Replacing hairdye with henna

on

Katsotaanpa sitten vähän sitä hennavärjäys-asiaa. Ensin vähän taustaa hiuksistani. Olen värjännyt hiukseni viimeksi lokakuussa 2012. Joulukuussa kävin ottamassa permanentin ja lopputulos olikin jokseenkin katastrofaalinen. Jokin käyttämistäni punaisista hiusväreistä (luultavasti se viimeisin jonka värikoodi oli osuvasti 6.66) yhdessä permanentin kanssa, ponnarin kuluttamissa hiuksissa sai aikaan hiusten massiivisen katkeiluaallon niskaosastossa.  Niskaan ja takaraivolle muodostui ohuempi kohta kun hiukset katkeilivat siinä jo kampaajan tuolissa istuessani ja jatkuvasti niitä käsitellessäni vähintään seuraavan parin kuukauden ajan. Kampaaja oli kuitenkin käyttänyt hiuksiini hellävaraisempaa permanenttiainetta, en uskalla edes ajatella millaista tuhoa tujumpi aine olisi tehnyt.

Takaraivon ohenemista kammottavampaa oli kuitenkin se mille hiukseni näyttivät ja tuntuivat käsittelyn jälkeen tehohoidoista ja erikoiskosteutuksista huolimatta. Latvat olivat kuivaa ja koppuraa kuin heinä. Kävin vielä viikon sisällä uudelleen kampaajalla tehohoidossa ja käytin kotona kosteuttavia naamioita mutta hiusten latvat näyttivät räjähtäneen käsiin, ihan kirjaimellisesti. Kampaaja kielsi ehdottomasti käyttämästä mitään väriaineita huonokuntoiseen hiukseen. Puolen vuoden intensiivisen hoitoaine- ja naamiorumban tuloksena hiukset ovat nyt siedettävät, joskin edelleen takaraivolta muita osia lyhyemmät. Tosin faktahan se on että pilallista hiusta ei oikein pelasta enää mikään muuta kuin sen leikkaaminen pois. Lisävaurioiden välttämiseksi en edelleenkään uskalla tuupata näihin mitään vahvoja hiusvärejä joten ajattelin testata hennaa. Pakkohan se on myöntää, harmahtava tyvikasvu ja oranssinkellerväksi haalistunut punainen väriaine olivat jo aika kammottavat.

Henna on mulle tuttu aine niiltä ajoilta kun harrastin ihon hennaamista noin 10 vuotta sitten. Hiuksiin en kuitenkaan ole sitä aiemmin käyttänyt. Ostin kokeiluun Prismasta edullista Satva-hennaa ja käytin ensimmäiseen värjäykseen 4 ruokalusikallista hennajauhetta. Sekoitin jauheen kuumaan mustaan teehen ja puolikkaan sitruunan mehuun. Kokeilumielessä lisäsin myös vähän jauhemaista inkivääriä koska luin jostain että sitä voi lisätä tehostamaan värin vaikutusta. Sekoitin tahnan ja läimin sen pestyihin hiuksiin. Hiukseni ovat varsin tuuheat huonosta kunnostaan huolimatta joten tahna ei oikein riittänyt latvoihin. En kumminkaan pitänyt sitä vakavana asiana koska jauhetta jäi vielä reilu puoli pakettia uutta värjäystä varten. Kiedoin koko komeuden tuorekelmuun ja pyyhkeeseen. Vaikutusaika oli ehkä hieman alle 2 tuntia josta noin 20 minuuttia saunassa.

