Outoa sifonkia – kankaan mysteeri

on


* kertojanäänenä pehmeä mutta hieman karski yksityisetsivä-henkilö *


Olin viettänyt siinä nuhjuisessa toimis… asussani jo monta päivää.
Tuijotin ryppyistä vaatekertaa sohvalla ja päätin että tarvitsen puhtaat vaatteet. Avasin vaatekaapin ja katseeni osui sifonkipuseroon jota en ollut käyttänyt vähään aikaan. Olin unohtanut sen. Päätin pukea sen tänään. Pukeuduin ja kävelin ikkunan alla olevan pöydän luo. Tarvitsin toimintaa ja äkkiä tai muuttuisin valppaasta yksityisetsivästä laiskaksi mukavuudenhaluiseksi vartijaksi. Kuulin kolahduksen käytävältä ja näin varjon ohittavan ikkunan. Naapuri. Rahat alkoivat loppua eikä minulla ollut yhtään asiakasta eikä yhtään mysteeriä ratkottavana. Kahvi oli juuri valunut ja kaadoin kupillisen. Satuin vilkaisemaan sifonkipuseron hihaa ikkunan ääressä ja hätkähdin. Sen pohjaväri näytti siniselle. Olin varma että ostaessani kankaan se oli ollut musta. Otin kahvikupin käteeni ja kävelin takaisin työpöydän ääreen. Nojauduin taaksepäin tuolissani ja tuijotin kellastuneita seiniä ja ilmassa leijuvaa savukiehkuraa. Katsoin uudelleen puseron hihaa. Nyt se näytti taas mustalle. Samalla kuulin ovelta koputuksen. Vihdoinkin asiakas!

IN ENGLISH

* narrator soft but deep private detective-person *

I’ve spent quite many days in that shabby offi… outfit of mine. I was staring that wrinkled outfit on the sofa and decided that I needed clean outfit. I opened the wardrobe and saw chiffon blouse I haven’t been wearing for long time. I had forgotten it. I decided to wear it today. I got dressed and walked to the table by the window. I needed some action pretty soon otherwise I would turn from sharp private detective into lazy security person. I heard noise from the corridore and saw a shadow passing the window. Neighbour. I was running out of money and I didn’t have any customers and not a single mystery to solve. Coffee was ready so I poured myself a cup. I happened to glance the sleeve of my blouse. Background colour looked blue. I’m pretty sure it was black when I bought the fabric. I took my coffee cup and returned to my desk. I leaned back in my chair and steared the yellow walls and curl of smoke in the air. I looked at the sleeve again. It looked black again. At the same time I head knocking on the door. Finally a customer.

Yksityisetsivänne /
Your private detective


Alan päivä päivältä muistuttaa enemmän ja enemmän äitiäni…/
Day after day, more and more I remind me of my mum…