Book review: Dressing Marilyn

Kerronpa ihan ensimmäisenä että olen ollut n. 10 vuotiaasta asti Marilyn-fani. Keräilin kuvia lehdistä ja ostelin vähäisistä viikkorahoista marilyn-tavaraa. Vanhan faniuden innoittaman varmaankin ostin taannoin heräteostoksena Andrew Hansfordin kirjan Dressing Marilyn – How a Hollywood Icon was styled by Travilla. Kirjakaupan hyllyllä tehdyllä nopealla vilkaisulla kirja näytti olevan täynnä upeita värikuvia William Travillan Marilynille suunnittelemista puvuista.

Nyt olen lueskellut kirjaa iltasella ennen nukkumaanmenoa ja vau mikä aarre se onkaan! Kirjan kirjoittaja Andrew, joka huolehtii nykyisin William Travillan suunnitteluperinnöstä, valtavasta määrästä alkuperäisiä luonnoksia, kaavoja ja pukuja, kuvailee pukuja yksityiskohtaisemmin kuin kukaan missään aiemmin. Hän paljastaa koko joukon rakenteellisia pieniä salaisuuksia jotka voi selvittää vain tutkimalla pukuja lähietäisyydeltä. Kirja kokoaa yhteen pienen palan elokuvan historiaa ja siihen sisältyviä kinnostavia yksityiskohtia kuten sen että monet Marilynille elokuviin suunnitelluista puvuista olivat niin tiukasti istuvia että ne piti ommella hänen päälleen. Se on samalla tositarina Travillan uskomattomasta lahjakkuudesta ja rakkaudesta pukuihin.

Kirja on koottu muutamasta Marilynin elokuvissa käyttämästä, ikoneiksi muodostuneesta puvusta mukaanlukien kuuluista valkoinen halterneck-vekkipuku, sisältäen paljon ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Suosittelen kirjaa Marilyn-faneille, Hollywoodin kultakaudesta kiinnostuneille sekä pukuompelijoille jotka haluavat oppia lisää. En ole päässyt kirjassa vielä edes puoliväliin ja olen jo oppinut huimasti lisää omasta alastani. Tässä myös loistava joululahja-idea itselle tai ystävälle!

IN ENGLISH
First I have to tell you that I have been Marilyn-fan since I was about 10 years old. I collected pictures from magazines and with the little week allowance I got, I bought Marilyn-merchandice. Lured by my old idol I recently made impulse buy and got myself Andrew Hansford’s book Dressing Marilyn – How a Hollywood Icon was styled by Travilla. Based on quick look in the book shop book seemed to be full of gorgeous photos of dresses William Travilla designed for Marilyn.

Now I have been reading the book at nights before going to bed and wow what a treasure that is! Andrew, the author of the book who is now also the curator for William Travilla estate, including large amount of original patterns, scetches and dresses, describes these dresses more detailed than anyone ever before. He reveals loads of little structural secrets that can be found out only by handling the dresses. This book introduces to you a small piece of movie history and interesting little details like the fact that many of dresses Marilyn wore in the movies were so figure hugging they had to be sewn on her. It is also a true story of Travilla’s amazing talent and love for costumes.

Book tells the story behind couple iconic dresses worn by Marilyn in the movies, including famous white pleated halterneck dress. Book also includes lot of never before published material. I recommend this book to Marilyn fans, for those who are interested in Golden Age of Hollywood and seamstresses who want to learn more. I’m barely halfway and I have already learned a lot more about my field. This is also great idea for christmas gift, either for yourself or for your friend!Photos: Amazon

6 Comments

 1. Thanks for sharing! I’ve just added it to my wish list :)

  1. Rhia says:

   ConstantlyAlice – You’re welcome. This book, in my opinion, is definetly worth getting, even if you have to buy it yourself ;)

 2. Salka says:

  Mua ainakin itseäni kiinnostaisi, miten siis puku ylipäänsä ommellaan ihmisen päälle, siis se, kuinka sen saa siististi tehtyä? Kuulostaa kyllä hurjan perehtyneeltä ja alaansa intohimoisen ihmisen työltä, ehdoton hatunnoston paikka!

  1. Rhia says:

   Salka – Ei sitä päälle ompelua sen tarkemmin kuvailtu :D Mutta musta tuntuu että nuo filmistudioiden puvustamon ihmiset on tehneet sen niin monesti että kävi varmaan rutiinilla. Huolellisesti päälle neulattu puku, riittävän vahvaa lankaa ja tarpeeksi pieniä piilopistoja, aikaahan siinä tietysti menee (yhdessä kohdassa kerrottiin miten Marilyniä oli valmisteltu kuusi tuntia jotain juhlia varten, kampaajan, puvustajan ja meikkaajan voimin). Kun niitä kirjan kuvia katseli niin puvuissa oli aika paljon käsinompelua: helmiä, paljetteja, pitsiä ja muuta pientä härpäkettä, kyllä niillä on olleet aika näppärät sormet siellä. Mutta oli niissä puvuissa nerokkaita keksintöjäkin, kuten yhden sifonkipuvun kiinnittävä vetoketju joka oli piilotettu keskelle eteen sifonkiröyhelön alle..

 3. Billie says:

  Ooh…Marilyn! <3

  1. Rhia says:

   Billie – Kyllä, suosittelen, ihana Marilyn!

Comments are closed.