Lopputulos näytti verrattain tasaiselta päältä katsottuna eikä  juurikasvun rajakaan erottunut kovin selvästi. Väri jäi kuitenkin hieman oranssihtavaksi ja alta tyvestä epätasaiseksi, joten päätin suorittaa uuden värjäyksen parin päivän päästä. Tällä kertaa käytin seitsemän ruokalusikallista hennajauhetta, mustaa teetäkin taisi hulahtaa vähän enemmän kuin edelliseen satsiin joten tahnasta tuli vähän notkeampaa ja samalla myös valuvampaa. Mental note: käytä vähemmän nestettä ensikerralla. Tälläkin kertaa vaikutusaika oli noin parisen tuntia, josta saunassa 20 minuuttia. Lopulta kyllästyin odottelemaan ja pesin hennan pois koska se alkoi valua tuorekelmun alta ikävästi kaulalle. Värisävy tummeni selvästi toisella käsittelyllä ja kuulemani mukaan sävystä tulee vielä intensiivisempi kun henna alkaa värjäysten myötä kerrostua hiuksiin. Itse kaipaisin ehkä hieman hehkuvampaa ja kylmällä taitettua punaisen sävyä, ja kestävyydestä en vielä voi sanoa mitään, mutta aika näyttää mitä tästä tulee. Kaikenkaikkiaan olen kyllä väriin tyytyväinen ja hiukset ovat huomattavasti kiiltävämmätkin kuin aiemmin.

Plussat:

Ei vaurioita hiusta
Helppo sekoittaa
Koostumusta voi säädellä itse
Tahna peseytyy shampoolla helpommin pois kuin muut hiusvärit

Miinukset:
Pitkä vaikutusaika
Valuu helposti
Oikean koostumuksen löytäminen vie aikaa
Muovikelmun alla epämukava olla
Sotkee
Haisee (tosin tähän tottuu)
Rajoitetut värivaihtoehdot: oranssinpunertava ja ruskea/ruskeanmusta/musta jos käyttää indigoa lisäksi

hair1

Vanhan hiusvärin tyvikasvu erottuu selkeästi harmahtavana,
oman värin ollessa harmaantuva maantie. /

Old dye line is clearly visible as my natural colour is
grayish dirt (ash?).

hair2

Väri on oranssivoittoinen ja alta tyvestä hieman epätasainen,
vaikka
ei tässä kuvassa näykään. /

Colour is quite orange and base of the hair is uneven,
even
though it doesn’t show here.

hair3

Väri on ainakin omaan silmääni syvempi ja vähemmän
porkkanainen.
Tyvet ovat tasoittuneet eikä vanhaa värjäysrajaa
juurikaan erotu. /


Colour is more deep and less carroty, atleast to me it looks

that way. Base is more evenly dyed and old dye line doesn’t
really show at all.

hair4

Pari päivää sitten tein vielä kokeilun Colour Mask-hoitoaineella.
Erottuu sivulla ja latvoissa kylmemmän sävyisenä punaisena.
Tietenkään sävy ei tarttunut tyveen jossa ei ole muita käsittelyjä
kuin henna, joten pitää ehkä unohtaa tuo Colour Mask. /

Couple days ago I made a test with Colour Mask conditioner.
It shows on the side and at the ends as colder shade of red.
Of course the colour didn’t catch on the base of the hair, which
doesn’t have any chemical treatments than henna dye, so
perhaps I have to forget the Colour Mask.

IN ENGLISH
Let’s have a look at the henna dye-issue. First some background. I have dyed my hair last in October 2012. In December I took perm curls and result was somewhat disasterous. One of the red hair dyes I’ve been using (most likely the latest one, interestingly the colour code 6.66) with the perm chemicals on my hair which was worn out by ponytail rubber band, cause massive hair breaking at the back of my head. Thinner area was formed at the back, occurring already while sitting at the hairdressers, and continuously every time when I did something to my hair for the next two months atleast. And this even though the hairdresser used more gentle perm chemicals than usual. I don’t even dare to think what would have happened if it would have been normal chemicals.

But even more awfull than the thinner hair at the back was the condition of hair over all. Despite of the special conditioners and moisturisers done by the hairdresser they felt like very dry and brittle hey. I even went back to the hairdressers later that week for another special conditioning treatment, but that, nor the hair masks I used at home didn’t help. Hair ends looked like they sort of exploded, literally. My hairdresser forbid me to use any hairdye at all. After six months of intensive conditioner and hairmask use they seem now tolerable, all though still shorter at the back. Fact is that once you have ruined your hair, it doesn’t properly recover and the best option is to cut it off. To avoid any more damage I don’t want to use any strong hair dye so I thought perhaps henna will do the trick. And I have to admit, grayish roots and red faded in to yellowish orange wasn’t a pretty sight.

