shop. Fine cotton satin, which is excitingly woven only 78 cm wide. Because of this, it was necessary to put seam in front of the hem. But cleverly I matched the print pattern as good as they are possible to match on print fabric. As an accessory I also had white floral belt, which also seems to go nicely with other party dresses. Notice also the matching colour of hair flowers and my shoes. I think it’s lovely idea to use real flowers on hairdo’s. Tip for those of you who are planning on doing that: wild flowers require some moisture to last on the hairdo without drooping. Rip small piece of paper tissue and wet it completely with water. Wrap that around the flower stem and cover tightly with cooking foil. Hide the foil stub inside your hair and secure with bobby pins. Lilacs lasted like this from 4-5 hours, but seven hours were too much.

lilacs2

lilacs3

lilacs1

lilacs4

wedding1

wedding2
Ja tyypilliseen tapaan valokuvaaminen muuttui taas
pelleilyksi. /
And as usual, photographing ended up
as goofing around.

lilacs5

 Molempien osalta. / For both.

8 Comments

  1. what’s wrong with goofing around? You both look awesome, straight faced and goofy

    1. Rhia says:

      thorne garnet – Nothing I suppose :D Goofin’ is starting to be more of a rule now than exception. It’s fun. Thanks sweetie :D

  2. superheidi says:

    smart couple. that dress is gorgeous, such pretty fabric!

    1. Rhia says:

      superheidi – Thank you darling! I was super lucky to find that fabric.

  3. Hehkuvainen says:

    Sinähän olet kuin herkullinen Marianne-karkki :D. Todella kaunis mekko, varmasti monikäyttöinenkin.

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Mariannekarkki mullakin vähän tuosta tuli mieleen. Mutta jotenkin kuvio on kivempi kun se ei ole kumminkaan sitä perusraitaa. Samalla myös vähän itämaista henkeä tuossa kuviossa. Äitini sanoi että muistelisi mummulla olleen jonkun vaatteen samasta kankaasta. Mutta vaate tietty mennyt jo hukkaan. Kangas varmaan on kuitenkin vanhempaa tuotantoa kun on niin kapeatakin ja erikoista leveyttä muutenkin. Sitä on jäljellä vielä parisen metriä…. mitähän siitä vielä keksisi :D

  4. Hehkuvainen says:

    Kangaskasseja ei koskaan ole liikaa…? Sellainen naisellinen hörhelöessu olisi varmasti myös söötti :D.

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Totta, kangaskasseja ei ole koskaan liikaa, mutta se vaatisi sitten kyllä vuorituksen. On sen verran ohutta kangasta että ei tulisi kassina kovin pitkään kestämään. Essujen suhteen mä olen aika toivoton. Mulla on niitä kaapissa useampia mutta en ikinä muista käyttää niitä, en edes vintagevaatteiden tai silkkipuseroiden kanssa :D Hörhelöessusta en niin ihan hirveästi välitä kun olen enemmänkin siinä suhteessa funktionalisuuden kannalla, mutta ehkä joku essu voisi olla hyvä ajatus.

Comments are closed.