EBEW: Easy green

Aurinkoiset päivät ovat saattaneet minut keväthurmoksen valtaan. Osallistun taas kuukausittaiseen Everybody Everywear-haasteeseen joka on tällä kertaa varsin sopivasti Vihreä. Viimeviikkoisen kukkakedon perään saattekin ihastella keväänvihreää sifongin muodossa. Vihreä ei ole ollut niitä lempivärejäni (sinisen, oranssin, keltaisen, violetin ja parin muun värin lisäksi) mutta sanotaan nyt näin että se on vähän salakavalasti hiipinyt vaatekaappiini. Onneksi vihreää on muitakin sävyjä kuin armyn ja oliivin vihreä. Kirkas vihreäkään ei ole niitä isoimpia suosikkejani vaikka yksi kirkkaanvihreä liivi kaapissani majaileekin. Minulle helppoa vihreää on tällainen hento vaaleanvihreä, keväisten lehtien vihreä.

IN ENGLISH
Sunny days have put me in some sort of spring trance. I am once again partaking on monthly Everybody Everywear-challenge. This time the theme is quite suitably Green. After my summery meadow last week, you get to see spring green chiffon. Green (amongst blue, orange, yellow, purple and couple other colours) hasn’t really been my favourite item when it comes to colours, but let’s just say it has sneaked itself into my wardrobe. Thankfully there are other shades than just army and olive green. Even bright green hasn’t been my biggest favourite all though I have one bright green pullover. This kind of faded green, colour of spring leafs, is easy green for me.

Green | Everybody, Everywear


Silkkisekoite-neule – H&M
Vihreä sifonkipusero – Seppälä
Tweedhame – itsetehty
Rintakoru – kirppis

Silk mix knit – H&M
Green chiffon blouse – Seppälä, local clothing shop
Tweed skirt – selfmade
Brooch – thrifted

9 Comments

 1. Franca says:

  The blouse is really lovely!

 2. Sheila says:

  I love connecting with people from other countries. Where are you from?

 3. Hehkuvainen says:

  Ihana hame!
  Minä pidän kovasti juurikin siitä armeijanvihreästä :P. Ja havunvihreästä ja oliivinvihreästä ja sammalenvihreästä.

 4. Rhia says:

  Franca – Thank you :D and thanks for stopping by!

  Sheila – Connecting with people from other countries is one of the greatest things in blogging. I’m from Finland the land of Santa Claus, most Northern Europe ;).

  Hehkuvainen
  – Kiitos :D Ei armeijanvihreässä tai oliivinvihreässä muuta vikaa ole kuin että ne näyttää mulla vähän tunkkaiselle. Jotkut murretut värit ei vaan toimi mun kalpean ihon kanssa, pitää olla aika heleitä värejä, vaikka olisi vaaleitakin. Kylmemmät sinisellä taitetut vihreät käy mulle paremmin. Jos värianalyysiin on uskominen niin oikein tumma kuusenvihreä olis mulle paras, ja sitten siitä valkoisella vaaleammaksi taitetut vihreät. Tosin minähän pidän noita värianalyysejä pikkuisen humpuukina vaikka sellaisessa olenkin käynyt :D

 5. Love the details of the top and the skirt!

 6. Desiree says:

  Oh my, green is my absolutely favourite colour and your beautiful fine blouse is so pretty:)) Love the brooch detail and I decided to join the group to show my newly-thrifted, refashioned hot pants:)). I keep forgetting about this group and always love seeing what people come up with!

  1. Rhia says:

   Fashion by Alicia – Thank you, top was bought long time ago and it had a little hole on it. I repaired the hole and covered it with little green bow and beads. I had to add couple more minibows to make it look natural because the bow was on the shoulder.

   Desiree – Thank you sweetie, neckline of the blouse doesn’t have buttons all the way up, so when I feel like covering a bit more I add brooch on the collar. It is indeed lovely to see what sort of outfits other people have come up with.

 7. liz says:

  the top is gorgeous and i love the skirt you made! the buttons are just the right touch and they parallel nicely with the brooch!

  1. Rhia says:

   liz – Thanks :D The buttons are vintage ones, and there was only two of each colour, but I think beige and burgundy goes together pretty nicely.

Comments are closed.