I’m familiar with henna dye from those days when I used to hennadye my skin, about 10 years ago. I haven’t used it for hair before though. I bought cheap Satva-henna to try from local super market. For first time I used 4 table spoons of henna powder with black tea and juice of half lemon. I also added some ginger powder because I read from somewhere it should enhance the colour. I mixed paste and stuffed it on washed hair. Despite the poorly condition I have lots of hair, so this amount wasn’t enough to properly cover all the lengths. However I didn’t think that was too serious of a problem because there was plenty of powder left for next time. I wrapped my head with cling film and towel and allowed to stay about two hours, of which about 20 mins in sauna.

Result was rather even and the roots didn’t show much through. However the colour was a bit orange and uneven on lower layers so I decided to make another dye after couple days. This time I used 7 spoons of powder, mixed with black tea and lemon. I think I used a bit more liquid because paste became more runny. Mental note: use less liquid next time. This time I allowed to stay about two hours of which about 20 mins in sauna. Finally I got bored of cleaning the runny henna off my neck so I had to wash it off. Shade became clearly darker and I’ve also heard it should also get more intense in time when henna starts layering on the hair. I’d love to have a bit more vibrant and colder shade of red, and I can’t say much about the durability of the colour, but we will see what time brings. Overall I am happy with the colour and atleast hair looks much more shiny now.

Pros:
Doesn’t damage hair
Easy to mix
Consistency is adjustable
Paste washes off more easily than the hairdye chemicals

Cons:
Long affecting time
Runs easily
Finding the right consistency takes time
Uncomfortable to wear the film
Messy
Smelly (you get used to this)
Limited colour options: orange red or brown/brownish black/black if using indigo aswell

 

plaiddress

 Ja loppuun vielä viimeviikolta bongattua asua. Ruutumekko 
on lemppari! /

And finally outfit from last week. Plaid dress
is my favourite!

15 Comments

 1. Cherise says:

  Ajattelin itsekin ruveta värjäämään hennalla, kunhan uskaltaisin lätkiä tuon vaalennusaineen hiuksiin :P
  Lukemani ohjeen mukaan hennamöhnän pitäisi antaa seistä vuorokausi ilmatiiviisti kelmuun pakattuna ennen värjäystä, jolloin väriä alkaa vapautua. Myös hennan laadulla on väliä eli se kaikista halvin ei välttämättä tuota yhtä kirkasta tulosta kuin Body art quality (BAQ) henna.

  Aika hyvin se näyttäisi kyllä tarttuvan tuohon sun omaankin väriin.

  1. Rhia says:

   Cherise – Mä vetäsin tähän vanhan päälle vaan :D oma väri on kumminkin sen verran vaaleahko että aattelin että menee ihan hyvin ilman mitään esivaalennuksia. Mä luin myös useampia ohjeita joiden mukaan se tahna olisi pitänyt tehdä edellisenä päivänä, mutta en mä jaksanut sitten enää odotella seuraavaan päivään vaan lätkin sen päähän samantien, kun paketin mukaan seoksen voi käyttää samantien. Toisaalta jutussa puhuttiin että henna on aktiivinen kolme tuntia joten vaikutusjan pitäisi olla kolme tuntia tai pidempi. En oikein ymmärtänyt että mitä se aktiivisuus tarkoittaa. Jos väri on aktiivinen kolme tuntia niin mitä tapahtuu sitten kun aktiivisuus lakkaa? Eikö se enää värjää sen jälkeen? Vai alkaako se aktiivisuus vasta sitten kun se on päässä? Vähän turhan epämääräisesti selitetty minun makuuni :D
   Ja samassa blogissa oli myös noista eri laaduista, mutta kun tuo budjetti on nyt mitä on niin ajattelin kokeilla ensin tätä edullista marketin hennaa. Siellä nimittäin sanottiin että kun värjää hennalla niin ei se oikeastaan tule sen halvemmaksi kuin noilla normihiusväreilläkään. Mutta jos tää halpa toimii mun päässä ihan jees niin tällä ajattelin nyt mennä ainakin jonkin aikaa. Ihan mielelläni käytän kyllä tätä kun paketti maksaa n. 4 € ja saan siitä kaksi värjäyskertaa.

 2. Hehkuvainen says:

  Hieno siitä tuli :).

