Kädentaitoja / Handcrafts

on

Kävinpä Kädentaidot-messuilla. Fiilikset on vähän samat kuin joka kerta. Muutamia kivoja ideoita, mutta suurin osa samaa kauraa mitä on katseltu jo 10 vuotta ja kauemminkin. Kuvia messuilta ei ole koska käsityöläiset eivät ymmärrettävistä syistä halua tuotteitaan juuri kuvattavan. Ymmärrän sen itsekin oikein hyvin, siksi jätin kameran suosiolla kotiin. Kyllä kyrsisi myydä vaivalla suunniteltuja ja tehtyjä tuotteita joiden ideat kopioidaan ja tuotetaan sitten seuraaville messuille halvemmalla. Yleisvaikutelma messuista oli sinänsä positiivinen että tuotteiden valikoima on monipuolistunut vuosivuodelta. Kiinnostavinta kun on nähdä monenlaisia juttuja eikä jokatoisella osastolla sitä samaa kuin kaikilla muillakin.

Tänä vuonna erottuivat selkeästi lankaliikkeiden osastot runsaudellaan, samoin itsetehtyjen saippuoiden osastoja oli useampia. Itse teen harvoin näiltä messuilta mitään suuria ostoksia, lähinnä haistelen uusia tuulia, etsin ideoita ja materiaaleja, nautiskelen taitavien käsityöläisten kauniista tuotteista visuaalisesti ja tietenkin hiplaan tekstiilejä (se on jotenkin niin terapeuttista, terveisiä vaan Vihreään Vyyhtiin ja opossumeille). Suurimman osan osastoista sivuutan nopealla vilkaisulla mutta joidenkin kiinnostavien kohdalle saatan jäädä vaihtamaan pari sanaa myyjän kanssa. Silkkisiä lankoja silittelin useammassakin pöydässä mutta hintataso olisi pistänyt budjettini kertalaakista uuteen kuosiin joten jätin ne suosilla vielä hankkimatta. Kirjapöytiä tutkin pidempään, mutta harvoin kuitenkaan ostan mitään, en tälläkään kertaa vaikka pari kiinnostavaa kirjaa bongasinkin. Kiinnostavimman tuotteen kunniamaininta menee Annielinan koruille. Taidokkaasti käsinpiirretyt pikkukuvat on lakattu ja ripustettu ketjuihin roikkumaan. Voittaa pleksikorut 6-0 (sanoo hän jolla roikkuu pleksikoru makkarin kampauspöydällä)! Koru- & kivimessuilla piipahdin lopuksi pikapikaa. Olen jo pidemmän aikaa etsinyt itselleni ammoniittiriipusta. Tälläkään kertaa en löytänyt mieleistä joten etsintä jatkuu.

IN ENGLISH
I visited local annual Handcraffs Fair. Feelings are a bit similar than every time. Found couple nice ideas, but most of the stalls were pretty much the same stuff than past 10 years and even longer. There are no photos since these talented people are not very enthusiastic to allow photo their creations. Which is very undestandable, that’s why I left my camera home. It really would piss me off if someone would come, photograph my designs and produce same stuff next year with cheaper price. Overall fair left positive feeling. Selection and variety on products and styles is getting wider year by year. Most interesting thing is to see different kind of ideas and items, instead of having the same stuff in every other stall.

This year there was considerable amount of yarn shops, and also several homemade soap stalls. I very rarely buy anything pricey from these fairs, I just like to search new ideas and materials, enjoy the craftmanship visually and ofcourse fondle materials (it is somehow very therapeutic, greetings to Vihreä Vyyhti and possum-yarns). Most of the stalls I passby with only short glimpse, but sometimes I might stop and have a little chat with the artists. I was dreaming of some gorgeous silk yarns but they were so expensive it would have exploded my budget so I had to leave them behind. Bookstalls I usually check closely, but rarely buy anything. Didn’t get any books this time either, even though I found couple interesting books. Most interesting products this time were definetly jewelry by Annielina. These little delicate drawings with tiny details are all hand-drawn, then varnished and hangend on the chain. Beats the perspex jewelry anytime (says the person who has perspex necklace hanging on her dressing table)! I also dropped by quickly at Stone and jewelry fair to seek ammonite pendant. I didn’t find any that would have satisfied my demanding taste so search continues.


Katsokaa noita hämmästyttäviä koruiksi muutettuja pikkupiirroksia!
Todellista käyttötaidetta. /
Look at those amazing little drawings, turned into jewelry!
True usable art.


Tässä kaikki ostokseni messuilta: 4,5 metriä vanhaa silmunapitusnauhaa
ja kolme poron sarvesta valmistettua nappia. /
This is all I bought from the fair: 4,5 m of old buttoning tape &
three buttons made of raindeer horn.

4 Comments

 1. Luna says:

  Hei, luin vanhasta blogista irtokauluksista postauksen, jossa lupailit diy-ohjetta sellaisen tekoon. En kuitenkaan löytänyt haulla, joten teitkö ohjeen ja mistä löytää? :)

  1. Rhia says:

   Luna – Vai semmoista olen luvannut :D on varmaan päässyt unohtumaan. Mutta nou hätä, minäpä teen semmoisen sitten pikapikaa. Huominen päivä on kiirettä töissä, mutta sen jälkeen pystyn keskittymään irtokauluksien maailmaan. Palaapa loppuviikosta tähän uuteen blogiini niin löydät irtokauluksen teko-ohjeen :D

 2. Elina says:

  Kiitos kaunis kunniamaininnasta :)

  1. Rhia says:

   Elina – Ei kestä kiittää :D Taitavia käsityöläisiä on aina kivaa suositella muillekin!

Comments are closed.