Ideapimennossa

Olen yrittänyt etsiä ideoita erästä mekkoa varten. Mekon pitäisi olla 20- tai 30-luvun tyylinen. Kangaskin on jo hankittuna, roosansävyistä sifonkia jossa on sinisiä pieniä kukkia. Idea vaan ei ota syntyäkseen. Joskus mulle tulee ideapimennys. Kangas jonka olen ostanut vaatii jotain erityistä ideaa ja silloin tuntuu että mikään idea ei ole tarpeeksi hyvä. Että ikäänkuin jos teen vain “jotain” vaate meneekin pieleen ja hieno kangas menee hukkaan. En vaan pysty päättämään.

Tuleeko muille koskaan ideapimennyksiä?

IN ENGLISH
I have tried to searh ideas for a dress. It should be 20’s or 30’s style. I already have the fabric, light pink chiffon with small blue flowers. Just the idea doesn’t seem to come to me. Sometimes I get these idea eclipses. Perhaps the fabric that I got requires particular and special idea and then it feels that none of my ideas are good enough. It feels that I can’t just make “something” because then the clothing won’t be special and fabric will be ruined. I just can’t decide.

Does anyone else get these kind of idea eclipses?

IDEAKUVIA / IDEAPICTURES
All photos: The Frock


Kauniisti leikattu yläosa ja hihat /
Beautifully cut bodice and sleeves


Mielenkiintoinen leikkaus lantiolla, kauniit hiuslaskokset /
Interesting cut on the hip, beautiful pin tuck decoration


Upeat hihat ja pääntie /
Magnificent sleeves and neckline


Täydellinen vyömäinen rusettikoristelu /
Perfect belt-like bowdecoration


Upeita leikkauksia /
Brilliant cuts


Näyttäviä yksityiskohtia ja upeat kankaat /
Lovely details and beatiful fabrics


Pelkistetyn kaunis kokonaisuus /
Simple but pretty


Kaunis yläosan muotoilu /
Beautiful cut on the bodice and sleeves

8 Comments

 1. Sanski says:

  Voi luojaaaah, toi on niin tuttu juttu. Mulla on kuule kaapit täynnä kankaita, joihin joskus oli muka idea mutta nyt oon ihan tööt niiden kanssa. Nytkin pyörittelen ihanaa sifonkia josta haluan mekon itselleni mutta ääääääärgh. Kaikenlisäksi itselle on hankalampaa tehdä vaatteita… En tiedä miksi. o_O

  1. Rhia says:

   Sanski – hehe, joo mulla on kans kaapit täynnä kankaita, mutta silti aina ostan uusia kun tulee joku idea. Sitten jos en ihan heti sitä toteuta niin idea unohtuu tai muuttuu jotenkin “huonoksi”. Mä tarvitsisin kipeästi lisää kesämekkoja mut en vaan ole saanut kunnollista ideaa. Oon niin paljon tehny vaatteita jotka oon pusertanu väkisin ja sitte en oo tullu niitä käyttäneeksi niin jotenkin jos se idea ei ole valmiiksi hiottuna päässä kun hankin kankaan niin sitten ei tule tehtyä kuitenkaan mitään. Ja mulla on monesti käyny niin että joku kangas on odottanut oikeaa idistä kymmenenkin vuotta kaapissa. Ei oo helppoa ei… Onneksi ne useinmiten kuitenkin tulee valmiiksi alle kahdessa vuodessa :P Nyt on vaan semmonen tilanne että tarttisin sen mekon jo sunnuntaina, eli ei ole montaa päivää aikaa vääntää…

 2. mur says:

  Mulla taas ideoita riittää, mutta taitoja ei. Ei siis sitäkään taitoa että sais sen idean ulos jonkun muun tehtäväksi.
  Mutta ehdottaisin näyttäviä yksityiskohtia yhdistettynä täydelliseen vyömäiseen koristeluun? Vai meneekö liian överiksi?

  1. Rhia says:

   mur – no ei käy näköjään yhteen taidot ja idikset :) mullakin yleensä ideoita irtoaa muille jaettavaksi, mutta sitten kun pitäisi itselle tehdä niin suorituspaineet kasvaa ja voi kestää kauankin ennenkuin se oikea idea kohtaa oikean kankaan. Ehdotuksesi ei sinänsä ole liian överi, mutta jos aion saada mekon valmiiksi sunnuntaihin mennessä niin ei ole aikaa väsäillä mitään turhan kruusattuja juttuja. On mentävä aika pelkistetyllä mallilla jossa olisi kuitenkin jotain jännää tvistiä. Noi ideakuvat on kaikki periaatteessa iltapukuja/hääpukuja eli ihan yhtä näyttävää mekkoa ei ole tarkoituskaan saada aikaiseksi, ihan vaan jotain käyttökelpoista kesäistä kivaa.

 3. Romulus says:

  Tulee todellakin! Jonkun kivan matskun nähdessä tietää että tässä on potentiaalia ja sitten se matsku jää vaan pyörimään kaappiin odottamaan oikeaa hetkeä, ideaa ja kohdetta. Ja on niitä oikeita hetkiä sitten onneksi tullutkin. Että tavallaan kannattaa hamstrata varastoon – jos vaan säilytystilat riittää :D.

  1. Rhia says:

   Romulus – joo, sulla tietty voi kestää vielä pidempään löytää se oikea idea ja kohde kun teet niin paljo pelkästään kierrätysmateriaalista etkä juuri osta uusia kankaita niinkuin mä. Mut se on ihan tosi juttu mitä sanoin että mulla on kankaita jotka on odotellu oikeaa kohdetta kymmenen vuotta, tai jopa pidempään. Tosin aina ne ei kestä sitä pitkää säilytystä. Just huomasin muutama kuukausi sitten että yhteen puuvillakankaaseen oli tullu haalistumat taitteiden kohdalle vaikka sitä on säilytetty kaapissa valolta piilossa. Oon silti sitä mieltä että varastoon kannattaa säilöä sillä musta sekin on kivaa että sitten kun se inspiraatio iskee niin varastosta voi vaan ottaa aineet ja tehdä, eikä tartte mennä kauppaan ollenkaan :D

 4. mur says:

  No jos olisit viikonloppuun mennessä saanut aikaan tuollaisia luomuksia, niin olisin vähän ihmeissäni! :)

  1. Rhia says:

   mur – hehee, ikinä ei tosin tiedä mitä tapahtuu, mut joo, kesälomalla ei viittis ihan hirveän montaa päivää käyttää ompeluun jota saan muutenkin tehdä liikaa :P Mulla alkaa nyt vähitellen muotoutua idea päässä kun katselen noita postaamiani ideakuvia … ehkäpä siitä jotain syntyy ja jos ei synny, niin meen sitte sunnuntaina vanhoilla vaatteilla :D Jos saan jotain aikaiseksi niin kyllä siitä tulee kuvia blogiinkin sitten.

Comments are closed.