Noitamaista


Pääsiäinen ei
ole koskaan ollut meillä mikään erityinen juhla, vaikka pari vapaapäivää toki aina kelpaavat. Tästäkin kodista löytyy kuitenkin yksi pääsiäiskoriste. Kyseessä on rakkaudella säilyttämäni pääsiäisnoita jonka tein opiskeluaikana käsi- ja taideteollisessa. Pää on paperimassaa, hiukset jotakin narua (mahdollisesti sisalia), vartalo vanua, rautalankaa ja pahvia, vaatteet tehty tilkuista. Meillä tämä pieni pääsiäisnoita toivottaa kevään tervetulleeksi.

IN ENGLISH
Easter has never been very important for me, even though couple more days off are always welcome. However, even in this home we have one easter decoration. It is little witch I made while studying in vocational school of arts and crafts. Witches are part of finnish easter traditions with easter bunnies and eggs. My witch is made of following: head is papier mache, hair some sort of string (perhaps sisal), body is made of wire, cardboard and cottonwool, clothes are from scrap fabrics. In our home this little witch welcomes the spring.


Hyvää pääsiäistä

Happy Easter