Vesirajalla / Borderline

on


Olen miettinyt
monesti että miten nuoret naiset pystyvät toimimaan ja kulkemaan nykyisissä muodin mukaisissa minimittaisissa mekkosissa.
Kun hameen tai mekon helma peittää juuri ja juuri vesirajan niin eikö töissä tai kaupungilla tule koskaan ikävä olo että takapuoli vilkkuu helman alta? Vai eikö sillä ole väliä? Joillekin ei tunnu olevan.


Minulle sillä
on väliä. Olen haaveillut lyhyestä mekosta, mutta huoli sen siveellisyydestä on painanut vaakakupissani. Vaikka pidän avonaisista puseroista niin raja on vedettävä johonkin. Raja menee siinä että arkipukeutumisessa en välitä esitellä ohuiden sukkahousujen läpi kuultavia kankkujani (naamiaisasut ovat asia erikseen), saatika sitten jotakin muutakin.


Löysin kirppikseltä ihanan topin jonka selässä oli upea pitsi. Toppi oli minulle pieni mutta niin edullinen että ostin sen pelkän pitsin vuoksi. Sitten marssin kangaskauppaan hakemaan trikoota ja tein pitsiin sopivan mekon (joka näyttää kutakuinkin samalle kuin alkuperäinen toppi). Nyt liikutaan aivan Evil Dressmakerin mukavuusalueen rajoilla, sillä mekko on omalla mittapuullani varsin lyhyt. Nuorempana käytin minimittaisia hamosia surutta (sukulaisten kommenteista välittämättä) mutta nykyään se tuntuu jotenkin epämukavalta. Jopa mies kommentoi juuri tänään että tulipa tuosta sun mekosta epätavallisen lyhyt. Huomaan jatkuvasti nykiväni hameenhelmaa hermostuneesti alaspäin. Upean selkäpitsin ansiosta tämä mekko on kuitenkin takuuvarma hittivaate.


IN ENGLISH
Many times I have been thinking, how are young women able to function in their minidresses? When the hem barely covers you-know-what, isn’t it difficult at work or in town? Doesn’t it make you feel that you are exposing your bottom? Or does it even matter? Apparently to some people it doesnt.

To me it does. I have been dreaming of short dress, but I’ve been worrying how decent it would be. Even though I like open necklines I have to draw a limit somewhere. My limit is that I don’t want to expose my bum in my everyday outfits (costume party outfits are different matter), not to mention something else down there.

Mokkanilkkurit – Vagabond/
Suede ankle boots – Vagabond

I found lovely jersey top with gorgeous lace backside, from charity shop. It was too small for me but it was a bargin so I bought it just for the lace. Then I went to buy some jersey and made a dress that suits the lace (looks pretty much the same than original top). It is pretty much on the borderline of my confortability zone, because on my scale that dress is pretty short. When I was younger I was wearing miniskirts without hesitation (even despite of what relatives said about it), but nowadays it feels uncomfortable. Even boyfriend commented today that this dress turned out unusually short. And I noticed that I am constantly pulling the dress downwards. Because of the lovely lace detail this dress is still going to be one of my favourites.

Yllättävän painavat kivihiilikorvikset – vintagea /
Surprisingly heavy coal earrings – vintageYours truly

12 Comments

 1. Hepa-Neiti says:

  Mä käytän ainaskin usein ns. turvahametta varsinaisen hameen alla eli trikoo mekkosta tai pitkää trikootoppia :) Mä tykkään käyttää lyhyitä hameita ja mekkoja koska oon niin lyhyt että jos laitan liian pitkän helman niin häviän kokonaan :) :)

 2. tiiti says:

  mä pidän kyllä lyhyitä hameita ja mekkoja varsin vapaamielisesti ja häpeilemättä, mutta toi parisin perslinja menee vähän turhan ylös jo mullekin. mä kun en taas osaa noita kaula-aukkoja, niin pitää paljastella sitten reisiosastoa korvaukseksi. pääasia tylsästi vissiin, että itellä on mukava olla :D

 3. Anonymous says:

  Aivan upea mekko.Todella kaunis selkäosa,eikä ollenkaan vielä liian lyhyt.Tuon perijättären asusta ei kyllä voi sanoa samaa =D

  -Rouva48.

 4. Varpunen says:

  Aivan totaalisen upea mekko, eikä yhtään liian lyhyt. Hyvältä näyttää. :)

  Itse tykkää Hepa-neidin tavoin käyttää aika lyhyitä mekkosia, mutta olen kyllä tosi tarkkana siitä, ettei helma hilaudu turhan ylös. Satun kun olemaan vähän sen sortin sättä, että mekon täytyy pysyä vauhdissa mukana… ilman niitä vilautuksia. :D

 5. Rhia says:

  Hepa-Neiti: joo eihän siinä mitään jos niitä lyhyitä tykkää käyttää =) mut ihmettelivvaan

  tiiti: ainii sulla on tää "mitä horompi sen parempi"-menttaliteetti =) mä taas haltsaan noi kaula-aukot paremmin.

