Powder pink dream

Olen tässä jo pidemmän aikaa yrittänyt tehdä postausta yhdestä valmistuneesta vaatekappaleesta. Siinä sen paremmin kuitenkaan onnistumatta. Viimevuonna maaliskuussa aloin ommella silkkistä alusmekkoa. Sen piti valmistua kesäksi 2011, no eipä valmistunut. Täksi kesäksi se kuitenkin valmistui ja on ollut varsin ahkerassa käytössä siitä lähtien.

Alusmekon esikuvana käytin Simplicityn 40-luvun lopun kaavaa. Tuota kaavaa en itse omista joten jouduin soveltamaan ja piirtämään kaavan itse. Pääntietä kiertää silkkilangalla tehty kirjailu. Nyt ainoa ongelma on vain että haluan näitä lisää!

IN ENGLISH
I have tried to make a post about this particular finished sewing project for quite some time now. Failing miserably. I started sewing silk slip in march last year. It was supposed to be finished for summer 2011, but it didn’t. I was able to finish it for this summer though and it’s been in use a lot since then.

Idea for the slip came from this end of 40’s Simplicity slip pattern. I don’t actually own the pattern so I had to draw my own pattern. Silk thread imbroidery goes around the neckline. Now my only problem is that I want more of these!

11 Comments

 1. Desiree says:

  Oh my goodness, it’s absolutely beautiful! Looks like it’s straight out of a ladies’ high-end boutique circa 1935. You’re so clever, I don’t blame you for wanting more; the cut and flare, gathering and embroidery are all divooooooooooooooon!!! xo

 2. Oi kun on nätti! Nuo 40-luvun mallit laskeutuvat niin kauniisti.

  1. Rhia says:

   Desiree – Thank you! I didn’t want to ruin the expensive silk so I really put some time and thought to it :D I think it was definitely worth it! I always admire the way you use those gorgeous 30’s slips you got, they are all to die for. Don’t you just love the bias cut! Too bad there isn’t any in my size :D but atleast I might be able to replicate some.

   Magdalena Hai – Kiitos! Se on tuo täysvinoon leikattu kangas mikä sen upean laskeutuvuuden tekee. Ja niin hassulta kuin se kuulostaakin, se täysvino leikkaus myös tuntuu iholla erilaiselta. Tuo on niin ihana vaate että jos kehtaisin, käyttäisin sitä päällysvaatteena :D

 3. That’s beautiful, you and the slip. Good job

  1. Rhia says:

   Thorne Garnet – Thank you :D

 4. Lotta says:

  Hieno! Ja varmasti ihana päällä. Nautiskele nyt, kun voit lomalla huidella tuo päällä aamusta iltaan. Tres chic!

  1. Rhia says:

   Lotta – Joo mä nautiskelen :D tänään istuin koko aamun tuo alusmekko päällä, sitten piti vaihtaa vaatteita ja lähteä kauppaan…

 5. VeraVenus says:

  Really beautiful! I love that you did the pin-stitched seam and embroidery, wonderful attention to detail.

  1. Rhia says:

   VeraVenus – Thank you :D I also reinforced the neckline edge with bias cut tape which is at the back, attached by the embroidery. That gives the neckline some sturdiness.

 6. Riitta says:

  Osaisinpa kuositella minäkin tuon kaavan mukaan … vaan en usko, että lopputulos silmiä hivelisi. Samanlainen silkki on ollut odottamassa jo pari vuotta …

  1. Rhia says:

   Riitta – Kaava itsessään ei ole kovin monimutkainen, se koostuu kolmesta takakappaleesta, kolmesta etukappaleesta sekä kahdesta kuppiosasta. Olkaimet ovat ohutta tuppiloa. Uskoisin että samantapainen kaava on mahdollista löytää myös valmiina jos kuosittelu ei onnistu itseltä. Ratkaisevinta on että kangas leikataan täysvinoon, silloin kankaan vinottainen jousto tekee vaatteelle laskeutuvuuttta ja antaa vaatteen myötäillä vartaloa mukavasti. 30- ja 40-luvuilla erityisesti iltapuvuissa käytettiin täysvinoon leikattuja kappaleita koska niillä saatiin vaate myötäilemään vartaloa aivan toisella tavalla kuin langansuoraan leikattuna.

Comments are closed.