  Minä olen hennannut nyt kymmenisen vuotta enkä enää muuta suostu käyttämäänkään. Teolliset “kestovärit” eivät päässäni pysyneet, henna on ainoa jolla olen saanut tuloksen joka lähtee vain kasvattamalla pois. Henna on huoleton, turvallinen, luonnollinen, edullinen ja minulle kaikella tapaa sopivin ratkaisu.

  Kaikenlaisia ohjeita aktiiviajoista ja muista olen lukenut, mutta omalla tyylilläni olen saanut minua miellyttäviä tuloksia. Käytän Santen Natural red -hennaa, mutta joskus ostan myös muita merkkejä, ihan perustavaraa. Santen hennassa on hienojakoisempi ja tasaisempi koostumus kuin joissakin halvemmissa jauheissa, lisäksi siinä on mukana hiukan sidosaineita eli puurosta/tahnasta tulee tasaisempaa ja helpommin käsiteltävää. Hienojakoisemmasta jauheesta ei jää niin paljoa roskia tukkaan. Mitenkään muuten en ole hinnan huomannut vaikuttavan asiaan.

  Teen sotkun aina juuri ennen värjäystä ja käytän siihen yleensä 3-5 kukkurallista ruokalusikallista jauhetta. Yleensä vähäisempi määrä riittää, sillä on tarvetta värjätä vain tyveä. Toki usein tulee koko pää sotkettua, varsinkin nyt kun on lyhyempi tukka. Ei ole turhan tarkkaa enää tässä vaiheessa, kun pituuksissakin on väriä.

  Kelmun sijasta vedän päähäni kaupan muovisen pienen hedelmäkassin. (Joskus vedän kassin päälle vielä löysän pipon lämpöä lisätäkseni, sillä meillä ei ole saunaa.) En ole koskaan kokeillut kelmuaskartelua, kuulostaa minusta todella vaikealta. Sitten hiipparoin kotona pussi päässä 4-6 tuntia. Eli ei mikään nopea projekti todellakaan, se on sanottava! En tiedä noista aktiiviajoista, mutta oman kokemukseni mukaan väri on sitä parempi mitä pidempään jaksaa pussi päässä olla. Kuusi tuntia alkaa olla henkilökohtainen kipurajani, sitten alkaa viimeistään ahdistaa. (Erään purkin kyljessä olleen ohjeen mukaan vaikutusaika olisi ollut 0,5-1 tuntia, mutta eihän siinä ajassa minun hiukselleni tapahtunut yhtään mitään.)

  Hennassa on oma tympäisevä hajunsa, mutta olen siihen jo tottunut. Sitä paitsi lisään sotkuun aina pari tippaa jotain eteeristä öljyä (yleensä rosmariinia ja mäntyä, jotka tekevät hiuspohjalle hyvää) parantamaan tuoksua.

  Hennaaminen on ehkä sotkuisempaa kuin teollisen valmisteen käyttö, mutta minä teen värin levittämisen jälkeen aina koko kylpyhuoneen siivouksen niin samapa tuo. Valumattoman mutta silti mukavasti levittyvän koostumuksen aikaansaaminen on kyllä välillä kinkkistä, mutta siinäkin harjoitus tekee mestarin.

  Nämä ovat vain omia kokemuksiani ja mielipiteitäni, mutta läiskäisin ne nyt tähän kun ei kielletty laittamasta ;).

  PS. Kiitos viimeisestä :).

 3. Rhia says:

  Hehkuvainen – Tosi iso kiitos tästä mahtavasta tietopaketista ja omakohtaisista kokemuksista. Mä ehkä kokeilen jossain vaiheessa tuota Santen hennaa, koska tämä Satva tosiaan alkoi kummallakin kerralla valua kun toki päänahka hikoileekin sen muovin alla. Toisella kerralla valuminen oli niin runsasta että oli sitten pakko pestä se pois vaikka alunperin olin ajatellut venyttää vaikutusaikaa yli kolmen tunnin. En kumminkaan halua istua montaa tuntia kylppärissä sotkemisen pelosta :D