  Rouva48: Kiitos =D selkäosan kauneudesta on pakko antaa pointsit sille alkuperäiselle topille sillä koko idea on suoraan siitä nyysitty.

  Varpunen: en mä pelkästään sitä helman itsekseen hilautumista ihmettele, vaan sitäkin että kun on tarpeeksi lyhyt helma niin ei tartte kuin pikkusen kumartua niin perse vilkkuu alta jo ihan hilautumattakin. Tai jos nostaa käsiä vähä ylös niin helmakin nousee. Eipä sillä, minimekothan näyttää hyviltä blogien kuvissa mutta niissä seisotaan kädet alhaalla paikallaan eikä kumarrella tai nostella käsiä ylös kuten oikeassa elämässä =D

 6. Ilona says:

  Tuo mekkosi ei näytä ihan niin lyhyeltä kuitenkaan, että olisi vaaraa vilauttelusta. Kaunis luomus!

  Minä olen alkanut oppia olemaan lyhyissä hamosissa vasta vähän aikaa sitten, aiemmin kun niissä oli todella epämukava olo. Mutta ihan sitä GT-perusmittaa (eli ultralyhyt) en tahdo vieläkään sulattaa, siis en ainakaan itseni yllä :)

 7. miuku says:

  Ooh, ihana mekko! Ihana pitsi!

  Itselle minimipituus nykyään on jotain puolireiden luokkaa. Eli melko lyhyeen sitä vielä taipuu. Näytin muuten miehelle tuota Parisin kuvaa, ja herrakin repesi totaalisesti. :D

 8. Rhia says:

  Ilona: ei se näytäkään liian lyhyelle kun seisoo paikoillaan =D enemmän mua huolettaa esim se kun nousen autosta tai jos joudun kumartumaan julkisella paikalla… Mutta ainahan voin sitten pukea alle napakat housut tai toisen hameen.

  miuku: joo tuo Parisin mekko on tosiaan aika surkuhupaisa. Kuvat tosin on otettu alaviistosta jotta mekon lyhyys korostuisi entisestään, mutta on tuo siltikin vähän turhan lyhyt, jopa Parisille =D

 9. Ence says:

  Itse olen lyhyiden helmojen ystävä, polven alle ulottuvia en osaa käyttää alkuunkaan. Joku roti silti, vaikka Paris onkin kaunis ja kaikkea muuta mukavaa, niin eipä tuo järin hääviltä näytä.

  Ihana tuo sinun mekkosi ja todella kaunis pitsi :)

 10. Rhia says:

  Ence: on siinä vissi ero että onko vain lyhyt hame tai onko hametta ollenkaan xD haarojen vilauttelu ei minusta kuulu muualle kuin pornolehtiin ja -leffoihin. Vaikka olen suht avomielinen ihminen noin muuten niin minusta on aika mautonta jos vaate ei peitä edes niitä kriittisiä kohtia. Ja nyt puhun siis yleisesti kaikista ihmisistä julkisella paikalla, en pelkästään itsestäni. Siinä kohtaa ei kauneudella ja hyvällä kropalla ole mitään tekemistä asian kanssa.
  No joo, paasaus sikseen =) Kiitos, pitsi oli minustakin niin ihana että oli pakko tehdä siihen sopiva mekko että saan sen heti käyttöön!

 11. Vimps says:

  Ei tuo mekko ole liian lyhyt! Aivan upea se sen sijaan on; mahtava pitsiselkämys ja kaunis kaulus. Sopii sinulle täydellisesti.

  Mutta helmanpituus tuottaa kyllä välillä pähkäiltävää. Itse käytin 20-25-vuotiaana minihameita, mutta sen jälkeen hameideni ja mekkojeni helmat pitenivät juuri polven yläpuolelle tai alapuolelle. Viimeisen vuoden aikana olen oppinut taas käyttämään lyhyitä tunikoita, jotka lähestyvät vesirajaa, mutta käytän niiden kanssa niitä pidempiä neuletakkeja, jotta ahteripuoli ei pääse vilkkumaan.

 12. Rhia says:

  Vimps: kyllä mut nyt on vakuutettu aika hyvin helman pituuden sopivuudesta, mutta kyllä se hieman totuttelua vaatii =) Pitkät neuletakit on toki monen asun pelastus, itse en vielä ole mieleistäni löytänyt… kaikissa on jotain vikaa.

Comments are closed.