Kampaushässäkkä / Doing the hairdo

Hyvät ystävät, tehän tiedätte että olen omasta mielestäni aika avuton kun puhutaan kampauksista ja erityisesti vintage-tyylisistä kampauksista. Lapsena en pitänyt pitkästä tukasta enkä siis koskaan oppinut laittamaan mitään prinsessakampauksia tai edes tekemään kunnon lettejä. Nykyisin kampaukseni onnistuminen on enemmän kiinni tuurista kuin taidosta. Lisäksi hiukseni ovat runsaat mutta aivan piikkisuorat joten niiden laittaminenkin on ollut aikamoista tuskaa. Kiharat pysyvät yleensä juuri ja juuri vain yhden päivän, hyvissä olosuhteissa ehkä puolitoista. Olen päättänyt että asiaan pitää saada muutos.

Kuukausi sitten otin pitkästä aikaa permanentin saadakseni hiuksiin taipuisuutta ja helpompaa käsiteltävyyttä. Ja kartuttaakseni kampaustaitojani kävin eilen vähän oppimassa kivoja hiusjuttuja Olivia Rougen Vintage Look Workshopissa. Meitä oli siellä mukava pieni porukka ja oikein hauskat neljä tuntia (ja kuohujuomaa ja Olivian ihania pinaatti-fetapiirakoita) kun väänsimme erilaisia kampauksia itsellemme. Mennessäni workshoppiin olin hieman epäileväinen miten lyhyehkö kuontaloni taipuisi pitkille hiuksille tarkoitettuihin kampauksiin. Yllätykseni oli suuri kun sainkin tehtyä kaikki kampaukset omiinkin hiuksiini, joskaan en aivan yhtä muhkeana ja näyttävänä kuin pidempihiuksisilla kanssasisarillani. Olen kampausten suhteen taas paljon viisaampi.

IN ENGLISH
Dear friends, you know how I don’t consider myself very good on hairdo’s, especially vintage style ones. As a kid I never liked long hair so I didn’t learn to do any princess hairdo’s or not even proper braids. Nowadays my hairdo-success are more about good luck than skills. In addition to that, my hair is plentifull but very straight so creating any hairdo on them is pure pain in the bum. Curls only stay just about one day, in good conditions perhaps one and half days. I have decided to make a change on that matter.

One month ago I took perm curls after long break, to get my hair more wavy and more manageable. And to get more skills I went to Olivia Rouge’s Vintage Look Workshop yesterday. There was nice little group of lovely ladies there. We had such a blast (with some bubbly drink and Olivia’s decious spinache-feta cheese pastries) when we spent four hours creating different hairstyles for our own hair. At first I was a bit doubtfull how my shortish hair would cope with all these fabulous styles, meant for long hair. To my huge surprise I was able to create all of them on my own hair, allthough perhaps not as big and fabulous than on my longhaired sisters on the course. I’m happy to say that I’m definetly wiser now when it comes to hairdo’s.


Olivia näyttää miten kampaus syntyy. /
Olivia shows how hairdo is created.


Näitä tarvitaan paljon / Need to have loads of these


Hei! Se on rusetti! /
Hey! It’s a bow!


Donitsi-nuttura / Donut-bun


Otsavalkki Blade Runner-tyyliin /
Forehead rat in the style of Blade Runner


Toisilla oli isommat valkit ja enemmän tukkaa. /
Some people had more hair and bigger rats.


Glamouria syntyy. / Glamour in the making.


Kaunis Hdi

8 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Ooh! Kohta saamme nähdä sinut entistä upeampana, kun on tukkakin laitettu oikein mestarin oppien mukaisesti :). (Mun piti viime kesänä päästä eräissä polttareissa Olivia Rougen vetämään burleski-workshoppiin, mutta sairastuin enkä päässytkään. Harmittaa vieläkin.)

