Sock Mission: One down

Haaveilen usein jonkun näyttävän neuletyön valmistamisesta. Esim upea vintage-henkinen fair isle-kirjoneule olisi ihana täydennys vaatekaappiini. Sitten vilkaisen keskeneräisiä neuletöitäni ja putoan takaisin todellisuuteen. Pitsisukkaprojektini 1,5-vuotispäivä (kyllä, luitte aivan oikein) suhahti jo ohi ja sen kunniaksi tein ensimmäisen sukan valmiiksi. En ole ihan tyytyväinen resorin päättelyyn sillä osaan vain yhden tavan päätellä neuletta eikä se näytä kovin kauniilta resorin reunassa. Jos joku tietää siis selkeitä ja hyviä joustinneuleen päättelyohjeita niitä saa kernaasti jättää kommenttiosioon. Nyt pitäisi vielä jaksaa neuloa se toinen. Sukan teräosan neulominen ja kantapää vielä sujuvat  varsin helposti, tervanjuontia neulomisesta tulee siinä vaiheessa kun pitäisi saada pitkä varsi valmiiksi. Pitäkää siis peukkuja että se valmistuu ennenkuin sukkien kolmivuotispäivä lähestyy.

IN ENGLISH
Quite often I dream about making some fancy and difficult knit work. For example vintage styled fair isle cardigan would be perfect addition to my wardrobe. Then I have a look at my in-the-process-knits and fall back to the reality. My lace sock-project 1,5 year anniversary (yes, you read correctly) just went and I was finally able to finish my first sock. I’m not completely satisfied with the cast off on the 2-by-2 ribbing but what can I do. I only know one way to cast off a knit and that doesn’t look very good on the ribbing. So if anyone knows a clear and good instructions for casting off, please feel free to link on them at the comment box. Now I just have to knit the other sock. I can easily handle the toe and heel, but it gets very boring and time consuming when I start doing the calf. So keep your fingers crossed that I’m able to finish this before the three year anniversary.


Neuloin sukat kärjestä alkaen muistaakseni tällä ohjeella.
Varren pitsimäinen palmikko sovellettu tästä ohjeesta. /
Toe-up sock with this instruction if I remember correctly.
Susan Gutperls lacy cable pattern with my own alterations for wider calf.

12 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Upea sukka! O_o Toivon todella ettei sinulle iske se ikävä toisen sukan syndrooma, vaan saat tuolle kaunokaiselle tehtyä parin pikimmiten!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kyllä, sitä minäkin toivon. Aion pistää sen puikoille mahdollisimman pian ettei se jää tekemättä :D Toivottavasti olen tehnyt riittävän hyvät muistiinpanot edellisestä että saan aikaiseksi samanlaisen sukan. Jos tämän jälkeen vielä alan neuloa sukkia aion opetella Magic Loop-tekniikan jotta voin neuloa molemmat yhtäaikaa :D Se varmistaa että sukista tulee samanlaiset ja helpottaa kun molemmat valmistuvat samaa tahtia, ei jää sitten se toinen sukka roikkumaan.

   adelheid
   – Kiitos näistä, enpä hoksannut että voisin katsoa ohjeet videolta. Pelkät kuvat on jotenkin vähän epäselviä ja hankalia tulkita kun pitää katsoa kuvaa ja lukea tekstiä, etenkin kun monet ohjeet ovat englanniksi ja englanninkielinen neulesanasto on mulle vielä vähän vierasta. Video on näppärämpi, siitä hoksaa helpommin.

 2. TiinaR says:

  Kaunis sukkaa, toivottavasti saa pian parinsa :) Olen käyttänyt ite polvareissa tota joustavaa päättelyä ja voin suositella. Samaa käytän myös huivessa :)

  1. Rhia says:

   TiinaR – Kiitos :D päättelin tämän sukan siten kuin minulle on päättely peruskoulussa vuosia sitten opetettu, eli neulotaan kaksi silmukkaa yhteen ja nostetaan neulottu takaisin vasemmalle puikolle. Sitten neulotaan nostettu ja sitä seuraava yhteen, nostetaan takaisin vasemmalle jne. Oikeat silmukat neuloin päätellessä oikein ja nurjat nurin. Reunasta tuli aika löysä mutta kun sukka ei ole jalassa se näyttää aika aaltoilevalta ja vähän lörpältä. Opettelenpa siis seuraavaksi tuon joustavan päättelyn. Kävin muuten kurkkaamassa blogissasi, aika upeita kämmekkäitä olit neulonut :D

