Hattuisa viikonloppu tiedossa / Weekend with hats and vintage

Olen taas värkkäillyt upeuksia. Vai mitäpä tuumaatte tästä virityksestä? Hommasin olkihattu-huumassa viimekesänä isolierisen kesähatun joka valitettavasti oli varsin huonokuntoinen ja lisäksi hieman kiristävä. Joku aika sitten sain vision ja pistin olkihatun paloiksi. Muotoilin vähän uutta kupua, lisäsin pitsiä ja hörsöä ja höyhentä ja tässä on lopputulos. Uusi ja entistä ehompi!

Viikonloppuna sekä minut että hatun ja siihen kuuluvan asun voi bongata Taidemuseo Vapriikin sekä Fintage ry:n yhteistyönä toteutetussa talvivintage-tapahtumassa Vapriikki-Vintagessa. Luvassa on monenmoista herkkua kuten burleskia, opastettuja museokierroksia, luentoja, neo-viktoriaaninen valokuvaamo ja tietenkin vintage-pukunäytös sekä vintage-myyjiä aarteineen. Allekirjoittanut on mukana tapahtumassa paitsi oman myyntipöydän takana mutta myöskin sunnuntain pukunäytöksessä jossa tämä kyseinen hattukin esiintyy. Tervetuloa!

IN ENGLISH
I have been making awesomeness again. Or what do you think about this? Last summer I bought summer hat but it was in bad condition and also a bit too small for me. Some time ago I got a vision and shreaded it to pieces. I formed new top, added some lace, ruffle and feathers and here it is. New and improved!

This coming weekend you can see me, this hat and the outfit that goes with it in new vintage event in Vapriikki art museum. Event is brought to you by Vapriikki art museum and Fintage – association for finnish vintage enthusiasts. There will be some treats like burlesque, guided tours to the museum, lectures, neo-victorian photobooth and ofcourse vintage fashion show and some selected vintage-sellers with their treasures. I will be there with my own little boutique, but also in the fashion show on sunday, with the hat. Welcome if you happen to be on the neighbourhood!


10 Comments

 1. Aika mahtava hattu! :) Ajattelin lauantain aamujunalla matkustaa Tampereelle minäkin, on pitänyt tuo Ladyn tyyli -näyttely käydä katsomassa ja mikäpä sen mukavampaa kuin viettää päivä vintagen parissa. Atelieri O. Haapalan FB:ssa vilauttama lavastesettisuunnitelma vaikutti myös kutkuttavan upealta!

  1. Rhia says:

   Magdalena Hai – Hei mahtavaa! Tule ihmeessä moikkaamaan. Lauantaina mulla ei ole tuota hattua päässä kun se on säästetty sunnuntain pukunäytökseen, mutta katsotaan, ehkä pistän knallin ;)

 2. Sara says:

  Ihana hattu!

 3. Elise says:

  Oivoi! Mun harmi, etten pääse, sun onni, koska muuten veisin tuon ihanuuden mennessäni ;)

 4. jen thompson says:

  That’s fabulous! I love how your covered the straw and made the crown so wide. Wonderful job!

  1. Rhia says:

   Sara – Kiitos :D

   Elise – Haha, luuletkos että päästäisin tuota hetkeksikään silmistäni? Vai olisiko siitä tullut kissatappelu? Siinäpä olisi ollutkin näky ;)

   jen – Thanks for your effort on having a look. It is appreciated so much since you have great talent :D Unfortunately I was hurrying to make the hat and never took phofo of it before the alterations. Crown was actually like a half ball, very round and too small for my head. Someone actually suggested me to paint the straw, but I didn’t want to do that so I ended up using some scrap chiffon to cover it. There will be more photos later with the complete belle epoque outfit that goes with the hat :D

