Pettymysten yö ja Design-tori / Night of disappointments and Design Market

Aina kaikki ei mene ihan putkeen, kuten olemme huomanneet. Viikonloppuna järjestettiin Museoiden Yö keralla DesignTorin ja houkuttelin isännän mukaani kierrokselle. Tarkoitus oli vilkaista tori, katsastaa William Lomaxin valokuvanäyttely ja huristella museobussilla Näsilinnan kierrokselle. Olin etukäteen tarkistanut netistä että bussit lähtevät tasalta ja puolelta. Tutkimme torin tarjonnan ja katsoimme näyttelyn ja totesimme että kello on juuri sopivasti kymmentä vaille yhdeksän joten bussin lähtöä ei joudu kauaa odottelemaan. Kävellessämme bussille kuitenkin kuulimme kuskin sanovan muille asiakkaille jotta bussi lähtee vartin yli. Hämmentyneenä katsoimme isännän kanssa toisiamme ja päätimme että emme todellakaan jää lähes puoleksi tunniksi odottelemaan bussin lähtöä vaan menemme Näsilinnalle omalla autolla.

Pääsimme Milavidaan noin 10 yli yhdeksän. Meitä vastassa oli opas joka kysyi että haluammeko osallistua kello 23 alkavaan opastettuun kierrokseen. Hämmennyin aika tavalla koska olin netistä varmistanut että kierroksia on tasatunnein ja nyt vaikutti siltä että seuraava olisi vasta lähes kahden tunnin kuluttua. En edes tajunnut kysyä mitä tapahtui klo 22 opastukselle. Samaan hengenvetoon opas totesi että yläkerta on muuten sitten suljettu eikä sinne pääse kuin opastetun kierroksen mukana. Olin tässä vaiheessa jo sen verran kyrsiintynyt että tokaisin vain että no me katsomme sitten vain alakerran ja lähdemme pois. Olisi ollut ihan vaikka fiksua ilmoittaa ohjelmatiedoissa että yläkertaan ei pääse ilman opaskierrosta. Talon alakerta kun on ilman opastusta hyvin nopeasti katsottu. Kotona sitten hoksasimme että kymmenen opastus oli todennäköisesti buukattu jo täyteen.

No siinä alakerran näyttelyihin tutustuessa hoksasimme että ohjelmalehtisen mukaan tapahtumassa voi geokätköillä ja noutaa sen jälkeen palkinnon museolta. Navigaattorimme jäi kotiin mutta isäntä päätti kokeilla onneaan puhelimella. Ohjelmalehtisessä ei kuitenkaan annettu mitään infoa siitä mistä geokätköstä oli kysymys, ainoastaan linkki kätköilysivustolle jolta ei löytynyt mitään infoa tapahtumasta saati kätköistä jotka voisivat olla tekemisissä tämän tapahtuman kanssa. Ohjelmalehtinen ei myöskään kertonut minkä tapahtumaan osallistuvan museon lähettyviltä mainittu kätkö saattaisi löytyä ja mistä museosta tämä mainittu “palkinto” olisi saatavilla. Vajavaisilla tiedoilla kätkön etsiminen on jokseenkin mahdotonta joten ei mennyt sekään niinkuin Strömsössä. Museoiden yöstä siis jäi ehkä hivenen karvas maku suuhun. Tämänpäiväisestä (16.5.12) Tamperelaisesta voitte kuitenkin lukea mitä jännittävää bongasin Design-torilla.

IN ENGLISH
Everything doesn’t always go as planned, as you all might have noticed. Last weekend there was Night of the Museums with Design Market. I lured my hubby to join me to the tour. Our intention was to check the market, William Lomax’s photo exhibition and take the museum bus to Milavida “castle” (also known as Näsicastle). I checked beforehand from the internet that busses leave every hour and half past. We then checked the market (which was very busy!) and the exhibition and noticed that it was 10 to nine, so just perfect timing to get to the bus. While approaching the bus we heard the driver saying someone that bus leaves quarter past. Me and my hubby looked at each other with round eyes and decided not to wait almost half an hour but take our own car to Milavida instead.

We got there around 10 past nine. Guide greeted us while entering the building and asked if we would like to join the eleven o’clock tour. I was, again, pretty confused because I had checked beforehand that there was tour every hour. I said no no, we are not going to wait almost two hours for that. Then the guide said btw, upstairs of the building is not open except for those who are on the guided tour. I raised my eyebrows because the info online didn’t say anything about upstairs being closed. For your information, this gorgeous baroque revival style castle or palace if you prefer, previously a museum, has been closed since 1998 but couple exceptions. It is owned by city of Tampere and it has been kept as a storage, now emptied and fading badly without proper care. The downstairs was checked pretty fast without quided tour. Well, after hearing that I was already rather pissed off so we decided just to check the downstairs and go home. Later at home we realized that the ten o’clock tour probably was fully booked.

Well, then we noticed that on the brochure there was info about geocaching on the event and then pick up a reward from the museum. We didn’t realize this before leaving home so we didn’t have our navigator with us but hubby tried with his phone. However the booklet didn’t refer to any specific geocache, only a link to caching webpage. There wasn’t any additional info on that page. Nothing about what caches are the ones included in this event and what museum to pick up the reward from. Without any details it was pretty much impossible to find a cache in question. So this Night of the Museums left a bit bitter after taste. However the Design Market was fun and I ended up writing about in my this weeks article in local newspaper.


ThinkToday valmistaa tyylikkäitä sisustustuotteita rakennusalan hukkapaloista
(kuten laminaatista, muovimatosta jne). /
ThinkToday makes stylish items for home from construction business leftovers
(like laminate flooring or plastic carpets etc).


KraaKraan puiset silmälasinkehykset ovat nerokkuudessaan täydellisiä. /
Wooden glass frames by KraaKraa are perfectly brilliant.


Vintage-rintasolkia / Vintage brooches


Museobussi / Museum bus


Milavidan koristeellinen terassi / Decorative terrace in Milavida