Ahtaat eteiset ja ärsyttävät rappuset / Tiny entrances and annoying staircases

Kävimme The Asuntomessuilla. Viimeisenä mahdollisena päivänä koska sinne pääsi kaksi yhden hinnalla (ja koska saatoimme vähän unohtaa että messut päättyvät tänä viikonloppuna). Kun messujen kiinnostavimmat kohteet olivat jätteenkäsittelyjärjestelmä ja tiedonkeräyskapula se varmaan kertoo miten jännittävistä messuista oli kyse.

Päällimmäinen ajatus messuista lienee: “Jestas että vihaan kaksikerroksisia omakotitaloja!”. Toinen ajatus messuista: “Jestas että vihaan väkijoukkoja!”. Muita ajatuksia satunnaisessa järjestyksessä: “Miksi eteiset ovat niin tajuttoman ahtaita? Miksi kaikki saunat ovat todella pimeitä ja lähes mustia? Olisivat nyt edes sisustaneet kunnolla!” Siis oikeasti, jos koskaan tulen hommanneeksi omakotitaloa niin se on takuulla yksikerroksinen. Tai sitten sen pitää olla järjettömän söpö ollakseen kaksikerroksinen. Muutenkin talot olivat jotenkin turhan erikoisia (niinkuin asuntomessuilla aina), sokkeloisia (oikeassa arjessa epämääräisten kolosten sisustaminen ja funktionaalinen käyttö on melko mahdotonta) tai turhan pelkistettyjä (siis kamoon, onko tämä nyt sisustamista vai tuliko teille vaan kiire?). Pienien eteisten lisäksi monet huoneet olivat turhan ahtaita. Kodikkain tunnelma jäi Villa Harmonystä joka tuntui jopa sille että siellä voisi asua.

Tai sitten olemme isännän kanssa vain vaikeita miellyttää. PS. Sellaisen tietokapulan tahdomme kaikille mahdollisille messuille! Säästää brosyyrien keräämiseltä ja on paljo hauskempaakin!

IN ENGLISH
We visited the Housing Fair. On the last possible day because we were able to get two tickets for the price of one (and because we might have just a little bit forget that this was the last day before closing). When the most exciting things were automated waste disposal system and interactive data collecting device (I accidentally spelled it first interactive date collecting device, now that is an interesting idea!) that pretty much tells you how interesting that fair was exactly.

My main thought about the fair: “I hate two floor houses!”. Second thought: “I hate crowds!”. Other thoughts in random order: “Why all the entrances and hallways are so tiny? Why are all the sauna’s so dark and almost black? They should have atleast do proper job on the interior decoration!” I mean, really! If I ever buy a house, it will definitely be one floor house. Or in case of two floors, the house really needs to be extremely cute. Most houses were way too odd (as they always are in these kind of fairs), too complicated (in real life odd corners are way too impractical and difficult to decorate) and way too ascetic (camoon, is this decoration or did you just run out of time?). Besides way too small hallways and entrances most rooms were rather tiny. Most homely feeling we had in Villa Harmony, which even felt like we could live in there.

Or perhaps me and my hubby are just difficult to please. PS. We want that interactive data collection device on every possible fair there is! Saves you from collecting  brochures and is much more fun!


Lajittele roskat näihin automaattiroskiksiin josta ne siirtyvät

putkistoja pitkin takana näkyvälle jäteasemalle.
Jäteauto vierailee vain jäteasemalla. Minäkin haluan hi-tech-roskiksen! /

Sort rubbish into these automated bins. Airpressure transports rubbish

through the underground pipes to the station on the background,
where the rubbish lorries pick it up. How cool is that! I want
hi-tech bin!


Mattovanhuksista kootut tilkkumatot näyttävät
olevan tämän hetken “juttu” /

Patch carpets seem to be “the thing” at the moment.


