Käyskentelyä auringossa

Kesäinen Suomi on täynnä tapahtumia. Löytyy kulttuuria ja historiaa, tanssia ja laulua. Itse pidän eniten historia-sävytteisistä tapahtumista ja markkinoista. Tänä viikonloppuna historian havinaa ja ostoshuumaa tarjoilee Kangasalla järjestettävät kaksipäiväinen Restauranta. Tampereen Seudun Mobilistit ovat järjestäneet Restauranta-päiviä jo vuosia. Tapahtuma keskittyy vanhojen autojen varaosiin mutta vuosien saatossa myyjien valikoima on laajentunut ja myynnissä on kaikenlaista tavaraa astioista vaatteisiin, äänilevyistä antiikkiin. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista rompe-tapahtumista joten nähtävää ja ostettavaa riittää. Seuraavan kerran Restaurantapäivät järjestetään ensikuussa.

Perjantai-illan tylsyyttä torjuaksemme minä ja isäntä päätimme lähteä piipahtamaan Kangasalla. Ilma oli kuin morsian, joten mikäs sen mukavampaa kuin käyskennellä lähes päättymättömien rompe-myyjärivistöjen keskellä, katsella ihmisiä, ihailla tavarapaljoutta ja nautiskella perinteisiä kesäherkkuja (eli grillimakkaraa ja jäätelöä). Vaikka tapahtumaa on järjestetty jo vuosia oli tämä minulle ensimmäinen kerta.  Ja hei! Muistin laittaa aurinkorasvaa. Rhia vastaan Aurinko 1-0! Muutamia pieniä ostoksia tuli tehtyä ja ihailtua upeita museo-autoja, joille on tapahtuman ajaksi varattu oma parkki. Rompepäivien jälkeen oli vielä riittävästi päivänvaloa muutaman geokätkön etsimiseen. Ilta-aikaan kätköilyä tosin haittaa, jästejä enemmän, inisevien verenimijöiden parveilu. Kätköilytermein jästi = ei-kätköilevä ihminen.

IN ENGLISH
Finland during summer offers you lots to see. There is lot of events going on, culture and history, dancing and singing. My favourite events are related to history or just the usual market-style sales events that are plenty here in Finland. This weekend offers you a junk-sales called Restauranta in Kangasala. Tampere Region Mobilists (association for vintage car enthusiasts) have been organizing  Restauranta-days for years. It is mainly about selling old car parts, but during the years variety of stuff has spread and now you can find all sorts of things from clothes to dishes, from records to antique.  I suppose it is very similar to english car boot sales. It is one of the biggest junk-events in Finland and there is lots to see. Next Restauranta-event is beeing held in August.

So, to prevent the boredom of Friday evening, me and boyfriend decided to visit Kangasala. Weather was pretty as a bride so it was nice to stroll around, watch people go by, investigate what people are selling and to enjoy traditional summer treats (grilled sausages and ice cream). Even though this event has been going on for years, this was my first time there. And hey! I remembered to put sun lotion on. Rhia against Sun 1-0! We made some nice little finds and admired some really nice vintage cars, that have little park area reserved just for them, during the event. After that there was little bit daylight left to do some caching. In the evening whiny little bloodsuckers (mosquitos) disturb caching even more than muggles. In caching terminology muggle = non-caching person.

Juhannuspäivän tansseista bongattu Bentley löytyi täältäkin /
We saw this Bentley also on Midsummer dance couple weeks ago

Aurinkoherkän pakollinen kesävaruste: hattu /
Mandatory summer accessory for those who fear of sun: hat


2 Comments

  1. Riikka says:

    Ihania kuvia! Munkin oli tarkoitus eilen illalla lähteä Restaurantapäiville, mutta tuli sitten muutos suunnitelmiin. Löysitkö mitään itsellesi? Kuinka paljon 30, 40-luvun vaatteita siellä oli?

    1. Rhia says:

      Riikka – Kiitos :) Löysin rintakorun, sormustimen ja pöytäliinan sekä yhden tarjottimen. En katsellut vaatteita ihan hirveän tarkkaan mutta minusta suurin osa näytti kyllä aika moderneille (80-90-lukua). Yhden korsetin bongasin (en ostanut kuitenkaan) ja muutamia vanhoja kenkiä, mutta kyllä ne kaikki taisi olla 50-lukua tai siitä tuoreempaa tavaraa. Myyjiä oli niin paljon että taisteluväsymys iski jossain kohtaa eikä jaksettu edes kiertää ihan kaikkia pöytiä. Yhtä upeaa samettista (40-luvun?) iltalaukkua ihailin erään naisen kädessä mutta hinta oli sen verran tyyris että en jäänyt tarkkailemaan ostiko nainen sen vai ei. Itsekin olisin ollut samaisesta laukusta kiinnostunut… Ja eniten ehkä jäi harmittamaan ettei meillä ollut tällä kertaa varaa ostaa gramofonia. Olisi ollut useitakin tarjolla… No, ensi kuussa uusi yritys :D

Comments are closed.