Tekemistä Tampereella / Things to do in Tampere

on

Ihmiset aina valittaa että kaikki kiva tapahtuu jossain muualla. No kun ottaa selvää niin huomaa että kyllä meillä täällä Tampereellakin tapahtuu itseasiassa aika paljon kaikkea kivaa.

Maaliskuun lopussa on kivaa tiedossa burleskinnälkäisille sillä Teerenpeli Tease rykäisee käyntiin pääsiäisen pyhät. Luvassa kotimaisen burleskin eturivin tähtiä leppoisan tunnelmaisella klubilla jonne liputkaan eivät maksa maltaita. Perinteisesti illan juontaa sulka päässä 150-senttinen Olli Siiki. Minä ja isäntä emme ole missanneet yhtäkään Teerenpeli Teasea ja voin lämpimästi suositella. Paikalle kannattaa saapua ajoissa sillä showtime alkaa jo klo 19.00.
Ja nyt burleskiin pääsee ottamaan kontaktia vieläkin lähemmin sillä päivällä, ennen klubi-iltaa voi osallistua Bettie Blackheartin burleski-workshopiin. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet työpajaan täältä. Mutta eivät nämä tapahtumat tähän lopu. Teerenpeli Tease jatkaa sarjaa myös huhtikuussa. Seuraa ilmoittelua facebookissa niin pysyt perillä päivämääristä, esiintyjistä jne.

Jos ei välitä burleskista niin mitä muuta sitä voisi sitten tehdä? No huhtikuussa voi vaikka testata miten oma tanssijalka pysyy mukana barokkitansseissa. Lauantaina 13.4 L’Amusette järjestää nostalgisessa Haiharan kartanossa Keväiset Naamiaistanssiaiset. Osallistujien tulee pukeutua aikakauden tyyliin sopivasti ja varustautua naamioin. Ilmoittautuminen on avoinna joten pidä kiirettä. Halukkaat voivat ennen juhlia osallistua myös lyhyelle tanssikurssille niin illan baalissa eivät sitten jalat mene täysin solmuun.  L’Amusette on tamperelainen, pääasiassa 1700-lukuun keskittyvä harrastaja- ja historianelävöittäjäryhmä. Heihin voi satunnaisesti törmätä erilaisissa tapahtumissa, kannattaa seurata verkkosivua ja facebookia.
Itseltä jää tällä kertaa maskeraadit harmittavasti väliin, mutta ehkä sitten seuraavissa juhlissa testataan tämänkin neidon tanssitaito.

IN ENGLISH
People always complain everything interesting always happens somewhere else. Well, find out and you will see. Actually there is quite a bunch of events going on in Tampere. So if you are in the neighbourhood, check these out!

At the end of March there will be burlesque club Teerenpeli Tease. Finnish burlesque stars mixed with stand up-hosting by Olli Siiki, everything with very reasonable fee. Me and my hubby haven’t missed a single club, so we definitely recommend. Arrive early because showtime is already at 19.00. And if you want to get even closer touch with burlesque, earlier during the day Bettie Blackheart is hosting a burlesque workshop. Info and signing in here. Also check the other Teerenpeli Tease clubs later during the spring.

If you’re not so much into burlesque, what else is there? In April you can see if your feet can take the baroque dances. On Saturday 13.4 L’amusette organizes Springtime Masquerade Ball in Haihara Mansion. Guests should dress up in 1700’s style ball outfits and accessorize with masks. Signing in is open, so hurry up.  Earlier during the day is held a small dance workshop for those interested. L’Amusette is a group of history enthusiasts, mostly interested in 1700’s. Keep your eye on their webpage and facebook if interested seeing more of them.

 166735_3902826067547_376212519_n

Pic. Teerenpeli Tease

574958_470557972978395_1567377344_n

Pic. L’Amusette

4 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Tampereella on aivan valtavasti tekemistä, kokemista ja näkemistä! Täällä ei ole kyllä koskaan tullut pieneen mieleenkään ajatella, että kaikki kiva tapahtuisi jossain muualla :D. Teerenpeli houkuttelisi hirveästi, mutta näinköhän menee taas muita juttuja sutiessa… no, kaikkea ei voi ihminen ehtiä.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – No se on totta, tekemistä on. Joskus vaan tuntuu että ihmiset ei jaksa nähdä vaivaa ottaakseen selvää, siksi on joskus kiva mainostaa näitä itselle kiinnostavia tapahtumia. Ja onhan sekin totta että tuntuu että monet kivat asiat tapahtuu aina ja vain Helsingissä. Jos pääsiäis-TT jää väliin niin huhtikuussa on sitten seuraava (sinne on kuulemma luvassa jotain extraspesiaalia) ja kesäkuun lopussa vielä yksi.

 2. Dawn says:

  The L’amusette event sounds wonderful – and I’ve actually been trying to figure out what I might want to do / see in Tampere in June. Unfortunately, my Finnish is no more than ‘hello’, ‘thank you’ and a curse or two, so I can’t read their Facebook nor website (without the help of Google Translate that is!). Thus far I’ve plans for Turku and Helsinki, but have also been trying to see if Oulu and Tampere are possible during my trip too. :)

  1. Rhia says:

   Dawn – You are coming to Tampere in June? Cool! If there is something I can do to help, let me know. Atleast I can help with the translations, we all know Google Translate sucks when it comes to Finnish language :D If you are into burlesque there is big burlesque party 1st of June in Tampere. And there is Sauna Open air, which I assume you are coming for, based on your music taste (Turisas?)? At the end of June there is Suvi-vintage in Tampere, which is 40’s themed vintage event in Tallipiha. There will be people selling vintage clothes and items, music and other program, and in the evening there will be another burlesque party. Unfortunately I don’t know much about things going on in Turku, Helsinki or Oulu.

Comments are closed.