Sparkling silver

Toisinaan elämä heittelee pientä ihmistä niin että harrastukset jäävät vähälle huomiolle. Mulla kun on yksi harrastus muuttunut jo työksi niin joskus on vaikea erottaa mikä on harrastamista ja mikä työtä. Nyt kuitenkin sattuman oikusta palasin vanhan harrastuksen pariin joka on ollut jäähyllä parisen vuotta työkiireiden vuoksi. Joskus blogini alkuaikoina esittelin tekemiäni hopeakoruja. Siinä vasta on perfektionistin näpertäjän harraste. Ohuesta hopealangasta kieputetaan pötköä joka sahataan pikkuruisiksi lenkeiksi. Sen jälkeen jokainen lenkki avataan pihtien avulla. Lenkeistä kootaan erilaisin tekniikoin kauniita ketjuja. Hopeakoruja voi toki valmistaa muillakin tekniikoilla kuin lenkeistä. Ihmisillä on ketjujen suhteen erilaisia makuja. Toiset tykkäävät perusmalleista, toiset kokeilevat soveltamista. Jotkut haluavat paksua lankaa ja suuria lenkkejä. Eräät taas rakastavat näpertää sitä enemmän mitä ohuempi lanka ja pienemmät lenkit (who me?).

IN ENGLISH
Sometimes life throws you around so much you don’t have much time for hobbies. One of my hobbies turned into my work so sometimes it is difficult to separate work and hobbies. Now I have returned to my old hobby. It was on a break for couple years because busy work schedule. In the early days of my blog I have shown you some of my silver crafts. That is really is a hobby for true perfectionist. You take thin silver wire and crank it into a tube around metal bar. Then you saw it into tiny jumprings and open every ring with pliers. After that you are ready to create pretty silver chains with different techniques. And ofcourse there are other techniques aswell. People have different tastes when it comes to chains. Some like basic chains, some like to create their own models. Some people like thick wire and large rings. Others love it even more with thin wire and tiny jumprings (who me?).

Työn alla – kuningasketju /
In progress – byzantine

3 Comments

 1. MistyMood says:

  Olen aina halunnut kokeilla hopeakorujen tekoa, mutta se on jäänyt ainakin vielä toteuttamatta…vaikka saatan olla suurpiirteinen muutoin, mutta jaksan askarrella pitkiä aikoja keskittyneellä ja perfektionistisella asenteella =)
  ihana tuo kuningasketju, se on ihan oma suosikkimallini.

 2. Romulus says:

  Mä tykästyin kovasti tähän ketjuhommaan! En mä montaa ole vielä tehnyt, mutta eivät varmasti jää viimeisiksi :). Jotenkin tosi rentouttavaa näpertää niitä lenkkejä auki ja kiinni. Joku vois luulla tylsäksi puuhaksi, mutta se joku ei ole selvästi vielä itse kokeillut ;)

 3. Rhia says:

  MistyMood: hopeaketjujen tekeminen ei oikeastaan vaadi paljon tarvikkita: litteät pihdit, hopeasepän sahan ja vanhoja metallisia neulepuikkoja. Puikkoja käytetään lenkkien veivaamiseen. Veivejä saattaa löytyä valmiinakin jostain mutta minä teen veivit vanhoista neulepuikoista. Ohjeita ketjuihin löytyy runsaasti netistä mutta helpointa tietysti on aloittaa kurssilla. Mnäkin menin ensin viikonloppukurssille oppimaan perusteet. Sen jälkeen kävin pari-kolme vuotta kansalaisopistossa kerran viikossa tekemässä ja opettelemassa uusia tekniikoita. Kurssilla opetetaan toki muutakin kuin vain ketjujen tekemistä, esim punontaa.

  Oma suosikkini taitaa olla kuningatarketju (roundmaille) ohuesta langasta tehtynä.

  Romulus: totta, se on kuin hermolepoa ja sitä voi tehdä vaikka telkkaria katsellessa =) tosin siinä kohtaa kun lenkkikoko on 2,5 ja lanka alle millistä niin alkaa olla vähän jo näkemisen kanssa tekemistä, pitänee hommata suurennuslasi.

Comments are closed.