Kivasti yhdisteltyä uutta ja vanhaa,
mutta mitä hittoa tapahtui kattaukselle??? /
Nicely combined old and new furniture,
but what the heck happened to the place settings???


Lisää tilkuista kootuja mattoja, tässä varsin kaunis yksilö./
More patch carpets, rather pretty one here.

8 Comments

  1. Cherise says:

    On kyllä aavistuksen tylsän näköstä ja ehkä hieman ahdistavan kliinistä, just tollasta mukarustiikkista, sisustamista kuvista päätellen.

    Mä just tykkään, kun talossa on monta kerrosta ja paljon huoneita. Silloin jokaisen huoneen voi sisustaa vaikka ihan eri tyylillä eikä koskaan tiedä, mitä seuraavan oven takaa avautuu :D Sellanen myöhäis-viktoriaaninen olis täydellinen.

    1. Rhia says:

      Cherise – Osaa asunnoista ei oltu edes sisustettu mitenkään erityisen huolella. Näytti siltä että kalusteet ja pari jotain sisustuselementtiä oli vaan lätkäisty jonnekin ilman sen suurempia suunnitelmia. Mä tykkään tilavasta alasta. Oon niin kypsynyt minihuoneisiin ja siihen että huonekalut ei kunnolla mahdu minnekään. Esim makkarit oli järjestään hirveän pieniä niin että niihin mahtui juuri ja juuri sänky ja pari sivupöytää eikä sitten muuta. Mä haluan makkariin kampauspöydän, nojatuolin, tv-tason, sermin, pukeutumistilaa jne jne. Samoin musta on kiva että ne tilat missä eniten oleskellaan (olohuone, keittiö, ruokailutila) on yhteydessä toisiinsa niin että on helppo seurustella esim samalla kuin laittaa ruokaa. Ja se mikä mua niissä rappusissa nyt erityisesti tässä tapauksessa tökki oli se järjetön ahtaus. No okei, tokikaan niitä ei oltu oikeasti ajateltu sellaisten ihmismassojen käyttöön kuin mitä ruuhkainen messupäivä tarkoitti, mutta jos rapuissa mahtuu kulkemaan juuri ja juuri yksi henkilö kerrallaan niin metsään mennään. Monet portaikot oli ahtaita ja huonosti suunniteltuja, yleensä jotain valmispaketteja nekin. Miten semmosiin taloihin on esim tarkoitus muuttaa sisään kun huonekalujen kantaminen paikoilleen voi jo tuottaa ongelmia?
      Sanottakoon nyt messujen puolustukseksi että kyllä siellä oli muutamia oikein kivojakin juttuja esillä, mm kauniita tapetteja sekä kivoja laattaratkaisuja kylppäreissä.

  2. tyly says:

    Ei helvetissä,tollane jätezydeemi nyt on ihan fuulaa..Ikunaan ei oikeessa elämässä toimi..ei ikuna.
    Pääsisinpä sisustamaan “KotiKeraRasavillienPoikien” kohteen..Siellä ei suloisia maalaustelineitä olisi keskellä parkettia (paitsi ehkä pultattuna)..
    Toi valkoinen pöytä näyttää..no..niin…hirveeltä..
    Valmistalopaketit on pirun keksintö..muka helppoa ja näppärää..kaukana siitä todellisuudessa.

    1. Rhia says:

      tyly – No ainakin nuo olettaa että se toimii koska koko tämä asuinalue oli noita roskiksia täynnä. Luonnollisestikaan nämä eivät vielä olleet käytössä. Nähtäväksihän se tietenkin jää miten oikeasti toimii, mutta vastaavia systeemejä on käytössä jo maailmalla. Ja mä olen kyllä sitä mieltä että jos nykyiseen jätehuoltoon ei keksitä jotain järjellistä parannusta niin tää maailma hukkuu jätteeseen tai ainakin maksaa siitä reilusti ylihintaa.

