Nostalgic chiffon scarves

On jotenkin ihanan nostalgista kun aurinkoinen kesäaamu alkaa maidonhakureisulla. Muutenkin on jonkinlainen nostalgia-fiilis aina näin kesäisin, tiedättehän, heinälatoromantiikka, kuutamouinnit ja mitä näitä nyt on. Meillä on tänään tiedossa häät joten tukka on taas laitettu kikkuroille. En kehdannut lähteä maidonhakureisulle vaahtomuovipötkylät päässä joten otin ne pois ja kietaisin päähän mummuni vanhan huivin. Näitä sifonkihuiveja oli mummulla montaa eri väriä ja usein hän käytti niitä papiljottien päällä suojana, mutta myös kaulahuivina. Rock’n’roll- & fiftariharrastajille varmaan tuttua kauraa. Ja monille 80-luvulla teini-ikäänsä eläneille, kuten minulle itselleni näistä tulee mieleen ilman muuta Dingo ja muut kasari-glamrock-bändit. Ja näyttäisivät nuo sifonkihuivit toimivan edelleen.

IN ENGLISH
It is somehow wonderfully nostalgic when sunny summer day starts with early morning milk trip to the farm. Summer is always a bit nostalgic to me, you know, hey barn romances, moonlight skinny dipping and other stuff like that. We are going to a wedding today, so I have my hair all curled up again. I didn’t dare to go and get the milk wearing soft foam air rollers, so I took them off and  I used grandmothers old scarf to protect the curls. Grandma had loads of these chiffon scarves, in variety of colours, and she wore them ontop  hair curlers, but also as a scarf around her neck. Familiar stuff for Rock’n’roll and fifties lovers I assume. And many who were teenagers in the 80’s, like myself, remember these from the glam rock bands. I’d say they work pretty well today aswell.

nostalgia1

Huivi – mummulta peritty
Mekko – itse tehty
Laukku – vintage
Loaferit – Gabor

Scarf – grandmothers old
Dress – made by me
Bag – vintage
Loafers – Gabor

nostalgia2

nostalgia3

Muutamia mummun sifonkihuiveja: maitokahvinruskea,
kermanvärinen
& suosikkini kaksivärinen vaaleanpunavalkoinen.

Some scarves from grandmothers stash: latte, cream
& my favourite two
toned white&pink.

nostalgia4
Sneak peek häitä varten tekemästäni asusta /
Sneak peek of the dress I made for the wedding

2 Comments

  1. Elina says:

    Olin aivan unohtanut sifonkihuivien ja paplarien yhteyden, äitini harrasti samaa joskus ennen kuin minä tarvitsin hänen huivinsa Dingo-tarkoituksiin :)

    1. Rhia says:

      Elina – En tiedä miksi juuri sifonkihuivit olivat mukamas niin hyvät paplareiden kanssa, ehkä ne olivat riittävän ilmavia jotta kosteus pääsee kunnolla haihtumaan. Mummullani oli keittiön pienellä sivupöydällä aina kori jossa oli pullo Kimallus-kampausnestettä, kasa paplareita ja niiden muovipinnejä sekä sifonkihuivi. Ei taida Kimallusta enää saada, mutta muistan vieläkin sen tuoksun :D

Comments are closed.