 3. Nina says:

  Miten hieno!!! Vaikkei käsityöstä saisi näin sanoa niin näyttää silti ihan kaupasta ostetulta. Miten neulejälkesi voi olla noin tasaista ja upeaa?? Ei voi käsittää… :)

  1. Rhia says:

   Nina – Hahahaa, en minä vaan tiedä :D Mua vähän hämmästyttää tää itsekin aina kun en koe olevani mikään hyvä neuloja mutta jos/kun neulon jotain niin työnjälki on kuitenkin hyvää. Peruskoulussahan kävi se perinteinen että ensimmäinen sukka oli kaksi numeroa liian suuri ja toinen sukka oli sitten niin kireää että kämmenet hiessä sitä väännettiin kun se ei tahtonut puikoissa liikkua yhtään ja sitten siitä tulikin vähän pieni :D Toisaalta olen sitten niin perfektionisti että puran aina jos huomaan jotain virheitä. Sekin tietysti hidastaa sitten sitä valmistumista. Mutta tuohon työn tasaisuuteen en osaa sanoa muuta kuin että ehkä se vaan näyttää tasaiselta kun se on jalassa :D Tai jos mä sitten vaan olen luonnonlahjakkuus…

 4. Tess says:

  Mie oon monesti käyttänyt tätä tapaa: http://www.woolywonder.com/classpages/sewncastoff/sewncastoff.htm

  Vähän tympeäähän tuo on neulan kanssa värkätä, mutta toimii ainakin 1 o 1 n -joustimessa. Olen tosin käyttänyt 2 o 2 n -joustimessakin. Tulee mielestäni sopivan joustava. Usein pitsihuiveissa käytettävissä joustavissa päättelytavoissa on se vika, että sukan suusta tulee turhankin löysä. Kokeilemalla löytyy varmasti se itselle sopivin.

  Tosi kauniin näköinen sukka. Sussa on selkeästi potentiaalia neulojana :)

 5. Minna says:

  Tosi kaunis sukka. Minä haveilen tuollaisista polvimittaisista pitsisukista, palmikkosukista ja vaikka mistä, mutten ole saanut aikaiseksi laittaa puikoille. Niin etä hyvin sulle sen suhteen menee :D Myös näyttävä kirjoneule kelpaisi tännekin, mutta rima on hiukka liian korkealla. Ehkä joskus sitten.

  Minen osaa neuloa kahta sukkaa samaan aikaan, mutta magic loop -tekniikan opin viime talvena. Kauan sitä välttelinkin, kun en jostain syystä vain halunnut (ehken jaksanut opetella uutta?). Sitten se minulle esiteltiin, homma olikin tosi yksinkertainen eikä oikeastaan edes vaatinut kauheasti uuden opettelua. Ja miten paljon siistimpää jälkeä saakaan aikaiseksi! Vieläkin harmittaa ne viimeiset pitkävartiset sukat, jotka tuli neulottua naljällä puikolla. Naimaraitoineen.

  1. Rhia says:

   Tess – kiitos linkistä, pitänee testata :) ja kiitos, potentiaalia varmasti löytyy, kärsivällisyyttä ei niinkään ;)

   Minna – Mulla on vähän tuo sama että uuden opettelu on alkanut tuntua tympeältä, etenkin jos pitää alkaa jostain sekavasta kirjallisesta ohjeesta sitä tankkaamaan, siksi olenkin kokenut että nuo video-ohjeet sopivat mulle paremmin, se on melkein sama kuin joku näyttäisi livenä. Magic loop ainakin näytti videolla helpolta.:) naimaraidat, olipa uusi termi mulle, oletan että tarkoitat puikonvaihtokohtaan muodostuvia löysyysraitoja? Jostain syystä mulla ei sellasta ongelmaa muodostu, kai se sitten tarkottaa sitä luontaista neulojapotentiaalia :)

 6. Desiree says:

  Oh I love your sock so much!!! I would pay money for a pair of these in GREEN!!!!! I can’t see any problems with the casting off, but an artist is never satisfied with her work:))). Hey if you start on the second sock you might have a pair for autumn! xoxo

  1. Rhia says:

   Desiree – OMG, you scared me now :D The thought of knitting for someone else than myself horrifies me! However, green is mighty fine idea. True, artist is never satisfied when it comes to me being the artist ;) And the second sock is already started, from toe, the problems will occur when I proceed to make the calf. It is so looooong and boring and takes forever!

Comments are closed.