I’ve done some shopping…

Uskotteko jos sanon että tapahtumissa ramppaaminen on uuvuttavaa? Hauskanpito on uuvuttavaa. Toissaviikonloppuna olin lauantain ja sunnuntain Tallipihalla Suvi-vintagessa. Ja menneenä viikonloppuna olin perjantain ja lauantain Restaurantapäivillä Kangasalla. On aina hirveän hauskaa tavata vintage-porukkaa ja uusia ihmisiä, mutta jestas että se imee kyllä mehut myös aika tehokkaasti. Sen lisäksi kuluneet viikot ovat olleet ehkä kesäni kiireisimmät työn kannalta. Nyt alkaa vähän jo helpottaa ja neljän viikon päästä alkaa loma. Olenkin kyllä sen tarpeessa.

Mutta mennäänpä sitten itse asiaan. Tänään ajattelin esitellä teille viimeaikaiset hankinnat. Ja kuten arvata saattaa, henkkamaukkaa ei näistä ostoksista löydy. Olen ollut viimeaikoina aika maltillinen shoppailija, mutta pakko lienee tunnustaa että Restaurantapäivillä vähän räjähti käsiin. Lisäksi on aika hämmästyttävää miten paljon sinisiä vaatteita voi ostaa ihminen joka ei edes pidä sinisestä… Puvut vaativat kaikki pesua ja pientä fiksausta, mutta parempia kuvia varmaan tulee sitten kun pääsevät huollon jälkeen käyttöön. No katsotaanpa mitä se ostoskassi on syönyt.

IN ENGLISH
Do you believe me if I say that going to fairs and other events is rather exhausting? Having fun is exhausting. Weekend before last I spent saturday and sunday in Tallipiha, at Suvi-vintage event (Suvi=summer). And last weekend I was friday and saturday on Restauranta swap meet in Kangasala. It is always terribly fun to meet vintage people and make new friends but darn it sucks the juices out of me pretty effectively. In addition to that past couple weeks have been the busiest of this summer. Now it is getting a bit easier and after four weeks I have a holiday coming up. I definitely need it.

But let’s get to the business, right. Today I thought I could show you my recent acquisitions. And as you probably guessed, there won’t be any Topshop or H&M items amongst these. I have been pretty good girl lately when it comes to shopping, but I have to admit that it got a bit out of hand in Restauranta swap meet. And it is also pretty amazing how many blue clothes a person who doesn’t even like blue, can buy… All dresses require proper wash and some fixing, but I probably post better photos after they are fixed and in use. But let’s have a look what my shopping bag holds inside.

 Vintage-tyyliset aurinkolasit (joita olen jo etsinytkin) Suvi-vintagesta. /
Vintage style sunglasses (which I have been searching) from Suvi-vintage event.


Sekalaista tilbehöörää Restaurantapäiviltä:
alusasujen nimikointimerkkejä, lasipäiset hattuneulat,

yksinäinen hopeinen riikkinkukko-korvis (josta tulee kaulariipus),
naisten kaulusnapit, 20-luvun rintaneula vaaleanvihrein lasihelmin. /
Miscellaneous trinkets from Restauranta swap meet:
monograms for underwear, glass hat pins, lonely

silver peacock earring (turning into pendant), womens collar buttons,
20’s brooch with pale green glass beads.


30-luvun ruskea villamekko silkkisin kaulus ja kalvosin-koristein,
Restaurannasta. /

Brown 30’s wool dress with silk collar and cuffs,
from Restauranta.


Sininen 30-luvun lopun tai 40-luvun alun mekko (kreppisilkkiä?) liehukkein,
Restaurannasta. (Miksi ostan aina näitä sinisiä?) /
Late 30’s or early 40’s dress dress with front panels (silk crepe ?),
from Restauranta. (Why do I always buy blue?)


Miehustan kirjailu on lähes täydellisessä kunnossa,
vain 1-2 kivihiili-helmeä puuttuu. /

Bodice beading is almost in perfect condition,
only 1-2 coal beads missing.


40-luvun sifonkinen novelty-print mekko ystävältä. Ikävä kyllä
mekon
nätit yksityiskohdat hukkuvat kankaan kuviointeihin. /
40’s chiffon novelty print dress from a friend. Unfortunately
the pretty
details are drowned by the print.


Geishoja ja krysanteemejä. /
Geishas and chrysanthemums.

9 Comments

 1. Cherise says:

  Toi ruskee mekko sopii hienosti sun uusiin laseihin sekä tyylillisesti että väreiltään :)

 2. Hehkuvainen says:

  Mukavaa että sinulla oli Suvi-Vintagessa touhuilusta huolimatta aikaa pieneen sananvaihtoon :). Tuo villamekko on kaunis, sopii hienosti tukkasi väriin.

  1. Rhia says:

   Cherise – No niinpä sopiikin! En huomannutkaan ennenkuin sanoit.

   Hehkuvainen – Kyllä sitä nyt aina sen verran ehtii pitää hengähdystaukoa että muutaman sana kerkiää vaihtaa :D oli kiva tavata. Ja kiitos, itsekin tykästyin siihen kovasti, tulee mieleen vanhojen kotimaisten elokuvien nais-hahmot.

 3. RautaNeito says:

  Todellakin tuo ruskea istuu kuin hansikas!

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Kyllä, sekä tyyliltään että istuvuudeltaan. Saatan vähän joutua päästämään väljyyttä mukavuutta silmälläpitäen, mutta muuten kyllä täysin nappi ostos!

 4. Elina says:

  No vau mitä mekkoja! Pääsisinpä itsekin joskus näille kuuluille Restaurantapäiville, joista näköjään aina tekee löytöjä…

  1. Rhia says:

   Elina – Sun pitää ottaa tavoite :) seuraavan kerran Restauranta on jo ensikuun 25. pv. mutta aina on ensikesä. Kyllä sieltä aina jotain tarttuu mukaan :) Aina ei ehkä mekkoja mutta jotain muuta sitten.

 5. Salka says:

  Mä olen sitä mieltä, että sininen sopii sulle hyvin :) Ja tuo ruskea on muuten ihan täydellinen, istuu kauniisti :)

  1. Rhia says:

   Salka – juu, kyllähän se sopii mulle, mutta en vain ihan hirveästi pidä siitä väristä :D No näyttää yhtä enenevässä määrin että mun pitänee alkaa tykkäämään siitä koska noita sinisiä vaatteita nyt vaan tuntuu kerääntyvän :D

Comments are closed.