  3. Hehkuvainen says:

    Haa, en olekaan ainoa joka ei lämpene monikerroksisille asunnoille! Ahtaat eteiset ärsyttävät myös. Itse en käynyt messuilla, mutta siskoni kertomuksesta päättelin, etten olisi niin kovasti viihtynytkään. Lähinnä olisi ehkä mennyt silmienpyörittelyksi: “kuinka ihmeessä joku voi haluta tällaisen epäkäytännöllisen ratkaisun…” Eivät olleet kuulemma todellisten ihmisten koteja. Mutta ehkä mää olen sitten vain jotenkin kaavoihin kangistunut ja vanhanaikainen, enkä ollenkaan muodikas, innovatiivinen ja rohkea rakentaja/sisustaja. :)

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Itsehän olen asunut 15 ensimmäistä elinvuottani kaksikerroksisessa talossa, eli sinänsä mulla ei ole useampia asuinkerroksia vastaan mitään. En vain kokenut noita asuntomessujen monikerroksisia taloja järin käytännöllisinä. Raput oli ahtaita ja hankalasti muotoiltuja. Jos käytännölliset ratkaisut ovat vanhanaikaisia ja innovatiivisuus tarkoittaa epäkäytännöllistä niin joo, olen sitten mieluummin kaavoihin kangistunut ja vanhanaikainen. Asuntomessujen taloissa ainoa jossa rappusten alapuoliselle tilalle oli keskitty edes jokseenkin järkevää käyttöä oli talo jossa rappujen alla oli koiran peti ja ruokakuppi.

      Kun rakennetaan ja suunnitellaan täysin uutta niin miksi se suunnitellaan vain suunnittelun vuoksi ajatuksella että “nytpä keksitäänkin jotain täysin uutta ja ennenkuulumatonta” kuten nyt vaikka nurkassa kaartuvat ikkunat kuten tuolla messujen yhdestä epäkäytännöllisimmästä talosta (tosin ei ne ikkunat siitä vielä epäkäytännöllistä tehneet, talon yläkerrassa oli mm. täysin lasinen kävelysilta joka meni eteisen yli). Jos kerran rakennetaan täysin uusi talo niin miksi sitä ei voisi suunnitella ajatellen että täällä asuu joku ja sen jonkun täytyy pystyä toimimaan täällä arjessa. Meillä tuli miehen kanssa tuolla kaartuvaikkunaisessa talossa niin ahdistava olo että emme halunneet edes katsoa koko taloa läpi. Jos minä olisin rakennuttamassa taloa itselleni haluaisin että se suunnitellaan ihmiselle käyttöön eikä vaan suunnittelun ja wow-faktorin vuoksi. Innovatiivisuus kun mun mielestä tulee ihan muista asioista kuin siitä että onko huoneet vaikka normi neliöitä vai vinoja kuten messujen yhdessä talossa. Olen puhunut :D

  4. Hehkuvainen says:

    Hienosti puhuttu! Muistin juuri yhden siskoni kertoman yksityiskohdan: jonkun talon kylppärissä oli kaksi suihkua, mutta ne olivat niin lähellä toisiaan nurkassa, ettei niissä käytännössä voisi olla ihmiset yhtäaikaa. Typerää, sanon minä. Jos laitetaan kaksi suihkua, on mielestäni tarpeen sijoittaa ne niin, että niitä voidaan käyttää yhtä aikaa. Muuten ei kahta suihkua tarvitakaan. *rolleyes*

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Hehe, joo tosi “käytännöllistä” :D Mä olen asunut talossa jossa tuulikaappi oli niin pieni että ulko-ovea ei pystynyt sulkemaan ennenkuin avasi tuulikaapin oven ja astui tuulikaapista eteiseen. Ihminen ja tuulikaapin ovi eivät siis mahtuneet tuulikaappiin yhtäaikaa. Ja talo oli kuulemma “arkkitehdin suunnittelema”. Olen ehkä saattanut mainita tästä ennenkin, se oli niin käsittämätön talo se…

Comments are closed.