Naama pakkelilla


Lähetin isännän tänäaamuna töihin itsekseen (hitto että o
n rasittavaa herätä joka aamu ennen kuutta keittämään sille kahvia…), jotta saisin nukkua vähän pidempään. Eihän siitä mitään tullut. Pyörin sängyssä puolisen tuntia ja jo ennen puoli kahdeksaa oli noustava ylös. Surffailin sitten blogeissa hetken ja huomasin hämmentävän vajavaisuuden omassa blogissani. Ottaen huomioon että olen ammatiltani myös meikkaaja olen kirjoitellut meikeistä hävyttömän vähän. Päätinkin siis vastata kymmeneen kauneuskysymykseen jotka löysin täältä. Joskin tuolta puuttui kysymys nro 8 jonka kaivoin sitten esiin täältä.

1. Varhaisin meikkimuistosi?
Muistan allekouluikäisenä testailleeni äidin meikkejä. Äidillä oli aika pieni meikkivalikoima, maatalon emäntänä ei silloin 70-luvulla tainnut hirveästi olla niille käyttöä. Muistan kuitenkin äidin hajuvesipullon: Chanel no 19. Meikkaamaan aloin yläasteella. Silloiset yritykset olivat kovin haparoivia. Muistan käyttäneeni sinistä, voidemaista Yves Rocherin luomiväriä ja levittäneeni sitä vesivärisiveltimellä heikoin tuloksin.

2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?
Aina mukana meikkipuuteri, sävytetty huulirasva, huulikiilto ja/tai -puna. Satunnaisesti voi mukana kulkea myös luonnonvalkoinen kajal, huultenrajauskynä ja ripsiväri. Irtopuuteri olisi ehdoton mukana pidettävä, mutta se sottaa niin paljon että en viitsi vaivautua.

3. Lempituoksusi?
Hyvin harvoin onnistun löytämään hajuveden, josta en saa mig
reeniä. Suosin siis pääsääntöisesti hyväksi havaittuja luottotuoksuja. Joskin olen jo pitkään ollut käyttämättä mitään tuoksua, dödön lisäksi koska siinä on tuoksua ihan riittävästi. En pidä siitä että monta eri tuoksua menee sekaisin. Ehkä pitäisi taas vaihtaa tuoksuttomaan dödöön ja aloittaa hajuveden käyttö. Suosikkini ovat Hugo Boss’n Hugo Woman, Hugo Boss’n Boss Woman (jostain syystä ihmisten on vaikea käsittää että nämä ovat kaksi eri tuoksua =), Mexx’n Pure Life, Lancomen Miracle ja Versagen Metal Jeans. Miraclesta ja Metal Jeans’sta mulla on vain pienet näytepullot jotka uhkaavasti lähestyvät loppuaan. IIIK! Ja tuo Metal Jeans taisi vielä olla kaiken hyvän lisäksi kausituote… NIISK!

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?
Kulmat ja huulet! Vaikka et muuten meikkaisi niin kunhan kulmat ja huulet on kunnossa näytät hyvältä =) Pidä kulmat siistinä niin kasvojesi ilme on freesi. Nypi säännöllisesti siistiksi mutta luonnollisen näköisiksi (älä tee kapeita viivoja) ja käytä kulmissa kulmakynää tai puuterimaista kulmaväriä viimeistelemään skarppius. Jos et jaksa päivittäin käyttää kulmaväriä voit kestovärjätä kulmat jolloin aamuinen meikkausrutiini nopeutuu. Hoida huulet kuorinnoin ja kosteutuksin. Jos pidät mieluiten huulirasvoista kuin huulipunasta tai kiillosta, hanki sävytetty huulivoide. Jos käytät voimakasta huulipunasävyä, muista pohjusteaine ja rajauskynä. Ne pitävät huulimeikin huoliteltuna koko päivän.