 5. Hehkuvainen says:

  Ihan superkivaa että Tampereella tapahtuu tällaista! Harmi etten itse ehtinyt paikalle. Mainostin kyllä tapahtumaa kavereille, toivottavasti siellä oli mukavasti väkeä. Jään odottelemaan reportaasiasi :)!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kommentoinkin jo sun blogiin että väkeä oli paljon enemmän kuin mitä uskalsin toivoakaan. Mitä nyt vähän muiden myyjien kanssa juttelin niin kovin tyytyväisiltä kaikki vaikuttivat ja mielellämme järjestetään vastaava tapahtuma uudelleenkin. Viikonloppu oli raskas mutta erittäin antoisa. Teen tässä jonkun postauksen jahka jaksan ja tokenen :D

 6. Aija says:

  Hattututoriaali olisi kiva, jos joskus jaksat tehdä. Olen monta vuotta miettinyt 1900-luvun alun tyylisten hattujen tekoa ja haalinut ohjeita ja materiaalia, mutta kynnys on silti aika korkea, kun ei ole oikein käsitystä minkälainen siitä hatusta pitäisi oikeasti tulla.
  Eniten askarruttaa kuvun koko, eli miten saada siitä sellainen että sitä voi käyttää erilaisten kampausten kanssa niin että se mahtuu ja pysyy päässä.

  1. Rhia says:

   Aija – Mulla oli taaskin vakaana aikomuksena ottaa tuon leveälierisen hatun työvaiheista kuvia mutta arvaapas vaan että muistinko :D mulla kun on inspiraation sattuessa usein niin kova höyry päällä että kuvat unohtuu. Mutta seuraavan kerran kun alan värkkäämään hattuhommeleita niin yritän muistaa kuvata jonkinlaista ohjeistusta. Tästä hatusta voin kertoa sen verran että pohjana olen käyttänyt 90-luvun kesäistä olkihattua. Hatun kupu oli alunperin siis kutakuinkin puolipallo, omaan päähäni liian pieni ja vielä kaikenlisäksi hieman rikki. Leikkasin kuvun kokonaan irti lierin juuresta, ompelin leikatun reunan ympärille leveää vinonauhaa niin että leikattu reuna ei pistä kun hatun pukee päähän. Sitten muotoilin uuden laakean mutta kohtalaisen matalan kuvun bukramista (se on sellaista hattujen tukimateriaalia joka näyttää vähän tarlataanilta mutta on jämäkämpää ja se on kyllästetty eräänlaisella liimalla, sitä voi muotoilla höyryn avulla tai kosteana, silitettäessä se tarttuu kiinni kankaaseen ja myös raudan pohjaan) Kun olin muotoillut uuden kuvun puuvillakankaasta ja bukramista ompelin sen kiinni olkilieriin ja päällystin pitsillä. Kupu kiinnittyy kutakuinkin lierin puoliväliin, lieri jatkuu siis kuvun alla keskemmälle. Sitten päällystin lierin mustalla sifongilla ja lopuksi kiinnitin kuvun ympärille mustan sifonkihuivin, pari sulkaa ja vintage-soljen. Hattu ei ole päässä hirveän tukeva mutta ennenaikaankin hatut kiinnitettiin hiuksiin hattuneulalla. Yleensä myös kampaukset tehtiin hattumuotiin sopivaksi, belle epoque-aikana kampaukset olivat kuohkeita kiharakampauksia ja saattoivat olla päälaelta litteitä mutta sivuilta ja takaa muhkeita. Esim: http://fineedge.files.wordpress.com/2010/02/gibson-girl1.jpg
   tai http://rosecarousel.tumblr.com/post/4743337128/hairstyles-from-1908
   Toivottavasti tästä nyt sai jonkinlaista käsitystä hatun rakenteesta…

   EDIT: Ja sitten kävin kurkkaamassa sinun omaa blogia ja totesin että kyllähän sinä näemmä tiedät mitä bukram on :D no ompahan selitetty muita kiinnostuneita varten sitten ;)

Comments are closed.