  Mä meinasin myös testata hedelmäpussia kelmun sijaan, mutta kun yritin sovitella sitä päähäni niin se vaikutti kamalan pieneltä enkä sitten lähtenyt sitä tunkemaan. Ehkä kokeilen sitä sitten seuraavalla kerralla. Mietin myös että hommaisiko sitä sellaisen muovisen suojahupun joita esim uidessa voi käyttää hiusten suojaamiseen kosteudelta. Se tuorekelmu kieltämättä oli vähän hankala juttu. Pyyhkeen kiedoin sitten päälimmäiseksi kun mulla ei ole sellaista pipoa jonka voisin uhrata hennajumalien alttarille ;) kun sitä väriä väkisinkin menisi siihen pipoonkin…

  Ja noi eteeriset öljyt olikin hyvä vinkki, ei tullut itselle edes mieleen. Joku jossain ehdotti kanelia ja muita mausteita paremman tuoksun saamiseksi. Ja täytyy sanoa myös että se musta tee ei varsinaisesti paranna sitä tuoksua ;)

  PS. Ei kestä kiittää, mukava että tulit ja kiva jos oli hauska ilta!

 4. Paula P says:

  Itse olen käyttänyt satvan hennaa noin kaksi vuotta ja tykännyt kovasti. Joskus allkuaikoina jaksoin vaivautua eri yrttien, mausteiden ja sitruunamehujen kanssa ja annoin seoksen muhia kelmun alla 24h ennen kuin lätkin sen tukkaani. Mutta enpä enää. Nyt vain sotken kiehuvaa vettä sopivasti, jotta saan mieluisan koostumuksen, ja lisään ehkä inkivääriä, mutta sitäkin lähinnä tuoksun vuoksi. Sitruunamehua lähinnä tottumuksesta. Kun väritahna on jäähtynyt sopivasti vaihdan päälleni ryysyisimmät värjäysvaatteeni. Sitten vain väri päähän, suihkumyssy (joskus tullut käytettä noita hedelmäpussejakin) ja pyyhe ympärille ja seuraavat 3 tuntia asunnossa hiippailee mitä hurmaavin suohirviö ja tyylin jumalatar xxl-paidassa ja rähjäisissä pyjamahousuissa.
  Väri on ensialkuun aina todella porkkana, muistan ensimmäisen kerran hiuksia värjätessäni säikähtäneeni oranssia väriä. Hetken kadutti, mutta väri kehittyy päivien mittaan, jolloin porkkanastakin tulee lopulta mukavan punainen. Eli kärsivällisyyttä vain, koko prosessin ajan :)
  Valuvuuteen vaikuttaa vain tuo lisätyn nesteen määrä. Satva-henna on niin älyttömän hyvähintaista, niin en siitä lähtisi tuon valuvuuden takia vaihtamaan. Lisää neste vähitellen ja sekoita kunnolla ennen, kuin lisäät nestettä. Ja suihkumyssy estää hieman tuota valumista, kun muovikääre ei ole niin tiukassa ja purista värimassaa pois kääreistä.

  1. Rhia says:

   Paula P – Sitruunamehun pitäisi tehostaa sitä väriä, joku suositteli myös punaviiniä tummemman punaisuuden saamiseksi. Ja siinä siis vaikuttaa se viinin happamuus, ei väri. Mutta enpä tiiä raaskinko alkaa punaviiniä tuhraamaan hennaan ;) Suihkumyssy! Joo se oli se sana mitä etsin mutten muistanut, tuohon aiempaan kommenttiini siis :D

   Kivaa kun laitatte näitä kokemuksianne tänne, mulle ja muillekin asiasta kiinnostuneille tiedoksi ja ohjeistukseksi :D

 5. Hehkuvainen says:

  Ai niin, tuli vielä mieleeni. Joistain ohjeista olen lukenut että hennamössö tulisi laittaa juuri pestyyn ja pyyhekuivaan tukkaan. Minulla tämä oli ainakin ihan mahdotonta, sillä siitä seurasi kamalaa värin valumista. Itse laitan hennan aina kuivaan tukkaan. Likaiseen tai puhtaaseen, sillä ei tunnu olevan mitään väliä.

