Helppo kampaus-tutorial / Easy hair tutorial

Toivepostauksena olis nyt tulossa tämmöinen pieni kampaus-ohjeistus. Mitään huippu-upeaa ja monimutkaista vintage-kampausta (niissä olen vielä vasta-alkaja) tästä ei tule, vaan kohtalaisen yksinkertainen vintaasi-henkinen kampaus joka on alkuvalmistelujen jälkeen verraittain nopeasti tehtävissä. Lisäksi omat hiukseni ovat aika lyhyet ja otsahiukset tahtovat olla tähänkin kampaukseen hieman liian lyhyet asettuakseen nätisti. Mutta näillä mennään.

IN ENGLISH
I got a request to make a hairdo tutorial, and thats coming now. This won’t be fancy, complicated vintage hair do (I’m total beginner when it comes to those), but just rather simple and after some preparation, even pretty quick hairdo. My hair is rather short and my bangs are too short to look perfect. But this is what I have to live with atm.

1) Pese hiukset. Levitä pohjaksi makusi mukaan kevyt muotoilutuote, kampausneste, jätettävä hoitoaine tms. Voit jättää aineet poiskin, makusi mukaan. Kuivaa hiukset lähes kuiviksi. Tämä on erittäin tärkeää sillä jos hiukset ovat liian kosteat ne eivät ehdi kuivua ja tuloksena on hyvin nopsasti suoristuvat kutrit.
1) Start with washed hair. Apply the baseproduct of your liking, combing fluid, leave-on conditioner or what ever light product. You can also leave your hair clean if you like. Blowdry your hair so that they are almost completely dry. This is very important otherwise they don’t have enough time to dry and result will be very fast straightening locks.

2) Tee rättikiharat vaikkapa tämän ohjeen mukaan (vaatii vähän harjoittelua onnistuakseen), mutta kiedo rättinykeröt ihan päänahkaan asti niin napakasti kuin pystyt. Solmi rätit ja peitä lopuksi napakasti solmitulla huivilla. Sitten mennään nukkumaan.
2) Roll your hair to rug curles (requires some practice), you can use this tutorial, but roll them all the way up to the scalp as tightly as you can. Tie them up and cover with scarf. Then you go to sleep.

3) Aamulla hiukset toivottavasti ovat täysin kuivat ja rätit voi avata ja poistaa.
3) In the morning hair is hopefully completely dry and you can take rags off.

4) Harjaa kiharat pieni osio kerrallaan auki kättä vasten, kuten yllä linkkaamassani tutoriaalissa on neuvottu. Kättä vasten harjaaminen auttaa kiharoita asettumaan samaan suuntaan ja estää pörröpesän muodostumisen.
4) Brush hair open, small area at the time, towards your hand, as instructed on the tutorial I linked above. Brushing against your hand helps the curles to allign and prevents fuzzyness.

5) Käytä pieni määrä siloittavaa muotoilutuotetta itsepintaisempiin kiehkuroihin. Itse pidän Fudgen Hair Shaperista. Käytän sitä kaksi kertaa tuon sormen päässä näkyvän köntsän verran, eli todella todella vähän!
5) Use some smoothing product for most difficult curles. I like to use Fudge Hair Shaper. I use twice the little bit on my finger, so it is very very small amount!

6) Pidempihiuksinen henkilö voi muotoilla niskaan nutturan, omat hiukseni eivät siihen riitä joten käännään ne pinnein pienelle syttyrälle (kokoan hiukset nipuksi niskaan, taivutan ne alle ja kiinnitän tukevasti pinnein).
6) Person with longer hair can make a bun on the neck, my hair is too short for that so I just form little roll-like snubby with pins (gather them together on the neck, fold them under and pin securely).

7) Kiinnitä pinneillä otsa- ja sivuhiukset haluamallasi tavalla laineiksi ja viimeistele hiuslakalla. Ota huomioon että solmittavien rättien paikat vaikuttavat hieman siihen miten kiharat muodostuvat, kokeile siis eri kohtia ja paina mieleen se tapa jolla sait aikaan kivasti asettuvat laineet.
7) Use bobby pins on bangs and hair on the side to form the kind of waves you like and finish with some hairspray. Remember that the places of rags affect a bit how the curls form, so try different places and memorise the way that formed nicest waves.


Ja loppuun vielä kuvat meikin kanssa. /
And then with make up.

7 Comments

 1. Tasha says:

  Suits you so nicely, and I love the wave at the side!

 2. Kati says:

  Upea kampaus! <3

  1. Rhia says:

   Tasha – Thank you. I try to cope with the wave hairdo’s but my hair needs to grow just a little bit for it to look perfect ;)

   Kati – Kiitos :D

 3. paivi says:

  Kiitoksia, kokeilin sinun ohjeellasi ja hyvin onnistui!

  1. Rhia says:

   paivi – Hieno homma :D

 4. paivi says:

  Heh, mun piti tulla tänne vielä kertomaan varoituksen sana siitä, mitä tapahtuu jos ei harjaa kiharoita auki varovaisesti… Toisella yrityksellä mun kaltaiseni nakkisormi sai kiireellä avatessani aikaan lähinnä afron, ja jos miestä nauratti rätit eilen illalla, niin vielä enemmän nauratti molempia lopputulos tänä aamuna. Tukkani on varmaan saman pituinen kuin sinun, mutta jostain syystä lopputulos ei ollut ihan yhtä elegantti, enemmän tosiaan kuin afro tai puudelin turkki tai linnunpesä. Taisi mennä tuo kättä vasten harjaus vähän pieleen tällä kertaa. :D

  1. Rhia says:

   paivi – been there done that :D Kiharat pitää tosiaan harjata auki varovasti pieni osio kerrallaan ettei tule afropöheikköä. Ja joku silottava muotoilutuote siinä ohessa auttaa myös estämään pörröisyyttä.

Comments are closed.