  Kun olin lapsi, äitini väitti ettei minulle kasva pitkä tukka (olisin halunnut sellaisen). Aika pitkään sen kai uskoinkin. Koko aikuisikäni tukka onkin sitten ollut pitkä(hkö). Mutta osaan tehdä itselleni tasan kolme kampausta: tukka auki, tukka ponnarilla ja tukka kieputusnutturalla. Perusletti menee myös, mutten halua käyttää sitä kun se jotenkin korostaa hiusteni ohuutta. Olisi kiva osata tehdä kaikkia jänniä ja hienoja kampauksia, kyllä kai niitä tämmöiseen lirulettiinkin jonkinlaisia saisi. Vaan laiskuus on taas hidasteena… :D

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – No se jää nähtäväksi onko se tukka sitten oikeasti glamöröösimpi vai ei :D Voi minkä tempun teki äitisi! Mulla on paria lyhyttä poikkeusta lukuunottamatta ollut koko lapsuus ja aikuisuuskin lyhyt, erittäin lyhyt tai polkkamittainen tukka koska en vain tykännyt pitkästä tukasta. Vasta nyt viimeisen viiden vuoden aikana on pidempikin alkanut tuntua omalta. Minäkin oon opetellut kampausten tekemistä ihan itsekseni, etsinyt netistä kuvia ja tutoriaaleja ja videoita, treenannut peilin edessä tuntitolkulla kiharoita ja laineita ja muita. Kun aloittaa helposta ja nopeasta niin pian sitä sitten tekeekin mieli jo osata monimutkaisempia. Kaikkein vaikeimmat mulle on victory rollsit (vaikka Olivia antoikin erittäin hyviä vinkkejä niin toteutus edelleen vähän tökkii) mutta ainoa mikä auttaa on armoton harjoittelu. Ei siinä nyt kuule auta muu kuin ottaa laiskuutta kuin härkää sarvista ja pistää tuulemaan ;)

 2. Kivannäköisiä kampauksia! Meikäläisellä on ollut pitkä tukka suurimman osan elämää, mutta sitä on paljon ja se on laadultaan liukasta ja kiiltävää. Kihartimella tehdyt kiharat häviävät ennen kuin on ovesta ulos ehtinyt… Kivan näköistä on vaikea saada aikaiseksi silloin, kun hiukset yltävät yli hartian. Yleensä on ollut tasan ne kaksi vaihtoehtoa: ponkkari tai auki. Mutta hurraa Youtube ja internetin ihmemaailma. Nykyään löytää aika paljonkin kivoja tutoriaaleja ja saa tukkansa laitettua muutenkin kuin kahdella tavalla. Hirveät määrät pinnejä ja hiuslakkaa vaan. :)

  1. Rhia says:

   Magdalena Hai – Kuulostaa että sulla on aika samantyyppinen hiuslaatu kuin mulla. Juutuubi on kyllä aika korvaamaton kaikkien tutoriaali-videoiden suhteen. Niiden avullakin olen oppinut juttuja, mutta tuo henkilökohtaisempi opetus oli vielä parempi, video kun ei osaa vastata kysymyksiin jos joku menee pieleen :D Olen nyt reilun kuukauden aikana todennut että permanentti helpottaa hiusten laittoa tosi paljon, ne ovat taipuisammat eivätkä enää niin liukkaat kuin ennen. Kiharatkin pysyvät paremmin permanentatussa tukassa.

 3. Suvi says:

  Hyvänen aika, minkäpituiset hiukset sinulla Rhia on? Nipin napin olkapäille ulottuvien hapsujeni kanssa turvauduin itse useammin peruukkiin kuin luotan omiin taitoihini mutta olisi ihana rohkaistua kokeilemaan!

  1. Rhia says:

   Suvi – no nämä on semmoiset niukin naukin olalle ulottuvat. Ja otsatukan poiskasvatus on vielä kesken, eli hyvin on sellaista epätasaista mittaa näissä. Pinnejä joutuu käyttämään paljon että saa kaikki suortuvat pysymään mutta just ja just riitti pituus noihin kaikkiin kampauksiin. Mulla tietty etuna on että hiuksia on paljon vaikka lyhyet ovatkin. Ei siis loppunut materiaali kesken vaikka piti noiden valkkien kanssa säätääkin hieman :) Kannattaa ilman muuta kokeilla, tässä hommassa ei ole oikoteitä vaan tekemällä oppii.

 4. Suvi says:

  Mahtavaa! Täytyy kutsua Olivia visiitille tänne Turkuun niin on helpompi aloittaa :)

  1. Rhia says:

   Suvi – Kutsu ihmeessä :D

Comments are closed.