NeoVictorian maid uunijuustolla


Toissapäivänä tein uunijuustoa maitojauheesta. Ei se ihan niin hyvältä maistu kuin aidosta ternimaidosta tehtynä. Maatalon tyttönä sitä tuli lapsena syötyä useinkin. Nyt aikuisena harvemmin. Kotona maalla kun ei enää ole ollut lehmiä vuosiin ja ternimaitoa ei saa kaupoista kuin joskus. Sen verran tuosta korvike-uunijuustosta kuitenkin pääsee makuun kuin tarve vaatii. Tässä samalla sitä vetelen hyvällä halulla sokerilla kuorrutettuna.

Tänään olen ollut ahkerana ja ommellut yhtä tuunausprojektiani, joka on odotellut valmistumista jo useamman kuukauden. Kyseessä on kirpputorilta löydetty valko-punaraidallinen silkkisekoitepusero, joka on vain aavistuksen liian pieni niin että napitus irvistää edessä. Niinpä päätin ommella siihen vetoketjun sivuun ja tikata napituslistan umpeen.


Tällä hetkellä olen viehättynyt pystykauluksista joten paitakaulus sai lähteä. Hihat olivat liian kireät. Ratkoin kalvosimet irti ja tein toisesta kalvosimesta keskelle eteen jatkopalan, jolla sain rinnanympäryyteen tarvittavaa väljyyttä. Ompelin sen niin että näyttää kuin alla olisi erillinen toppi. Hihoissa oli aavistuksen verran saumanvaraa joten niistä pystyi päästämään sentin verran väljyyttä. Lyhensin hihoja kolme senttiä ja tein kalvosimista muotokaitaleet hihansuihin. Hihansuihin tein myös pienet halkiot keventämään hihan mallia ja antamaan väljyyttä kyynärtaipeeseen. Rintamuotolaskoksia täytyi myös hievenen muokata ja samoin selkäpuolen säkkimäisyys piti saada pois muotolaskoksin.


Koko hoidon koristelin viininpunaisella ja luonnonvalkoisella satiininauhalla poimuttamalla sitä laskoksiksi kauluksen ympärille ja napituslistaan. Kauluksesta yli jääneestä kankaasta tein rusetit joihin lisäsin satiininauhaa ja helmiäishelmiä. Rusetit kiinnitin hihojen halkioiden yläpuolelle.


Pusero on edelleen ehkä hiukan liian tiukka, mutta who cares. Ainakin se on nyt minun tyyliseni ja uniikki. Sitäpaitsi silkki tuntuu ihanalta iholla. Yleensä jos löydän silkkivaatteen kirppikseltä niin melkein ne aina lähtee mukaan (paitsi ne 90-luvun kammottavat pesusilkki-paitapuserot) koska silkin arvo säilyy ja niistä usein voi tehdä jotain muuta jos vaate ei ole itselle ihan sopiva.


Vaikka pääsääntöisesti kirjoitan tätä blogia ihan itseäni varten ja omista kiinnostuksenkohteista niin nyt päätin että lukijat saavat ehdottaa aiheita joista voisin kirjoittaa. Sen verran rajaan aihealueita että aiheen pitää jotenkin käsitellä tai sivuta seuraavia:
elokuvat / tv-sarjat
muoti / pukeutuminen
kauneus / meikit / kampaukset
pukuhistoria / vintagevaatteet
kirpputorit / antiikkiliikkeet

ompelu / käsityöt / tuunaaminen


Ehdota siis jotakin tarkennettua, yllämainittuja alueita käsittelevää aihetta, josta voisin kirjoittaa.

Voit toki ehdottaa jotain ihan muutakin aihetta, mutta voitte olla varmoja että en aio kirjoittaa esim. politiikasta tai auton mekaniikasta tai jääkiekosta. Ehdotuksista valitsen puhtaan epädemokraattisesti ne jotka minua eniten kiinnostavat.