  Mönjän levittämiseen käytän sellaista värjäyssutia, jollaista kampaajatkin käyttävät ainakin raitoja tehdessään (siis se sellainen missä on leveästi ja litteästi harjaksia toisessa päässä ja pitkä muovipiikki toisessa päässä). Ostin muistaakseni Body Shopista. Ei mitään nopeaa hommaa, mulla menee helposti puoli tuntia – kolme varttia siinä että saan puuron kivasti päähän.

  Koska olen todella likinäköinen enkä halua istua koko usean tunnin vaikutusaikaa sokkona, suojaan silmälasini sangat pienellä palalla elmukelmua. Siis kieputan sankojen ympäri niin että pysyy. Kerran tai kaksi olen ollut liian laiska tekemään tätä ja niinpä vihertävät muovisankani ovat nyt vihertävänruskeat. (Piilarit ovat hyvä vaihtoehto niille jotka niitä käyttävät.)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Joo ohjeen mukaan pestyyn pyyhekuivaan tukkaan minäkin sen laitoin. Mä luulen että sellainen puolikostea hius imee paremmin sitä väriä itseensä, mutta jos sulla toimii kuivaankin niin ei kai sillä sitten ole väliä. Ainakin kampaajani selitti mulle joskus hoitoaineesta niin että on tärkeetä että hius on vähän kostea mutta ei läpimärkä jotta hoitoaine imeytyy parhaiten. Mulla on myös sellainen värjäyssuti olemassa, mutta tätä hennaa en jaksanut sillä levittää kun musta tuntuu että nää omat soseeni olivat liian valuvaisia sudilla levitettäväksi joten mä vaan lusikoin sen päähän ja hieroin eri puolilta niin että sitä näytti olevan jokapuolella. Saahan sillä sudilla toki tasaisemmin, etenkin jos käyttää kampaajien metodia, eli jakaus päähän ja siitä edeten hyvin kapea osio kerrallaan käsitellään. Mutta joo, sillä tavalla tosiaan kestää älyttömän kauan.

 6. Hehkuvainen says:

  Mää oon tulkinnu asian niin että kyllä se tukka kastuu ihan riittävästi kun on märkä mönjä päässä viitisen tuntia eikä kosteus pääse mihinkään muovipussin alta :D. Tyylinsä kullakin, ei siinä mitään, mutta mulla tosiaan loppui se inhottava värin valuminen siihen kun päässä ei ollut yhtään “ylimääräistä” vettä. Kampaajasi kanssa en ala kiistellä, minä en näistä hiusasioista juuri mitään tiedä. Hoitoaineista varsinkaan, kun en sellaisia käytä.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – No totta tuokin. Ja eihän sillä tosiaan ole väliä jos kerran väri tarttuu kuivaankin tukkaan. Kokeilemalla varmaan vaan selviävät nämä hommat. Ehkä kokeilen tuota sun metodia seuraavalla kerralla. Se valuminen kun siinä on ehkä se kaikkein ärsyttävin homma.

 7. Paula P says:

  Sutiasiaa: itse käytän ihan vain viisipiikkistä (handut). Valumisen estämiseksi teen omat tahnani jogurttikoostumukseen ja olisi liian tönkköä sudilla levitettäväksi. Lateksihanskat vain käteen ja jakaus kerrallaan niin hyvä tulee. Sormin mössön saa painettua hyvin juuriin ja sotkettua, niin että koko hius peittyy takuulla.
  Mutta nuo hanskat ovat ehdottomat. Kämmeneni olivat kirkkaan oranssit kuin uumpaloompalla noin viikon, kun nuo kerran unohdin :)
  Hennavinkkejä ja reseptejä löytyy muuten sivustolta hennaforhair.com kannattaa lukaista ainakin värjäysopas, jos koostumuksen kanssa on ongelmia

