Vaatteita lainaamassa / Borrowing clothes

Taas on se aika vuodesta kun alkaa miettiä mitä ihmettä sitä tekisi tuolla vaatekaappinsa sisällöllä? Viileämmät kelit herättävät innon pukeutua mutta miten vaatekaappiin saisi jotakin tolkkua. Vaikka naisellinen tyyli on enemmän minua niin joskus ihailen sitä miten vaivattomasti jotkut naiset saavat androgyynimmän tai jopa maskuliinisen tyylin toimimaan. Siksi kävinkin ryöstöretkellä isännän vaatekaapissa. Ja siitä kertoo myös tämän viikon juttuni Tamperelaisessa (7.9.2011)

Koska isäntä ja minä olemme hyvin erikokoisia ei hänen vaatekaapistaan löydy montaa vaatetta jotka sopisivat päälleni, mutta yhden sellaisen löysin. Valkoinen kauluspaita löytyy melkein jokaisen miehen vaatekaapista ja sen enempää “perus” ei vaate oikeastaan voi olla. Itsehän en omista valkoista kauluspaitaa koska se on tuntunut liian viralliselta ja jäykältä. Yhdistin kauluspaitaan neljä erilaista asukokonaisuutta omasta vaatekaapistani. Täytyy sanoa että kyllä näistä on androgyyniys aika kaukana ja oma tyylini on selkeästi nähtävissä, mutta tämä kokeilu selkeästi piristi mielikuvistustani. Omakaan vaatekaappi ei tunnu enää niin tylsältä kun joskus lainaa sinne jotakin jonkun toisen kaapista.

PS. Mental note to self: muista palauttaa isännän kauluspaita

IN ENGLISH
It’s the season again when I start thinking what to do with my wardrobe. Cooler weather raise the enthusiasm to perk up my dressing style, but how can I get my wardrobe to work? Even though my own style is feminine, I sometimes admire those women who effortlessly make the androgyne or even masculine look to work. That’s why I went for hunt to my boyfriends wardrobe. And that is what my this weeks article in local newspaper Tamperelainen (7.9.2011) tells about.

Because my boyfriend and I are very different size there’s not much I can borrow from him, but I found one. White men’s shirt belongs to almost every man’s wardrobe and that’s pretty much as basic as a cloth can be. I don’t own white button down shirt myself because it feels too formal and stiff to me. Now I combined four different ensambles from my wardrobe with boyfriends shirt. I have to say that these are not even close to being androgyne and my own style is clearly there, but this little experiment clearly cheered up my imagination. My own wardrobe doesn’t see so boring now when I know I can borrow something from others every now and then.

PS. Mental not to self: remember to return boyfriends collar shirt


Näytän vähän tarjoilijalta, paitsi että ehkä ne ei käytä korkkareita… /
I look little like waitress, except that they probably don’t wear high heels


Tästä tulee vähän kirjastonhoitaja-fiilis… /
This makes me feel like librarian…


Tästä pidän ehkä kaikkein eniten, etenkin kun kaulukset on pystyssä. /
This I like the most, especially when collar is up.


Rennoin neljästä, tämä päällä lähdin
sitten töihin (paitsi ilman kaulakoruja) /
Most casual of them four, wearing this
I went to work (except without necklaces)

5 Comments Add yours

 1. Micci says:

  Toi eka asu on ihan hirmu ihana! Jotenkin erilaisella tavalla kaunis. Eikä kyllä mulle tarjoilija tullut mieleen. :)

 2. Lumira says:

  Sitähän ne paremmin tietävät selittävät, että jokaisen vaatekaapista tulisi löytyä valkoinen kauluspaita. Hups, en omista minäkään. Komppaan juurikin tuon liian virallisuuden kanssa.
  Asut ovat aika hauskoja, tykkään ehkä eniten tuosta tarjoilija-lookista, se on ihanan hassutteleva ja smokkivyö(?) tekee kivaa särmää. Muutkin toki näyttivät hyviltä, ei siinä mitään.

  Yleisesti androgyyniys pukeutumisessa on erittäin jees, harrastin sitä itsekin monta vuotta. Nyt tosin oon keksinyt naisellisen pukeutumisen ilot :).

  1. Rhia says:

   Micci – Kiitos :D Oli hauska tehdä tuollainen maskuliinisempi kokonaisuus. Joihinkin juhliin ehkä voisin lähteä noin, mutta arkipukeutumisessa tuntisin ehkä oloni siinä vähän jäykäksi.

   Lumira – Joo, jotenkin on tuntunut liian jäykältä, mutta ei enää tämän jälkeen tunnu ihan niin jäykältä :D etenkin neulemekon kanssa on ollut tosi rento olo! Tykkään itsekin tuosta smokkivyöstä kovasti, harvoin vaan tulee sitä käytettyä kun se tuntuu jotenkin juhlavalta. Muutenkin on hauska yhdistää joskus jotain täysin maskuliinisia yksityiskohtia muuten naiselliseen asuun. Olen mm. ollut jossakin tapahtumassa pukeutuneena pitsihameeseen ja sakettitakkiin. Eli semmoisen hallitsen kyllä, androgyyniyttä en niinkään.

 3. SACRAMENTO says:

  I have just found your blog, and I find it so refreshing and inspiring.
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  1. Rhia says:

   Sacramento – Thanks for joining in :D I’m glad that you like it!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.