Oloneuvoksen päiväkirja


Ensimmäinen virallinen päivä työttömänä, elikäs yrittäjänä =) Työvoimatoimisto oli melkein tyhjä mutta virkailija sanoi: “Tänään kun on vähän ruuhkaa niin ohjaan sinut tuonne yläkertaan”. No eipä siinä mitään, kävelin yläkertaan, hoidin homman ja ulos. Koska loppupäivä oli puhdasta luppoaikaa päätin kierrellä hieman keskustan kauppoja. Ensinnä suunnistin Sokokselle jossa autoni oli parkissa. Olen miettinyt pitempien nahkakäsineiden hankkimi
sta jo jonkin aikaa ja mitäs siellä pöydästä löysinkään. Nahkaiset pidempivartiset käsineet tietenkin. Myyjä oli juuri järjestelemässä kyseistä pöytää ja höpöttelimme siinä hetken käsineiden olemuksesta. Ja niinhän siinä kävi että käsineet lähtivät matkaani.

Päivän asu, asustettuna uutukaisilla nahkakäsineillä, 29,90 €.
Villakangas-toppi, itse tehty.
Aarikan rintakoru, mummun jäämistöstä.
Lemppari-jumitusvaate, Moda Aukiasta hankitut housut.
Pitsilaukku päivän löytö Radiokirppikseltä, 2 €.

Sokokselta hyppäsin kadun toiselle puolelle ja marssin Fidaan. Sieltä mukaani tarttui viittamainen sifonkipusero jossa on hihoissa ja pääntiellä strassi-napit. Fidasta poikkesin Modaan, Seppälään, KappAhliin, Mekkaan ja Indiskaan. “Jouduin” poistumaan niistä tyhjin käsin sillä valikoima ei tyydyttänyt vaativaa makuani. Joku kummallinen boho-tyyli oli vallannut KappAhlin ja Indiskassa ei ollut muuta kuin niitä iänikuisia trikootoppeja. Mekasta elättelin toiveita löytää nyörisaapikkaat, mutta yksi ainoa Tamariksen saapikas-malli ei innostanut lompakonnyörejä avautumaan. Vielä päätin piipahtaa Radiokirppiksellä josko sieltä sattuisi löytöjä matkaan. Valikoima oli varsin vaisu, mutta viimemetreillä äkkäsin pitsisen iltalaukun, joka yläkuvassa jo komeileekin. Hankintoihini tyytyväisenä päätin palata kotiin huilaamaan. Sokoksen läpi parkkihalliin luoviessani voisin melkein vannoa että näin Nelliinan, aina yhtä tyylikkäänä punaisessa päällystakissa. Itse olin jo menossa liukuportaita ylös kun hän tuli ruoka-osastolta katutasolle. Kärsin jo sen verran shoppailun aiheuttamasta taisteluväsymyksestä, että en enää jaksanut palata ja käydä esittäytymässä. Ehkäpä seuraavalla kerralla… =)

Viittamainen sifonkipusero, Fida, 6 €
Vaalea vintage-hattu & käsineet, mummun jäämistöistä.
Hattulaukku, Antiikkimessut

Kaupungilla kierrellessä huomasin että syksy tulee ja kalseat kelit. Pelkkä farkkutakki ei enää riitä pitämään tätä vilukissaa lämpimänä. Olen jo pitkään haaveillut tekeväni lämpimän syystakin koska en sellaista omista. Ehkä nyt saan sellaisen toteutettua kun ei tarvitse enää mennä töihin joka päivä =). Se jää nähtäväksi…mutta pitäkää peukkuja.