 8. Majayna says:

  Minäkin käytän tuota Satva hennaa, sopii mun budjettiin varsin hyvin. Olisinkohan nyt parisen vuotta värjänny pelkästään hennalla, kun halusin vaihtaa myrkyttömään tavaraan ne sävytteet, mitä ennen käytin. Ja kyllä pysyy paljon paremmin mulla väri päässä mitä ennen. Ja saan hennalla juuri sen sävysen tukan mistä eniten tykkään. Yleensä ihmiset luuleeki, että oon luonnostani punapää :D Mulla on sen verran pitkä ja paksu tukka, että käytän aina melkeen koko paketillisen jauhetta yhdellä värjäyskerralla. Nesteenä käytän rooibos-teetä, ja lisään sitruunamehua sekaan. Saman tien lätkin (reilusti päänahkaan, ettei jää värittömiä läikkiä) mössön tukkaan, jonka oon ensin pessyt syväpuhdistavalla sampoolla ja kuivannut pyyhkeellä. Laitan yleensä myös latvoihin ihan kunnolla väriä, siitä tulee niin kivasti kiiltoa. Kasaan hiukset pään päälle, ja käärin kelmuun (tähänki löytynyt jo hyvä tekniikka, niin onnistuu hyvin). Lisäksi pyyhe lämmittämään päähän. Pari-kolme tuntia annan muhia, ja sitten sampoopesu pariin kertaan, että suurin osa murusista lähtee pois. Ja pakko myöntää, että mää tykkään hennan tuoksusta. Minusta se tuoksuu ihan heinäladolle, tai kuivalle saunavastalle! :D Väri ei haalistu juurikaan mun tukassa, ja varsinkin auringossa näyttää ihanan kupariselle ja kiiltävälle :) Huomenna onkin värjäyspäivä, tyvikasvu alkaa olla sitä luokkaa että paras taas punata tukka!

  1. Rhia says:

   Paula P – Mä käytin lusikkaa ja viispiikkistä. Ja hanskat tottakai :D ihonhennauksesta tuoreessa muistissa miten siinä käy. Tosin mulla on usein kädet punaiset koska rakastan punajuuria ja kun kokkaan niitä niin kädet tulee aina kuorimisesta viininpunaisiksi. Pitääpä tsekata tuo hennaforhair.com. Ehkä sieltä löytyy jotain vinkkejä.

   Majayna
   – Mä haluan saada hiukset parempaan kuntoon, se on mulla ihan se ykköstavoite tuon permanentti-onnettomuuden jälkeen. Bonuksena on sitten toi myrkyttömyys. Jännä nähdä miten tuo hennaus vaikuttaa hiusten ja hiuspohjan kuntoon. Vaikka toisaalta tuo oli ihan kiinnostava kokemus koska oon aina pitäny mun hiuksia hirveän helppohoitoisina ja ikinä ennen ei oo sattunut mitään katastrofeja kampaajalla. En ollut hiusten katkeilusta ihan niin järkyttynyt kuin olisin voinut olla vaikka se oli kyllä totaalinen yllätys. Edellisenä vuonna olin ottanut permanentin samalla kampaajalla, samoilla aineilla, ainoana erotuksena että silloin käyttämäni hiusväri oli mustanruskeaa. < Totta, hennassa on vähän semmoinen heinälato/saunavastamainen tuoksu.

 9. Satu says:

  Hei, millä shampoilla peset hennan pois? Haluaisin merkkisuosituksia. Upeat hiukset sinulla!

  1. Rhia says:

   Satu – Mä en ole hiustuotteiden suhteen mikään turhan tarkka, pesen sillä shampoolla mitä nyt kulloinkin sattuu olemaan. Olen käyttänyt halvempia (XZ, Pantene ja kotimaista Linna-shampoota nyt viimeksi,) ja kalliimpia (esim Tigin Bedhead-sarjaa). Mulla on ollut aika iso varasto erilaisia shampoita joita olen saanut muutaman vuoden takaisista blogitapaamisista enkä ole oikeastaan joutunut ostamaan shampoota vuosiin. Pesen hiukset vain noin kolme kertaa viikossa joten yksi pullo kestää mulla ikuisuuksia. Mulla on siitä helppo hiuslaatu että en oikeastaan ole koskaan huomannut että joku tietty shampoo ei ollenkaan sopisi, enkä ole niissä niin suuria eroja huomannut muutoin kuin syväpesevyyden suhteen. Muotoilutuotteiden kanssa on sitten eri juttu. Valitettavasti en osaa sinua tämän paremmin auttaa merkkisuositusten osalta. Ja kiitos kehuista, voisivat ne toki parempikuntoisetkin olla, mutta ainakin tavaraa on päässä tosi runsaasti.

Comments are closed.