Kukkia odotellessa / Waiting for flowers

Tää jää- ja lumijuttu alkaa olla jo vähän vanha. Tai no jäässä ja lumessa ei sinänsä varsinaisesti ole vikaa, mutta siinä vaiheessa kun ne alkavat muuttua nestemäiseen olomuotoon ja sen jälkeen takaisin kiinteään, voivat henkilön luut olla vaarassa. Onneksi olen toistaiseksi välttynyt kaikenlaisilta haavereilta vaikka viikko sitten olikin varsin lähellä etten saanut jäälohkaretta päähäni. Se putosi minusta parin metrin päähän selkäni taa. Katuosuudella ei ollut rajattuja turva-alueita.

Toinen varma merkki kevään saapumisesta on että alan aivastella, nenäni vuotaa ja migreenien määrä lisääntyy. Arvasitte oikein, siitepölykausi on täällä taas. Mental note: osta allergialääkettä. Muihin oireisiin se ei täydellisesti vaikuta mutta pitää sentään migreenin aika hyvin poissa. Ja testien mukaanhan minulla ei siis ole siitepölyallergiaa. Jännä! Kevät on nyt siitäkin syystä tänä vuonna jännittävää aikaa että myös perheemme uusin tulokas, Taku-kissa kärsii siitepölyallergiasta ja on pidettävä sisätiloissa siitepölykauden ajan. Katsotaan miten käy. Kunnon kesää odotellessa puin päälleni kukkakedon (nähty aiemmin täällä) ja kesäisen hiuskoristeen (kyllä, otetaan vaihteeksi ihan tavallinen asukuva noiden ainaisten bilekuvien sijaan!).

IN ENGLISH
This joke about land of ice and snow is starting to get a bit old now. Well, there is nothing wrong with ice and snow, but when they eventually start to go liquid and then back to solid again, people’s bones might be in danger. Thankfully I have been able to avoid any accidents, even though it was quite close week ago. Lump of ice falling from the roof landed only couple meters behind me. There should have been safety barriers but there wasn’t.  (Sadly couple people have already died in Finland during past couple weeks under falling ice and snow.)

Other sign of upcoming spring is that I start to sneeze, my nose is runny and migrains multiply. You guessed correctly, pollen season is here again. Mental note: buy allergy medication. It doesn’t help completely on other symptoms, but it keeps the migrain away pretty well. And the tests claim that I don’t have pollen allergy. Funny huh?! This year spring will be rather exciting because the newest member of our family, Taku the Cat also has pollen allergy. We have to keep her inside during the season. We’ll see how it goes. While waiting for the actual summer I wore a meadow (previously seen here) and summery hair fascinator (yes, time to replace the partyphotos with plain old outfit photos again!).


En ole pelkästään turhamainen esteetikko, luen myös Tiede-lehteä. /
I’m not completely vain, I also enjoy reading science mags.

8 Comments

 1. Petriina says:

  Hahhhah, niin sitä pitää :D

  Mä olen tylsä ja pidän mustaa takkia ja kumppareita. Onneksi uusi huivi piristää asun kuin asun !

  Mukavaa viikonloppua :)

 2. Heli Tee says:

  Respect! Tiede-lehti ja kukkapaita, tykkään ;) Aivan kypsä minäkin tähän talveen ja etenkin jäähän, selkä niksahti pari päivää sitten kadulla liukastellessa, onneksi kaatumisia ei ole tullut kuin yksi tähän mennessä. Kevät ja kukat, tulkaa jo!

 3. superheidi says:

  yeah… spring around the corner, I just started this week with itchy eyes thanks to some some trees. But a cat with hay fever, wow?!

  1. Rhia says:

   Petriina – Kumpparit kyllä sopiikin tänään paremmin, eilen oli vielä vähän pakkasta ja kuivaa. Tänään taas.. noh, ei mennä yksityiskohtiin ;) Vaikka minäkin pidän mustasta niin hämmentävästi mulla ei ole mustaa talvitakkia. Mikä on kyllä ihan kiva juttu (on mulla tuunattavana yksi musta talvitakki, mutta se on keskeneräinen joten ei puhuta siitä…). Oon käyttäny mustaa niin paljon että yritän vähän opetella siitä pois. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Heli Tee – Kiitän rispekteistä :D Mä olen niiltä kaatumisilta säästynyt toistaiseksi, mutta vielä ehtii. Ja isännän mukaan viikonlopulle on luvattu myös räntäsateita… jei. Onneksi pian on huhtikuu.

   superheidi – Yes, I thank your trees aswell :D Since our spring is still waiting to come we have to settle for your pollen that flies here from Central Europe ;) I think it will take another month before our trees start to bloom. Well, since we got Taku in last autumn I only have the cat’s previous owner’s word for the allergy. She said that in spring Taku gets itchy temples and tends to scratch them a lot and gave us this medical cream to rub on them when the itching starts. And we should keep her inside during the worst period. With the previous owner Taku used to go out with other cats (she had lots since she’s breeder) and got symptoms outside but now she can stay in whole time. We just have to see how it goes. But it is a bit funny. One time I also used to have a cat that was allergic to fish :D

 4. Desiree says:

  Oh I love to read your stories of Finland, I’m fascinated by your description of the spring melt and lucky you for getting away from being nearly squished by ice – eeekk!! That simply will not do!! I love this pic of you looking so cosy in your beautiful spring ensemble reading what looks like a wonderfully aged science mag:)) Take care with your allergies:) xo

  1. Rhia says:

   Desiree – Yes, I was really lucky to miss that lump of ice. It can be quite scary in spring when the ice starts to fall from the rooftops. It’s a big problem every spring and people do get hit by the ice.
   Even though it might look old, that science mag is pretty new, from last autumn actually. I’m just a slow reader when it comes to magazines. I’m a subscriber of that mag (called “Science” :D ) and I have a pile of them in the queue, waiting to be read.

 5. mrs.c says:

  mahtasko allergia olla enemmän kaupunkipöly-pohjasta ku itse kasvipöly? itellä ainaki kävelyreissu kiireisen tien vierellä saa kuupan tukkoon tehokkaasti, mut takapihan rehujen keskellä saa rauhassa pyöriä…

  1. Rhia says:

   mrs.c – saattaahan tätä tietysti katupölykin vielä pahentaa mutta kyllä tämä selkeästi on siitepölyallergiaa koska oireet pahenee siitepölyn lisääntyessä, jatkuu koko siitepölykauden ja loppuu kun siitepölykausi loppuu. Oireluun ei niinkään vaikuta se missä liikun, oirehdin aika tasaisesti koko siitepölykauden riippumatta siitä olenko sisällä vai ulkona, puutarhassa vai kadulla. Kaikilla se allergia ei vaan näy testeissä ja mulla pääasiallinen oire on migreeni, ei niinkään tukkoisuus vaikka sitäkin toki ilmenee jonkun verran.

Comments are closed.