Evil Dressmaker at work

Koska blogillani on noinkin hupaisa nimi niin voisin näin alkuun kertoa mistä se tulee. Olen siis ammatiltani ompelija. Kerran eräällä englanninkielisellä chat-sivustolla tuli ammattini puheeksi ja joku sitten heitti että niin varmasti pistelet aina asiakkaita nuppineuloilla. Vastasin pilke silmäkulmassa, että kyllä nimenomaan näin juuri teen. Pistelen asiakkaat verille viheliäisillä neuloillani. Näin minut ristittiin ilkeäksi puvuntekijäksi. Siitä innostuneena tein myös itselleni farkut joissa lukee Evil Dressmaker. Tosiasiassa olen asiakasta pistänyt neulalla hyvin harvoin. Kymmenen vuoden aikana ehkä vain noin kymmenisen kertaa. Sen sijaan itseäni pistän lähes päivittäin koska oma sormi on aina alimmaisena ja siihen aina se neula tyssää ennen asiakkaan hipiää.

No, paras vissiinkin antaa joku todiste siitä että todellakin teen ompeluhommia työkseni. Tässä kuvia pikku-projektistani. Kankaan (lue: mekko-riekaleen) hankin vuosia sitten kirpputorilta. Joku oli jo alkanut sitä tuunaamaan koska se näytti kohtalaisen keskeneräiseltä. Vai liekö alunperinkään edes valmistunut. Rakastuin kankaaseen joten korjasin sen lojumasta parempaan talteen (tulette huomaamaan että harrastan sitä kyllästymiseen asti =) Palat pääsivät siis komeroon odottamaan parempia aikoja.

Vuosia kului ja sitten tulivat bolerot muotiin. Satuin ostamaan jonkun muotilehden (en enää jaksa muistaa minkä) ja avot apropoo! Mikäpä siellä sivulla komeili muu kuin bolero joka oli tehty lähes samanlaisesta kankaasta kuin minun jemmaamani mekon yritelmä. Ei muuta kuin kaavaa kehiin ja hommiin.

Ja parin tunnin kuluttua minulla oli bolero valmiina. Kangasta jäi yli sen verran että siitä saa vielä tehtyä kivan käsveskan. Niitä kun rakastan myös erityisen paljon. Yli jäi myös pari napia ja rusetti jotka aion käyttää hyödyksi laukun koristelussa. Tämän boleron tein siis noin kuukausi sitten. Pitänee vielä mainita että erityisen rakkaita projekteja ovat ne joissa voin käyttää jotakin kirppikseltä haalittua vanhaa vaatetta tai koristetta.

Kierrätys kunniaan ja tuunaustaito peruskouluihin =)