5. Uusin kauneuslöytösi?
Työkiireisiin vedoten totean, että en ole juurikaan tehnyt uusia löytöjä viimeaikoina. Yhdeksi parhaimmista löydöistä voisin ehkä luokitella Guerlainin Liplift-huultenpohjusteen sekä Guerlainin Divinora-huultenrajauskynän, sävy Cupidon No 00, jota laitetaan huulten rajojen ulkopuolelle. Noilla jos millä saa kestävän huulimeikin.

6. Ikimuistoisin virheostoksesi?
Koska meikkaan työkseni niin harvoin tulee tehtyä vir
heostoksia. Yleensä lähes kaiken voi käyttää hyväkseen työssä. Henkilökohtaisista meikkituotteista ikimuistoisin fiasko oli Kanebon meikkipuuteri jonka vaaleinkin sävy oli useita asteita liian tumma. Olen ihosävyltäni kalpeaakin kalpeampi skandinaavi, joten suurin osa kansainvälisten merkkien sävyistä on liian tummia. Mikäli muistan oikein niin taisin swapata tuon Kanebon MakeUpAlleyssä.

7. Meikkivoiteella vai ilman?
Meikkivoiteella. Kestävin meikki luodaan meikkivoiteella ja irtopuuterilla. Usein olen liian laiska aamuisin ja käytän sitten kuitenkin meikkipuuteria. Tähän asti olen kituutellut Lancomen Color ID:llä ja Lumenen Matt Touch Tasapainottavalla meikkivoiteella, mutta tuo Lumenen tuote on lopetettu (hamstrasin sitä VapaaValinnan poistokorista) enkä ole Lancomestakaan enää varma. Ihoni on nopeasti rasvoittuva ja näppyilevä mutta pintakuiva. Jos joku tietää hyvän rasvoittuvalle mutta pintakuivalle iholle tarkoitetun meikkivoiteen joka kestää kauemmin kuin kaksi tuntia kasvoilla ilman kiiltelyä ja löytyy vaaleitakin sävyjä niin ilmoittautukoon H
ETI mulle!

8. Eyeliner vai kajal?
Molemmat. Pitää muistaa että kajaleita on montaa värisävyä, ei musta ole se ainoa oikea. Itse käytän useimmiten joko nestemäistä mustaa lineria tai tummalla luomivärillä tehtyä pehmeää rajausta yläluomella ja aina alaluomella sisäkajalina luonnonvalkoista tai valkoista. Vaalea kajal raikastaa silmät ja etenkin esim aamuina kun silmät punoittavat saa sillä nopeasti freesimmän ilmeen.


9. Tuote jota ilman et tulisi toimeen?
Kanebon 38-ripsiväri. Se on ainoa ripsari joka pysyy karisematta ja suttaamatta. Jopa isäni hautajaiset se kesti uskollisesti ripsissä iltaan saakka. Kanebon 38-eyeliner on toinen luotto-kaveri meikkipussissani.

10. Tuote jota haluat vielä kokeilla?
Hmm, kinkkinen kysymys. Pitänee varmaankin vastata että alan ammattilaisena tietenkin kiinnostaa kaikki kosmetiikka-uutuudet. Eniten olen itse kiinnostunut kokeilemaan suolahoitoa tai suklaahoitoa sekä sokerointia.

Mikä on sinun lempituotteesi jota ilman et tule toimeen?

3 Comments

  1. MouMou says:

    Kulmat ovat kyllä tärkeä asia.:) Ne kannattaa pitää kauniina!

  2. Mao Mao says:

    Hei, minäkin olen kasvanut maatilalla. Ja ensimmäiset meikkikokeilut tein samoin äidin meikeillä joskus 80-luvulla. Muistelen hurmaantuneeni erityisesti syvän siniseen luomiväriin :P
    Kulmat huollan ehdottomasti. Samoin eyeliner kuuluu näitä ilman en voi olla -tuotteisiin.

  3. Rhia says:

    MouMou – Niin minustakin =) Siksi niistä paasaan aina tilaisuuden tullen.

    mao mao – maalla on mukavaa =)

Comments are closed.